ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-12-2020

Επιλεγμένες και Βραβευμένες Ταινίες του TiSFF

11 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους θα προβάλλονται καθημερινά διαδικτυακά

Επιλεγμένες και Βραβευμένες Ταινίες του TiSFF
FYRVAKTAREN/ Bathtub by the sea

Οι διαδικτυακές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές 2020 του Δήμου Θεσσαλονίκης εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με 11 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που θα προβάλλονται καθημερινά και από ώρα 19:00, από τις 23/12/2020 έως τις 3/1/2021, στην πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο www.e-thessalonikiculture.gr

Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώθηκε για 14η συνεχή χρονιά και παρουσιάστηκε φέτος, με μεγάλη επιτυχία, στο ψηφιακό φεστιβάλ των 55ων Δημητρίων.

Οι «Επιλεγμένες και Βραβευμένες Ταινίες του TiSFF» είναι μια σειρά από εντυπωσιακές και πρωτοποριακές ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο, που έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον Γιάννη Ζαχόπουλο, εμπνευστή και δημιουργό του TiSFF.

Οι 11 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν είναι:

PIPO and BLIND LOVE
Hugo Le Gourrierec, France
13′
Σε έναν απάνθρωπο κόσμο όπου τα συναισθήματα ελέγχονται και μετριούνται ο Pipo, ένας νεαρός εργάτης, ερωτεύεται τη γυναίκα που κάθεται δίπλα στο παγκάκι. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την αποπλανήσει.


ODOL GORRI
Charlene Favier, France
25′
Η 15χρονη Eva δραπετεύει από μια υπαίθρια αυλή του κέντρου εκπαίδευσης ανηλίκων. Φτάνοντας στο λιμάνι του χωριού, κρύβεται κάτω από έναν μουσαμά ενός αλιευτικού που βρίσκεται στην αποβάθρα. Γρήγορα, βρίσκεται στα μέσα του πελάγους μαζί με το πλήρωμα.


TOUCH ME
Yorgos Zois, Greece
8′
Σε ένα μακρινό μέλλον που το νερό και ο αέρας είναι μολυσμένα και οι άνθρωποι απαγορεύεται να αγγίζονται, ένα κορίτσι και ένα αγόρι αποφασίζουν να πάνε σε μια παραλία.


BATHTUB by the SEA
Ole-André Rønneberg, Norway
14′
Κάθε μέρα, ο Gunnar ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα. Πίνει τον καφέ του, ψαρεύει με τη βάρκα του, και κάθε Τετάρτη και Σάββατο κάνει μπάνιο έξω από το σπίτι. Ωστόσο, μια μέρα, μια γοργόνα ξεβράζεται κοντά στο σπίτι του και ο Gunnar πρέπει να χρησιμοποιήσει την μπανιέρα του για να τη σώσει. Όσο πλησιάζει η μέρα για το καθιερωμένο του ‘εξωτερικό’ μπάνιο και η μπανιέρα είναι ‘κατελειμμένη’ από τη γοργόνα, η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη για τον Gunnar.


MATRIOCHKAS
Bérangère McNeese, Belgium
23′
Η 16χρονη Anna ζει με τη μητέρα της, Rebecca. Η Anna αρχίζει να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της. Όταν η Anna μαθαίνει ότι είναι έγκυος, η μητέρα της βλέπει τον εαυτό της όταν εκείνη ήταν 16 ετών.


MOTHER’S
Hippolyte Leibovici, Belgium
21′
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντερ παρουσιάζει τέσσερις γενιές μιας οικογένειας drag queens στις Βρυξέλλες. Καθώς τα ανδρικά χαρακτηριστικά καλύπτονται κάτω από το μακιγιάζ και τα ποτήρια αδειάζουν, τότε ξεκινούν να εκτυλίσσονται οι ιστορίες. Δύσκολα ζητήματα όπως η αυτοκτονία, η εκδήλωση των σεξουαλικών προτιμήσεων (coming out) και η μητρική αγάπη, είναι τα θέματα αυτής της ταινίας. Με χιούμορ το ζήτημα επιστρέφει στο χάσμα γενεών.


BELLA
Thelyia Petraki ,Greece
24′

SKIN
Guy Nattiv
24′
Σε ένα μικρό σουπερ-μάρκετ σε μιά γειτονιά λευκών, ένας καλοκάγαθος μαύρος χαμογελά σε ένα μικρό λευκό αγοράκι. Και αυτή η αθώα στιγμή γίνεται έναυσμα γιά έντονες φυλετικές συγκρούσεις. Βραβείο ΟΣΚΑΡ 2020.


ARROWS
Nikos Vittis, Greece
08′
Σε ένα σουπερμάρκετ, καθώς οι διάδρομοι είναι καθορισμένοι από βέλη, ένας νεαρός άνδρας βρίσκει εμπόδια όταν προσπαθεί να προσεγγίσει μια νεαρή γυναίκα για να της δώσει το κουμπί που έχασε. Έτσι, βαδίζει αντίθετα από τα βέλη και προκαλεί αναστάτωση.


54/THE BLIND TURTLE and the ENDLESS SEA
Isabella Margara, Greece
13′
Μια γυναίκα που δεν μπορεί να σταματήσει να τρέχει. Ένας μυστηριώσης άνδρας που γνωρίζει τα πάντα για τη ζωή της. Μία καρφίτσα χελώνα. Μία απρόσμενη συνάντηση στο ασανσέρ που ανεβαίνει στον 54ο όροφο- αλλά ουσιαστικά μας οδηγεί αλλού.


BEAUTY BOYS
Florent Gouelou, France
18′
Σε ένα μικρό χωριό, ο δεκαεπτάχρονος Leo, αναπτύσσει έντονο ενδιαφέρον για το μακιγιάζ. Ο μεγάλος του αδερφός, Jules, που φοβάται μην γίνει ο ίδιος κοινωνικός περίγελως, είναι ενάντια στο πάθος του Leo. Μία νύχτα, ο Leo παρουσιάζεται στην ανοιχτή σκηνή με πλήρη drag εμφάνιση.


Το TiSSF (www.tisff.eu) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες (max. 45 ‘), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικών οπτικών

Φέτος τα Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε μαζί ... διαδικτυακά!

Συντονιστείτε στις διαδικτυακές «Χριστουγεννιάτικες Γιορτές 2020» του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge