ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
2-11-2018

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Τελετή έναρξης με ταινία μικρού μήκους

Μια πρωτότυπη τελετή έναρξης

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Τελετή έναρξης με ταινία μικρού μήκους

Με μια πρωτότυπη, διαφορετική τελετή έναρξης ξεκίνησε το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο κατάμεστο Ολύμπιον.

Μετά από ένα σύντομο δρώμενο από τους εθελοντές του Φεστιβάλ, οι οποίοι έδωσαν αρχικά το ρυθμό ανεβαίνοντας στη σκηνή του Ολύμπιον, η τελετή έναρξης έγινε ένα με το κινηματογραφικό πανί: μια μικρού μήκους ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Περικλή Πηλείδη και παραγωγή του Γιώργου Σινιόσογλου. 

Στο βίντεο αυτό, αποσπάσματα από τις ταινίες που απαρτίζουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ εναλλάσσονταν με λόγια από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Και βέβαια, με στιγμιότυπα από τις κινηματογραφικές αίθουσες, τους χώρους του Φεστιβάλ, τους καλεσμένους , και το κοινό του Φεστιβάλ που εδώ και 59 χρόνια υποστηρίζει τη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας.

Στο ξεκίνημα αυτής της μικρού μήκους ταινίας, η Γενική Διευθύντρια του ΦΚΘ Ελίζ Ζαλαντό και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης συνόψισαν περιεκτικά τη φετινή διοργάνωση: 253 ταινίες, 92 από τις οποίες είναι ελληνικές, 7 αφιερώματα, περισσότεροι από 350 καλεσμένοι στην Αγορά -«το πιο δυναμικό τμήμα του Φεστιβάλ» όπως χαρακτηριστικά είπαν-, 8 κινηματογραφικές αίθουσες, ανεξάρτητοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο, πειραματικές φωνές, μεγάλες ταινίες -με τη μεγαλύτερη να διαρκεί 14 ώρες-, μια έκθεση και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η μικρού μήκους ταινία της έναρξης του 59ου Φεστιβάλ άρχισε και τελείωσε με τους δίδυμους αδελφούς Ανέστη και Μιχάλη Κόντη, δυο από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες της πόλης και του ίδιου του Φεστιβάλ. Οι ίδιοι ήταν παρόντες μέσα στην αίθουσα του Ολύμπιον και χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από το κοινό.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge