ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-6-2022

Τελευταίες προβολές για τον κύκλο των ειδικών αφιερωμάτων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Μαγνήτες» οι θερινοί δημοτικοί κινηματογράφοι

Τελευταίες προβολές για τον κύκλο των ειδικών αφιερωμάτων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με μεγάλη προσέλευση των φίλων του κινηματογράφου, ακόμη και από άλλες περιοχές δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι προβολές στους Δημοτικούς Κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Σινέ Άλσος» και «Σινέ Παράδεισος», στις Συκιές και στη Νεάπολη αντίστοιχα.

Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 74 προβολές 28 πρόσφατων πολυβραβευμένων παραγωγών όλων των ειδών, από πετυχημένες ποιοτικές ψυχαγωγικές ταινίες, λαϊκό σινεμά, την παγκόσμια εθνική κινηματογραφία, τον καλό ευρωπαϊκό κινηματογράφο, το ελληνικό σινεμά με βραβευμένες ταινίες, ταινίες Χόλυγουντ, όσο φυσικά και πολύ πετυχημένες, πρόσφατες παιδικές ταινίες για τους μικρούς μας φίλους και ολόκληρη την οικογένεια, περιμένουν να υποδεχθούν φίλες και φίλους από όλα τα σημεία της πόλης για να ζήσουν αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό και γνωστό πλέον για την υψηλή ποιότητα σε οπτικοακουστικά μέσα και εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, και αυτό το καλοκαίρι συνεχίζονται οι προβολές ειδικών κινηματογραφικών αφιερωμάτων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με το φετινό αφιέρωμα να περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ με αντιπολεμικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, καθώς και ταινίες σχετικές με το περιβάλλον και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.


Το πρόγραμμα προβολών

Το πρόγραμμα των αφιερωμάτων ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, και αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, με τις ταινίες-ντοκιμαντέρ « Μαύρα Φουγάρα» και «Επιστροφή στο Τσερνομπίλ», για να ακολουθήσουν οι προβολές αξιόλογων ταινιών από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, κύκλος που ανοίγει με το «18» και τη «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

«Επιστροφή στο Τσερνομπίλ/Back to Chernobyl»

-Σινέ Παράδεισος 28 Ιουνίου // Σινέ Άλσος 29 Ιουνίου // 9:15΄ μ.μ.

-Σκηνοθεσία: Ρόμαν Σουμούνοφ

-Διάρκεια: 52’ λεπτά / Κατάλληλο

Η ΤΑΙΝΙΑ: Ένα οδοιπορικό στο Pripyat, την πόλη-φάντασμα της βόρειας Ουκρανίας που εγκαταλείφθηκε εντελώς μετά την έκρηξη, το οποίο συνοδεύουν προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες ανθρώπων που επλήγησαν από την καταστροφή. Σχεδόν 36 χρόνια μετά, επιστρέφουμε στην πόλη -φάντασμα μαζί με επιζώντες της καταστροφής. Ένας ανώτερος μηχανικός που ήταν μέλος της ομάδας κατασκευής του αντιδραστήρα, ένας μαιευτήρας νοσοκομείου, ένα κορίτσι 11 ετών που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Pripyat, ένας πυροσβέστης στον πυρηνικό σταθμό νούμερο 4 και ένας αξιωματικός υπεύθυνος για την απομάκρυνση ραδιενεργών αποβλήτων από την οροφή του αντιδραστήρα είναι μερικά από τα πρόσωπα που παρακολουθούμε και που εξακολουθούν ως σήμερα να υποφέρουν από μη αναστρέψιμες ιατρικές παθήσεις.


«Μαύρα Φουγάρα/Black Trail»

-Σινέ Άλσος 28 Ιουνίου // Σινέ Παράδεισος 29 Ιουνίου // 9:15΄ μ.μ.

-Παραγωγή: Δίκτυο EIC (European Investigative Collaborations), Reporters United

-Διάρκεια: 58’ λεπτά / Κατάλληλο

Η ΤΑΙΝΙΑ: Η κρυφή σχέση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της κλιματικής κρίσης, αλλά και η επιρροή που ασκεί αυτή πάνω σε κυβερνήσεις όπως η ελληνική, και στον ΙΜΟ, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Παρά την πλάγια χρηματοδότησή του με δισεκατομμύρια ευρώ σε φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, ο κλάδος της ναυτιλίας, και ιδίως των κρουαζιερόπλοιων και των φορτηγών πλοίων, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καύσιμα εξαιρετικά ρυπογόνα με αποτέλεσμα να επιβαρύνει όλο και περισσότερο την κλιματική κρίση βάζοντας σε κίνδυνο τους παγκόσμιους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.


«18»

-Σινέ Παράδεισος 30.6 – 3.7 // Σινέ Άλσος 4-6.7

-Σκηνοθεσία: Βασίλης Δούβλης

-Παίζουν: Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Ναταλί Παβλώφ, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλης Ντάρμας, Αντώνης Τσαμούρας

-Διάρκεια: 95΄ // Κατάλληλο άνω των 16

Η ΤΑΙΝΙΑ: Μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών σε μια εργατική γειτονιά της Αθήνας που πλήττεται από την κρίση, κυνηγούν μετανάστες, ομοφυλόφιλους, και όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Όταν ένας συμμαθητής τους δηλώνει την αποστροφή του για τις πράξεις τους, γίνεται ο επόμενος στόχος τους. Ένα ρεαλιστικό πορτραίτο της Ελλάδας του σήμερα με ένταση και ρεαλισμό, για ένα επίκαιρο και άκρως ανησυχητικό ζήτημα, αυτό του σχολικού εκφοβισμού και της ανεξέλεγκτης βίας στα σχολεία. Επίκαιρο, σκληρό αλλά και τρυφερό πορτρέτο των σημερινών δεκαοκτάρηδων αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας. Ειδικό βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


«Σμύρνη μου Αγαπημένη»

-Σινέ Άλσος 30.6-3.7 // Σινέ Παράδεισος 4-6.6

-Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

-Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου

-Διάρκεια: 120΄ // Κατάλληλο άνω των 12

-Η ΤΑΙΝΙΑ: H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Η ιστορία της πολυτάραχης ζωής της οικογενείας Μπαλτατζή ξεπηδά από τις σελίδες του τεφτεριού της συνονόματης γιαγιάς με τις συνταγές της, ενθύμημα της εγγονής της που έφτασε στη σύγχρονη Μυτιλήνη των προσφύγων, όπως ακριβώς και η γιαγιά της. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge