ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-12-2015

Star Wars: Εισπράξεις 1 δις δολάρια σε μόλις 12 μέρες

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Star Wars: Εισπράξεις 1 δις δολάρια σε μόλις 12 μέρες

Η νέα ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων ξεπέρασε χθες το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 12 ημερών μετά την πρεμιέρα της, καταγράφοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών, ανακοίνωσε η εταιρεία Disney.

Η ταινία "Η Δύναμη Ξυπνά" έκανε εισπράξεις 286,8 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της, ξεπερνώντας σήμερα το όριο του 1 δισεκατομμυρίου "σε χρόνο ρεκόρ", σύμφωνα με την εταιρεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η ταινία Jurassic World που χρειάστηκε 13 ημέρες για να συγκεντρώσει εισπράξεις 1 δισεκ. δολαρίων.

Λίγα λόγια για την ταινία

Όταν η παραγωγός του νέου Star Wars, Κάθλιν Κένεντι, προσέγγισε τον Τζ.Τζ.Άμπραμς, τον άνθρωπο που θα γινόταν τελικά ο σκηνοθέτης της τελευταίας περιπέτειας του σύμπαντος που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας, ζητώντας του να αναλάβει την αναβίωση του Πολέμου των Άστρων, η απάντηση που πήρε ήταν ένα μεγάλο «Όχι».

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο Άμπραμς είχε μόλις βγει από ένα μεγάλο franchise –το Star Trek μάλιστα-, αλλά και το ότι ως η πιο αγαπημένη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ο σκηνοθέτης σίγουρα φοβήθηκε ότι μία ενδεχόμενη αποτυχία θα μπορούσε να του καταστρέψει την καριέρα και να τον κάνει το πιο μισητό πρόσωπο στον πλανήτη.

Τρία χρόνια μετά, αυτό το σενάριο έχει μείνει σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Οι κριτικοί και το κοινό αγάπησαν το νέο Star Wars με τίτλο Η Δύναμη Ξυπνάει, οι εισπράξεις καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η Disney –που αγόρασε τα δικαιώματα από τον Τζορτζ Λούκας- ετοιμάζεται για μία πρωτοφανή «επίθεση» Star Wars: εκτός από τα επεισόδια VIII και IX που έχουν ήδη σκηνοθέτες (τον Ράιαν Τζόνσον του Looper το πρώτο και τον Κόλιν Τρεβόροου του Jurassic World το δεύτερο), ετοιμάζονται και ταινίες μεμονωμένες που θα εντάσσονται στον ευρύτερο κόσμο του Star Wars.

Η Δύναμη Ξυπνάει έχει άλλο ένα μεγάλο άσσο στο μανίκι της: τον Λόρενς Κάσνταν σεναριογράφο των Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται και Η Επιστροφή των Τζεντάι, ο οποίος δέχθηκε να γράψει το σενάριο της Δύναμης Ξυπνάει, θεωρώντας ότι στόχος ήταν η επιστροφή στο πνεύμα των αρχικών ταινιών.

«Ήταν κάτι μαγικό γιατί μπορέσαμε να αναρωτηθούμε “τι θα συνέβαινε εάν;”» λέει ο Άμπραμς για την ιστορία. «Το Η Επιστροφή των Τζεντάι τελειώνει με έναν τρόπο που σου δίνει μία αίσθηση ολοκλήρωσης και ισορροπίας. Την ίδια στιγμή, ο χρόνος περνά. Τι συνέβη σε αυτούς τους χαρακτήρες;» σημειώνει ο Αμπραμς.

Οι συντελεστές της ταινίας είχαν να αντιμετωπίσουν τις προσδοκίες των εκατομμυρίων θαυμαστών του Star Wars, αλλά και τις θεωρίες τους. Θεωρίες που άρχισαν να αναπτύσσονται ήδη από την ώρα που δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία που έδειχνε τους πρωταγωνιστές της ταινίας –παλιούς και νέους- να διαβάζουν το σενάριο. Εκτός από το ερώτημα τι συνέβη στον Χαν Σόλο, τον Λουκ και τη Λέια, το The Force Awakens κλήθηκε να εισάγει καινούριους ήρωες και να κάνει το κοινό να ενδιαφερθεί γι’ αυτούς.

Οι χαρακτήρες

Κεντρικός χαρακτήρας είναι αυτός της Ρέι που ερμηνεύει η Ντέιζι Ρίντλεϊ. Η Ρέι είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας, μία νεαρή κοπέλα που η οικογένειά της την εγκατέλειψε στον πλανήτη Τζακού. Θα συναντήσει τον Φιν (Τζον Μπογιέγκα), έναν... μετανοημένο Stormtrooper και μαζί με το droid BB-8 (ο R2-D2 της νέας εποχής) θα τα βάλουν με το Πρώτο Τάγμα, μία οργάνωση που αντιγράφει τις μεθόδους της Αυτοκρατορίας και θα μπλεχτούν στην Αντίσταση.

Απέναντι τους θα συναντήσουν τον Κάιλο Ρεν (Άνταμ Ντράιβερ), έναν μασκοφόρο, ο οποίος φαίνεται να θαυμάζει πολύ τον Νταρθ Βέιντερ, και ο οποίος επηρεάζεται από τον ηγέτη του Πρώτου Τάγματος Σνοκ.

Στην αντίπαλη πλευρά, υπάρχει ο πιλότος Πο Ντάμερον (Όσκαρ Άιζακ), αλλά και μερικοί παλιοί γνωστοί: η Λέια (Κάρι Φίσερ), ο Χαν Σόλο (Χάρισον Φορντ), ο Τσουμπάκα, αλλά και ο Λουκ Σκαϊγουόκερ που στη νέα ταινία έχει χωριστεί από τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Θέλοντας να ενώσει το παλιό με το νέο, το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει χρειάστηκε να φέρει κοντά τους παλιούς και τους νέους πρωταγωνιστές, με τους πρώτους να συμμετέχουν θέλοντας να παραδώσουν την σκυτάλη σε νέους ήρωες.

Το σημαντικό είναι ότι ο Αμπραμς άνοιξε τον δρόμο για τους επόμενους σκηνοθέτες που θα ασχοληθούν με το σύμπαν του Star Wars. Στο επόμενο Επεισόδιο που ξεκινά γυρίσματα σε λίγες εβδομάδες θα κρατά χρέη παραγωγού.

Ο Τζ.Τζ.Άμπραμς δεν πρέπει να το μετάνιωσε που ανέλαβε τελικά να σκηνοθετήσει το The Force Awakens. Μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γνωρίζοντας ότι έκανε τους παλιούς φαν να αγαπήσουν ξανά τον Πόλεμο των Άστρων, ενώ κατάφερε να ταξιδέψει μια νέα γενιά θαυμαστών σε έναν Γαλαξία πολύ, πολύ μακριά.





Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge