ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-11-2022

«Ησυχία 6-9»: Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στον Παύλο Ζάννα και στο Άστορ αντίστοιχα

«Ησυχία 6-9»: Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Λίγο καιρό μετά την ταινία «Η Πόλη και η Πόλη», που συνυπέγραψε με τον Σύλλα Τζουμέρκα και έχοντας στις αποσκευές του μια συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, καθώς συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία του «Κυνόδοντας», ο Χρήστος Πασσαλής «ξαναχτυπά» με ένα νέο κινηματογραφικό εγχείρημα. Η ταινία του «Ησυχία 6-9», που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Linea d’ Οmbra (Ιταλία), και πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, θα προβάλλεται, από τις 8 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά, σε δύο μόνον κινηματογράφους στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, στο Άστορ και στον Παύλο Ζάννα αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης γι’ αυτούς που φεύγουν και για εκείνους που μένουν πίσω. Σε έναν τόπο άχρονο, όπου η αποδοχή διαδέχεται την απώλεια κι εκείνη με τη σειρά της την αγάπη σε έναν κύκλο που ανοίγει και κλείνει στο άπειρο. Σαν μια κασέτα σε ένα διαρκές rewind.

Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

«Δύο εραστές χαμένοι σε έναν κόσμο που προσπαθούν να κατανοήσουν. Μια μικρή πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν φωνές και συχνότητες, μια πόλη οι κάτοικοι της οποίας έχουν επινοήσει αλλόκοτους και συχνά κωμικούς κανόνες προκειμένου να επικοινωνήσουν με όσους έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί. Τι όμορφη που ήταν η αγάπη μας. Που λέγαμε κι οι δυο πως δεν θα σβήσει» σημειώνει ο Χρήστος Πασσαλής και προσθέτει: «H ταινία Ησυχία 6-9» περιγράφει έναν ενδιάμεσο κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, έναν κόσμο που κάνει ησυχία προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με αυτούς που έχουν χαθεί και που είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς. Μια ταινία για την αδυναμία ή την αδυνατότητα να πεις Αντίο».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge