ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-11-2021

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 - Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Μετά τη μαγική εμπειρία που ζήσαμε όλοι μαζί ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα δούμε εξαιρετικό σινεμά, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις τέσσερις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Ολύμπιον και την Αποθήκη 1 στο Λιμάνι!

Στο Ολύμπιον μη χάσετε την ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το φιλμ Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Φερνάντα Βαλαντές. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας βλέπουμε τη γλυκόπικρη σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές προβάλλεται η νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν Μπενεντέτα, μια αληθινή ιστορία για την εμμονή, τον ερωτισμό, και τη θρησκεία, με τη Βιρζινί Εφιρά, τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ και τη Δάφνη Πατακιά. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται το φιλμ Titane της Ζουλιά Ντικουρνό, ο πιο αμφιλεγόμενος Χρυσός Φοίνικας όλων των εποχών.

Από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου μη χάσετε στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ GLAD ταινιών (γκέι, λεσβιακό, ασύμμετρο, ποικιλόμορφο). Στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ GLAD ταινιών, θα προβληθούν συνολικά 38 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου βλέπουμε στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, παρέα με το CineDoc, το ντοκιμαντέρ Μέγα-πυρκαγιές των Κόζιμα Ντάνοριτσερ και Νίκου Κούτσικα, που εξετάζει τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που αφανίζουν τα δάση απειλώντας όχι μόνο τα σπίτια και τη ζωή μας, αλλά και το κλίμα και το μέλλον μας.


ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα / Sin Señas Particulares
(Μεξικό - Ισπανία, 2020)
Σκηνοθεσία: Φερνάντα Βαλαντές / Fernanda Valadez
Σενάριο: Fernanda Valadez, Astrid Rondero
Με τους: Mercedes Hernández, David Illescas, Juan Jesús Varela, Ana Laura Rodríguez
Έγχρωμη, 100΄
Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση. Δύο μοναχικές ψυχές, παγιδευμένες σε ένα άχρονο μεταίχμιο, αναζητούν μια διέξοδο παρηγοριάς και ανακούφισης.

* Βραβείο Κοινού, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για το Καλύτερο Σενάριο (Διαγωνιστικό World Cinema) – Sundance IFF 2020, Χρυσός Αλέξανδρος 61ο ΦΚΘ

Δείτε το τρέιλερ: https://youtube/0GWVO8VY0kk
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη έως Κυριακή 18:00 - 21:00


Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας / Gûzen to sôzô
(Ιαπωνία, 2021)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι / Ryûsuke Hamaguchi
Με τους: Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori, Shouma Kai, Fusako Urabe, Aoba Kawai
Έγχρωμη, 121΄
Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτικό παιχνίδι ρόλων. Ο πιο πολυσυζητημένος ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.

Κεφάλαιο 1: ΜΑΓΕΙΑ (ή κάτι λιγότερο πειστικό)
Κεφάλαιο 2: ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ
Κεφάλαιο 3: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

* Αργυρή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου 2021

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/8znJtLLLrH4
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 18:30 – 21:30


Μπενεντέτα / Benedetta*
(Γαλλία - Ελλάδα, 2020)
Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν
Σενάριο: David Birke, Paul Verhoeven
Με τους: Virginie Efira, Δάφνη Πατακιά, Olivier Rabourdin, Clotilde Courau, Charlotte Rampling, Lambert Wilson, Louise Chevillotte
Έγχρωμη, 131΄
«Το να σκανδαλίζεις είναι δικαίωμα. Το να σκανδαλίζεσαι είναι απόλαυση. Και όσοι αρνούνται να σκανδαλιστούν, δεν είναι παρά ηθικολόγοι». Ο αγέραστος Πολ Bερχόφεν έχει πιθανώς ορκιστεί αιώνια πίστη στη διάσημη ρήση του Παζολίνι και βρίσκει για μια ακόμη φορά τον τρόπο να αναψηλαφίσει τα μεγαλύτερα ταμπού της κοινωνίας, αντλώντας έμπνευση από τον βίο της Μπενεντέτα Καρλίνι, μιας καλόγριας του 17ου αιώνα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Σε ένα μοναστήρι της Τοσκάνης, ένας παθιασμένος έρωτας ανάμεσα σε δύο μοναχές πυροδοτεί μια σειρά από δραματικά γεγονότα. Η Βιρζινί Εφιρά και η Δάφνη Πατακιά σε ένα ερωτικό δράμα που διεισδύει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

* Ακατάλληλη για ανηλίκους

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/A_9cNdVae94
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 18:30 - 21:30


Titane*
(Γαλλία - Βέλγιο, 2021)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Ζουλιά Ντικουρνό / Julia Ducournau
Με τους: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier
Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 108΄

Μετά το Raw, η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει με μια ταινία για γερά στομάχια που τεστάρει τα όρια. Ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξή του, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή.

Titane: Μέταλλο ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και τη διάβρωση με κράματα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό.
Η ταινία αποτελεί την επίσημη επιλογή της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022.

* Ακατάλληλη για ανηλίκους

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/xE3nermWx3s
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Δευτέρα, Τρίτη 18:00, 21:00, Τετάρτη 18:00.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD ταινιών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο από το 1999, στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD ταινιών (γκέι, λεσβιακό, ασύμμετρο, ποικιλόμορφο), το οποίο θα φιλοξενηθεί φέτος από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, με δύο καθημερινές προβολές, στις 18.00 και στις 21.15, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 38 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, με ενσωματωμένους υπότιτλους (ελληνικούς για τις ξένες παραγωγές και αγγλικούς για τις ελληνικές), ενώ στις προβολές θα παρευρεθούν σκηνοθέτες και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό σε συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της κάθε προβολής. Το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να ψηφίσει για την αγαπημένη του ταινία από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ταινιών GLAD διεξάγεται υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πέρα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει τον θεσμό από την πρώτη του χρονιά, τη στήριξή τους προσφέρουν το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης.


Μέγα-πυρκαγιές / Megafires – Τετάρτες με το CineDoc
(2019)
Σκηνοθεσία: Κόζιμα Ντάνοριτσερ / Cosima Dannoritzer
Σενάριο: Κόζιμα Ντάνοριτσερ, Νίκος Κούτσικας
Έγχρωμο, 93΄
Σε όλο τον κόσμο, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές αφανίζουν τα δάση. Κάθε χρόνο 350 εκατομμύρια στρέμματα γης γίνονται στάχτη, απειλώντας όχι μόνο τα σπίτια και τη ζωή μας, αλλά και το κλίμα και το μέλλον μας. Το ντοκιμαντέρ Μέγα-Πυρκαγιές ταξιδεύει στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ινδονησία για να συναντήσει ειδικούς που ερευνούν γιατί οι φωτιές ξεφεύγουν από τον έλεγχο και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε. Ο Γαβριήλ Ξανθόπουλος, δασολόγος, εξηγεί τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, το 2018 και μιλά για την επιτακτική ανάγκη πρόληψης. Μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις πυρκαγιές πριν να είναι αργά;

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/z_fHTZ37KwI
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Τετάρτη 21:00


Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€
Φοιτητικό & κάρτα ανεργίας: 6€
CineDoc: Γενική είσοδος 5€

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge