ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
7-10-2020

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Ταινίες πρώτης προβολής, έναρξη της σεζόν για την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, σινεμά για παιδιά! Ο κινηματογράφος γιορτάζει κάθε Οκτώβρη στο Ολύμπιον:

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας:

⦁ "Ο πατέρας" των Πετάρ Βαλτσάνοφ και Κριστίνα Γκρόζεβα, μια κωμωδία λυτρωτικής αποφόρτισης, η οποία εξερευνά τις τρελές διαδρομές που διανύουμε προκειμένου να ξεθάψουμε τους θησαυρούς της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης (αίθουσα Ολύμπιον).

⦁ "Ο παράδεισος έπεσε στη γη" του Ελία Σουλεϊμάν, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ποίημα με άρωμα από το κωμικό σινεμά του Μπάστερ Κίτον και του Ζακ Τατί αλλά και ένα εύστοχο πολιτικό σχόλιο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής (αίθουσα Ολύμπιον).

⦁ "Μια νύχτα μαγική" του Κριστόφ Ονορέ, ο απολογισμός ενός έρωτα, ενός ζευγαριού, μιας ολόκληρης ζωής με τρόπο ονειρικό, κινηματογραφικά απρόβλεπτο, άλλοτε ξεκαρδιστικά κωμικό και άλλοτε βαθιά ρομαντικό, με ένα αληθινά αξέχαστο soundtrack (αίθουσα Παύλος Ζάννας)


Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Έναν από τους πλέον εκφραστικούς εκπροσώπους του Νέου Κύματος του Χονγκ Κονγκ, τον Φρούιτ Τσαν, τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο πρώτο αφιέρωμα της νέας κινηματογραφικής σεζόν. Το αφιέρωμα, με τίτλο Φρούιτ Τσαν: η αβάσταχτη ελαφρότητα της καθημερινότητας, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από την Κυριακή 11 έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Kids Love Cinema

Φορέστε τη μάσκα σας! Έτοιμοι; Τώρα, που είστε σούπερ ήρωες, σας περιμένουμε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Ολύμπιον, στην πρεμιέρα του Kids Love Cinema! Ελάτε να πάμε μαζί σε ένα μοναδικό ταξίδι στον γαλαξία, ένα ταξίδι στο μέλλον της ανθρωπότητας, με ένα ρομπότ, τον ΓΟΥΟΛ-Υ, σε μια ταινία γεμάτη εκπλήξεις, δράση, χιούμορ και συναίσθημα.

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα: 
Το φιλμ "Η εποχή της βροχής" του Άντονι Τσεν, ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ (Παύλος Ζάννας).


Μένουμε ασφαλείς!

Καλωσορίζουμε το κοινό στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

⦁ Η χρήση της μάσκας κατά την προσέλευση, αποχώρηση, αλλά και κατά την προβολή της ταινίας είναι υποχρεωτική. 
⦁ Τηρούμε αποστάσεις 2 μέτρων. 
⦁ Σηματοδοτημένες θέσεις παραμένουν κενές. 
⦁ Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.
⦁ Μετά το τέλος κάθε προβολής, η αίθουσα απολυμαίνεται με μηχανήματα υδρονέφωσης τελευταίας τεχνολογίας.

Το προσωπικό του Φεστιβάλ είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.  



ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

 
Ο πατέρας / Bashtata
(Βουλγαρία - Ελλάδα, 2019)
Σκηνοθεσία: Πετάρ Βαλτσάνοφ, Κριστίνα Γκρόζεβα / Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Σενάριο: Kristina Grozeva, Petar Valchanov, Decho Teralezhkov
Με τους: Ivan Barnev, Ivan Savov, Tanya Shahova, Hristofor Nedkov, Margita Gosheva
Έγχρωμη, 87΄

Στη ζωή πορεύεσαι με αυτά που σου δίνονται, ως γνωστόν, αλλά τι συμβαίνει στην περίπτωση που η ζωή σε κερνάει μονάχα συσσωρευμένη πικρία; Ο Βασίλ και ο Πάβελ έχουν μια τεταμένη σχέση πατέρα-γιου, η οποία επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αιφνίδια απώλεια της συζύγου και μητέρας, που λειτουργούσε καταπραϋντικά. Η κατάσταση πολύ σύντομα θα διολισθήσει στον ακραιφνή παραλογισμό, καθώς μια γειτόνισσα επιμένει πως η εκλιπούσα τής τηλεφώνησε λίγο μετά τον θάνατό της. Μια κωμωδία λυτρωτικής αποφόρτισης, η οποία εξερευνά τις τρελές διαδρομές που διανύουμε προκειμένου να ξεθάψουμε τους θησαυρούς της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης.

* Κρυστάλλινη Σφαίρα καλύτερης ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Karlovy Vary 2019  
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 19:00
Δείτε το τρέιλερ


Ο παράδεισος έπεσε στη γη / It Must Be Heaven 
(Γαλλία - Κατάρ - Γερμανία - Καναδάς - Τουρκία - Παλαιστίνη, 2019)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Ελία Σουλεϊμάν / Elia Suleiman
Με τους: Elia Suleiman, Tarik Kopty, Kareem Ghneim
Έγχρωμη, 102΄

Ο Ελία Σουλεϊμάν εγκαταλείπει την Παλαιστίνη σε αναζήτηση εναλλακτικής πατρίδας. Ανακαλύπτει όμως, ότι η Παλαιστίνη τον ακολουθεί όπου κι αν πάει. Η υπόσχεση για μια νέα ζωή μετατρέπεται σε κωμωδία παρεξηγήσεων και ο Ελία Σουλεϊμάν θα καταλάβει ότι, όσο μακριά κι αν ταξιδέψει, από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, πάντα κάτι του θυμίζει την πατρίδα.

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 22:00
Δείτε το τρέιλερ


Μια νύχτα μαγική / Chambre 212
(Γαλλία - Λουξεμβούργο - Βέλγιο, 2019)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Κριστόφ Ονορέ / Christophe Honoré
Με τους: Chiara Mastroianni, Vincent Lacoste, Camille Cottin, Benjamin Biolay
Έγχρωμη, 90΄

Η Μαρία και ο Ρίτσαρντ είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Όταν οι απιστίες της πρώτης έρχονται στο φως, η σχέση τους κλονίζεται. Η Μαρία εγκαταλείπει το διαμέρισμά τους και εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ακριβώς απέναντι, με την ελπίδα να παρατηρήσει τη ζωή της εξονυχιστικά, από μια προνομιακή θέση απόστασης. Στη διάρκεια μιας παραισθησιογόνου νύχτας, ένα πλήθος επισκέπτες θα περάσουν από το δωμάτιό της, καταθέτοντας την άποψή τους για την κρίση που περνά ο γάμος της. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο σύζυγός της σε νεότερη ηλικία, ο οποίος όμως γνωρίζει την τωρινή κατάσταση. Μια παιχνιδιάρικη και καλοκουρδισμένη φάρσα δωματίου, που εξερευνά τις έννοιες της επιθυμίας, του συμβιβασμού και της νοσταλγίας.

* Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στην Κιάρα Μαστρογιάννη (Ένα Κάποιο Βλέμμα) – Φεστιβάλ Καννών 2019
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 21:00
Δείτε το τρέιλερ 


ΓΟΥΟΛ-Υ / WALL-E – KIDS LOVE CINEMA
(ΗΠΑ, 2008)
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον / Andrew Stanton
Σενάριο: Andrew Stanton, Jim Reardon
Με τις φωνές των: Γιάννη Στεφόπουλου, Ιωάννας Πολυνείκη, Γρηγόρη Αρναούτογλου, Κώστα Τσάκωνα, Άρη Σαμολαδά, Πέτρου Σπυρόπουλου, Τάσου Κωστή, Βίνας Παπαδοπούλου, Αφροδίτης Σημίτη
Έγχρωμη, μεταγλωττισμένη, 98΄

Για εκατοντάδες μοναχικά χρόνια, ο ΓOΥOΛ-Υ κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο τον είχαν κατασκευάσει. Όταν όμως γνωρίζει την ΕΥΑ, ένα «παράξενο» ρομπότ αναζήτησης, ανακαλύπτει ένα νέο προορισμό στη ζωή του, και μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινά. Ακολουθήστε τους, παρέα με ένα ξεκαρδιστικό καστ, σε ένα φανταστικό διαστημικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο, σε έναν κόσμο συναρπαστικό, με μια ταινία που δεν θα χορταίνετε να βλέπετε ξανά και ξανά! 
 
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00


Η εποχή της βροχής / Wet Season  
(Σιγκαπούρη, Ταϊβάν. 2019)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Άντονι Τσεν / Anthony Chen
Με τους:  Yeo Yann Yann, Christopher Lee, Koh Jia Ler, Yang Shi Bin
Έγχρωμη: 103΄

H καλόκαρδη Λινγκ, μια καθηγήτρια λίγο πριν τα 40, βιώνει καθημερινά την υποτίμηση στη δουλειά της. Στα προσωπικά της, το τοπίο είναι εξίσου μουντό, καθώς ο γάμος της περνά σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η Λινγκ υποβάλλεται σε μια επώδυνη θεραπεία γονιμότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια άκαρπης προσπάθειας να αποκτήσει παιδί με τον ελάχιστα υποστηρικτικό σύζυγό της. Η έμφυτη καλοσύνη και το ανικανοποίητο μητρικό της ένστικτο βρίσκουν διέξοδο στη φροντίδα του Γουέι Λουνγκ, ενός μοναχικού μαθητή της, ο οποίος παρεξηγεί την τρυφερότητα που εισπράττει. Η εποχή των μουσώνων γίνεται ο ιδανικός καμβάς για ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 18:00
Δείτε το trailer


Έναρξη της σεζόν για την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Αφιέρωμα στον Φρούιτ Τσαν: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της καθημερινότητας (11 έως 14 Οκτωβρίου 2020, είσοδος ελεύθερη)
 
Έναν από τους πλέον εκφραστικούς εκπροσώπους του Νέου Κύματος του Χονγκ Κονγκ, τον Φρούιτ Τσαν, τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο πρώτο αφιέρωμα της νέας κινηματογραφικής σεζόν. Το αφιέρωμα, με τίτλο Φρούιτ Τσαν: η αβάσταχτη ελαφρότητα της καθημερινότητας, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από την Κυριακή 11 έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404).  

Το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έρχεται για έκτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels.  

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του Φρούιτ Τσαν, ταινίες που προσφέρουν μια άκρως ρεαλιστική καταγραφή των τελευταίων δεκαετιών, η οποία αναδεικνύει την κοινωνικοπολιτική ιδιαιτερότητα του Χονγκ Κονγκ, όχι μόνο στο τέλος του αιώνα, αλλά ακόμη και σήμερα, δίνοντας στο έργο του Τσαν μια προφητική υπόσταση. Μια «αβάσταχτη ελαφρότητα της καθημερινότητας» και των αγώνων για επιβίωση των ηρώων της. Πρόκειται για τα φιλμ: Made in Hong Kong (1997), Little Cheung (1999), Dumplings (2004) και The midnight after (2014). 


Πρόγραμμα προβολών
Κυριακή 11/10: Made in Hong Kong (21:00)
Δευτέρα 12/10: Little Cheung (21:00)
Τρίτη 13/10: Dumplings (21:30)
Τετάρτη 14/10: The midnight after (21:00)

Είσοδος ελεύθερη με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου την ημέρα της προβολής. 


 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€
Φοιτητικό: 6€
Κάρτα ανεργίας: 6€
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: 4€
Kids love Cinema: 3€
Εισιτήρια είναι διαθέσιμα στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge