Top
gothess Home Page
facebook twiter
29-8-2021

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους - Humanity Inspires Tech

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ghetto Film School

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους - Humanity Inspires Tech
fontsize

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, μια νέα συνεργασία με τον πολυβραβευμένο κινηματογραφικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ghetto Film School (GFS).

Σκοπός της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της φωνής των εφήβων και νέων, ώστε να μοιράζονται ιστορίες που παρουσιάζουν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η τεχνολογία στη ζωή μας.

Η πρωτοβουλία, με τίτλο «Η τεχνολογία, σύμμαχος του ανθρώπου» (Humanity Inspires Tech) αφορά έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για κινηματογραφιστές, ηλικίας 14 έως 21 ετών, που θα διαρκέσει έναν χρόνο, με στόχο την αποτύπωση του θετικού ρόλου που μπορεί να παίξει η τεχνολογία στη ζωή μας σήμερα.

Η πρωτοβουλία και ο διαγωνισμός έχουν ως σημείο εκκίνησης τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο φετινό SNF Nostos Conference που έχει ως θέμα «Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη». Η διαχείριση του προγράμματος θα γίνει μέσω του minisite του «Humanity Inspires Tech» και οι υποβολές για τον διαγωνισμό ξεκινούν στις 26 Αυγούστου 2021.

Οι δημιουργοί καλούνται να αφηγηθούν ιστορίες, διάρκειας έως δύο λεπτών, σχετικά με την τεχνολογία ως εργαλείο που μας ενώνει και ενισχύει τον ανθρωπισμό μας.

Δεκτό θα γίνεται κάθε είδους περιεχόμενο μικρού μήκους, όπως για παράδειγμα, TikTok, video, μοντάζ φωτογραφιών, animation, και οποιασδήποτε μορφής κινούμενη εικόνα.

Μετά από τη διαδικασία των υποβολών, το GFS και το ΙΣΝ θα επιλέξουν έξι νικητές. Αυτοί θα λάβουν ένα βραβείο παραγωγής, ύψους τριών χιλιάδων δολαρίων, και θα εξασφαλίσουν μια θέση στο εργαστήρι ολοκλήρωσης ταινιών μικρού μήκους του GFS, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης (mentorship) 10 εβδομάδων, με επαγγελματίες του κλάδου, όπως βραβευμένους μοντέρ, κολορίστες και ηχολήπτες.

«Οι άνθρωποι που θα επηρεαστούν περισσότερο μέσα στις επόμενες δεκαετίες, καθώς η τεχνολογική αλλαγή αναδιαμορφώνει την κοινωνία, είναι, παραδόξως, αυτοί που έχουν και λιγότερο λόγο στις εξελίξεις», δήλωσε ο Στέλιος Βασιλάκης, Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων & Στρατηγικής του ΙΣΝ. «Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια ευκαιρία για τους νέους κινηματογραφιστές να διευρύνουν το πλαίσιο αυτού που πιστεύουμε ότι είναι εφικτό, να μας μυήσουν σε πραγματικότητες που θα μοιάζουν προφανείς αφού τις δούμε και να φανταστούν αισιόδοξες εκδοχές του μέλλοντος, για τις οποίες μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί, από κοινού. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια κοινωφελούς δράσης του ΙΣΝ».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο εγχείρημα με το ΙΣΝ, καθώς γιορτάζει την 25η επέτειό του. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με έναν οργανισμό του οποίου το έργο έχει τόσο θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που προσφέρει υποστήριξη. Η διασταύρωση της ανθρωπότητας και της τεχνολογίας είναι μια σημαντική ιστορία που οφείλει να ειπωθεί και ευελπιστούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα εμπνεύσει νέους, πρωτοπόρους ανθρώπους, ώστε να μοιραστούν τις απόψεις τους με πρωτότυπους και συναρπαστικούς τρόπους», δήλωσε η Sharese Bullock Bailey, Επικεφαλής της Στρατηγικής και των Εταιρικών Σχέσεων και Διευθύντρια του SCOPE, του συμβουλευτικού σκέλους του GFS.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα minisite με masterclasses και δημιουργικά εργαλεία, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους οι δημιουργοί κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, επισκεφθείτε το snf25filmchallenge.org.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Αναπαραστάσεις του 1821 στον κινηματογράφο και την τηλεόραση»
«Αναπαραστάσεις του 1821 στον κινηματογράφο και την τηλεόραση»

Ημερίδα του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Operation Star - η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα
Operation Star - η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα

Έρχεται το χειμώνα του 2021 στις κινηματογραφικές αίθουσες

Το σινεμά επιστρέφει στο Ολύμπιον
Το σινεμά επιστρέφει στο Ολύμπιον

Δέκα μήνες μετά την τελευταία προβολή

62ο ΦΚΘ: Παράταση προθεσμίας υποβολής podcast
62ο ΦΚΘ: Παράταση προθεσμίας υποβολής podcast

Εως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Thessaloniki Free Short Festival
Thessaloniki Free Short Festival

Θα προβληθούν σε ένα 2ώρο πρόγραμμα, 14 ταινίες από 8 χώρες του κόσμου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας