ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
17-1-2020

Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Οι ταινίες που θα τα διεκδικήσουν

Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τα 20 φετινά βραβεία (θα απονεμηθούν στις 15 Απριλίου).

Παράλληλα καλωσορίζει τα 135 νέα μέλη της, φτάνοντας συνολικά τα 520 μέλη (σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες, παραγωγοί, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, διευθυντές και διευθύντριες φωτογραφίας, μοντέρ και μοντέζ, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, συνθέτες, ηχολήπτες και ηχολήπτριες, σχεδιαστές και σχεδιάστριες ήχου, μιξάζ, μακιγιάζ, οπτικών και ειδικών εφέ, animators, υπεύθυνοι και υπεύθυνες εργαστηρίων, θεωρητικοί και κριτικοί του κινηματογράφου, εκπρόσωποι θεσμών, διανομείς και αιθουσάρχες).

Όλα τα μέλη θα επιλέξουν τις φετινές υποψηφιότητες μέσα από 18 ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 15 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, 29 μικρού μήκους μυθοπλασίας, 11 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και 4 ταινίες animation.

Την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων θα ακολουθήσει η τελική ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ, και οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή των βραβείων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 15 Απριλίου.

Οι μεγάλου μήκους μυθοπλασίας ταινίες είναι: «@9 : Στα εννιά» του Άγγελου Σπάρταλη, «Αλυτη» του Μίνωα Νικολακάκη, «Η ανάκριση» του Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, «Ο απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Για θύμισέ μου» των Αντώνη Ρενιέρη και Μαρίας Σβολιαντοπούλου, «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου, «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη, «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, «Περιμένοντας τη νονά» του Νίκου Ζαπατίνα, «Περσεφόνη» του Κώστα Αθουσάκη, «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» του Σταύρου Παμπαλλή, «Τρεις αδερφές» του Emin Alper, «Τσάρλι» του Θανάση Τσαλταμπάση, «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά, «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη. 

Aπό τις πρόσφατες εκλογές στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge