ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
11-3-2022

FilmPartner: Διασύνδεση επαγγελματιών του κλάδου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Πλατφόρμα δωρεάν εγγραφών και δημιουργίας επαγγελματικών προφίλ

FilmPartner: Διασύνδεση επαγγελματιών του κλάδου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Η FilmPartner ανακοίνωσε τη λειτουργία της πλατφόρμας της (www.filmpartner.gr), που αφορά στη διασύνδεση επαγγελματιών του κλάδου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με διεθνείς εταιρείες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που δραστηριοποιούνται (ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν) στην Ελλάδα.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που φιλοξενεί τα Nu Boyana Hellenic Film Studios, η εταιρεία ξεκίνησε τη δημιουργία της FilmPartner Community, μίας κοινότητας, που αποτελείται από επαγγελματίες, πολίτες και επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και τις γειτονικές της χώρες, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο διεθνή κλάδο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ως: Πλήρωμα, Προμηθευτές, Κομπάρσοι ή ως Εταιρείες Παραγωγής.

Αξιοποιώντας τη μακρά της εμπειρία στο χώρο των διεθνών παραγωγών και μέσω της πλατφόρμας της, η FilmPartner δίνει τη δυνατότητα στις διεθνείς εταιρείες παραγωγής, να βρουν τους κατάλληλους τεχνικούς και κομπάρσους για τα έργα τους και να ανακαλύψουν τις πολλές τοπικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διευκολύνουν τις παραγωγές τους.

Επισημαίνεται ότι οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές πολλαπλασιάζονται πλέον με ταχείς ρυθμούς στη χώρα μας -και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη- τόσο εξαιτίας της επιδότησης των δαπανών οπτικοακουστικών έργων (ν. 4704/2020) και της δημιουργίας των στούντιο της Millennium Media, όσο και εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών (πολιτικές, νομικές, οικονομικές) και των πλεονεκτημάτων της Ελλάδας (ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, ποικιλότητα τοπίων). Στο πλαίσιο αυτό, η δραστηριοποίηση της FilmPartner αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο, ανάμεσα στις επερχόμενες κινηματογραφικές παραγωγές και στο ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας. Έτσι, η FilmPartner έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα δωρεάν εγγραφών και δημιουργίας επαγγελματικών προφίλ, ενώ σταδιακά θα αναπτύξει και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την επαγγελματική κατάρτιση πληρωμάτων και κομπάρσων, προετοιμάζοντάς τους για την εργασία σε διεθνείς εταιρείες. Παράλληλα, με τη συνεχή ενημέρωση του Blog της και τη διάχυση της πληροφορίας μέσω των Social Media και του Newsletter της, συμβάλλει δυναμικά στην εξέλιξη της κινηματογραφικής κουλτούρας των πολιτών, καθιστώντας τους σταδιακά από παθητικούς θεατές της οθόνης, σε ενεργούς συντελεστές της παραγωγής ταινιών.

Βαθιά πίστη και πεποίθηση της FilmPartner είναι ότι οι άνθρωποι του κλάδου στην Ελλάδα, μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις των διεθνών παραγωγών και να διεκδικήσουν την επαγγελματική καριέρα που τους αξίζει.

Αν η εξωστρέφεια είναι απαραίτητο συστατικό της επαγγελματικής επιτυχίας, τότε η FilmPartner είναι ένα μέσο για την επίτευξή της. Και αν όλα είναι δρόμος, τότε ο δρόμος της επαγγελματικής επιτυχίας των ανθρώπων του κλάδου περνάει από τη FilmPartner!

Η εταιρεία

Η FilmPartner είναι η επιχειρηματική πρωτοβουλία 3 ανθρώπων με πολυδιάστατη επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία. Με εμπνευστή και ειδικό σύμβουλο τον Rob Arrowsmith με 24 χρόνια εμπειρίας σε παραγωγές των MGM, Paramount, TNT, Netflix, Starz, BBC, ITV κ.ά., έχει τη γνώση και την ικανότητα να συγκλίνει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των διεθνών εταιρειών παραγωγής, με τις προσδοκίες και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge