ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
26-5-2015

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει ο Ομάρ Σαρίφ

Ο Λόρενς της Αραβίας..

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει ο Ομάρ Σαρίφ

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει ο σπουδαίος 83χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής ηθοποιός, Ομάρ Σαρίφ. Σύμφωνα με τον γιο του Τάρεκ, δεν μπορεί να θυμηθεί ούτε τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Οπως λέει, ο πατέρας του δεν θυμόταν ούτε τις πιο μεγάλες του επιτυχίες, όπως ο «Λόρενς της Αραβίας» μια ταινία που του άνοιξε τον δρόμο για την απόλυτη επιτυχία.

Η καριέρα του Ομάρ Σαρίφ εκτοξεύθηκε το 1962, όταν πρωταγωνίστησε στον Λόρενς της Αραβίας και αργότερα το 1965 στον Δόκτωρα Ζιβάγκο.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο γιος του Ομάρ Σαρίφ δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν αποδέχεται ότι είναι άρρωστος και αρνείται να κάνει τις ασκήσεις για να επιβραδύνει τη νόσο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ρωτάει συχνά για τη μητέρα του, ξεχνώντας ότι πέθανε τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξή του το 2013, ο Σαρίφ παραδέχθηκε ότι είχε την τάση να ξεχνάει πολλά πράγματα, αλλά το παρουσίασε ως κάτι θετικό, διότι, όπως είπε, αυτό σημαίνει πως δεν στέκεται στο παρελθόν και σκέφτεται το παρόν. Τότε, ο εκπρόσωπός του υποστήριζε ότι ο ηθοποιός δεν έπασχε από Αλτσχάιμερ, αλλά από υπερκόπωση.

Το 2009 ο Ομάρ Σαρίφ έπαιξε στην γαλλική ταινία «I Forgot To Tell You», έναν πάσχοντα του Αλτσχάιμερ. Κατά την προετοιμασία για τον ρόλο της ταινίας, που περιγράφει τη φιλία μεταξύ ενός ηλικιωμένου άνδρα και μιας νεαρής κοπέλας, είχε επισκεφτεί πολλά νοσοκομεία με ασθενείς που έπασχαν από Αλτσχάιμερ για να ενημερωθεί για την ασθένεια.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge