ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
16-9-2022

Το 2ο Thessaloniki Free Short Festival στον πολυχώρο WE

Δέκα βραβευμένες ταινίες με δωρεάν προβολή

Το 2ο Thessaloniki Free Short Festival στον πολυχώρο WE
FREE

Το Thessaloniki Free Short Festival, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που γεννήθηκε την περίοδο του lockdown, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στο 2ο Thessaloniki Free Short Festival, θα προβληθούν δέκα βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, στον πολυχώρο WE και με ελεύθερη είσοδο.

Το Thessaloniki Free Short Festival δημιουργήθηκε την περίοδο του lockdown από μια μικρή ομάδα φοιτητών και αποφοίτων σχολών Τέχνης και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας μεταξύ τους σκέψεις και ιδέες, συμμετέχοντας σε ένα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής.

Το 1ο Thessaloniki Free Short Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με online προβολές στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram, μέσω IGTV και σε φυσικό χώρο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ταράτσα της Ετεροτοπίας στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 100 θεατές, παρακολούθησαν στην μικρή ταράτσα της Ετεροτοπίας, 14 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από 8 χώρες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 350 ταινίες από 45 χώρες του κόσμου.

Φέτος το Thessaloniki Free Short Festival μεγάλωσε, καθώς υπέβαλαν συμμετοχή, μέσω της πλατφόρμας FilmFreeWay, 3200 ταινίες μικρού μήκους από 115 χώρες του κόσμου.

Από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου 2022, προβλήθηκαν online δωρεάν στη σελίδα του Thessaloniki Free Short Festival στο Instagram μέσω IGTV, 32 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες του κόσμου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Φέτος δόθηκε ιδιαίτερη βάση στο ελληνικό τμήμα και στο ελληνικό σπουδαστικό τμήμα του Φεστιβάλ, καθώς διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν ταινίες από νέους κυρίως κινηματογραφιστές, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών της υποκριτικής τέχνης (Μπέτυ Αρβανίτη, Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Ξάφης, Βάνα Πεφάνη, Δημήτρης Τζουμάκης, Βαγγέλης Ευαγγελινός), δείχνοντας πως το ελληνικό σινεμά έχει λαμπρό μέλλον.

Πολυχώρος WE
2ο Thessaloniki Free Short Festival
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης 18:45 - Ώρα λήξης 23:15.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολυχώρος WE

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge