ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
2/7/2013

Οι Stomp στο Μέγαρο Μουσικής

Για οκτώ μόνο παραστάσεις

«Όποιος έχει δει τους Stomp, έχει να το λέει. Δεν πρόκειται για απλό θέαμα. Είναι μια εμπειρία ζωής!» (Πρώτο θέμα). Ένταση, ρυθμός, χορός χιούμορ, πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία συνδυάζονται με έναν ευφυή τρόπο, σε ένα εκρηκτικό και αφάνταστα διασκεδαστικό κοκτέιλ. Για οκτώ μόνο παραστάσεις, από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου (Αίθουσα Φίλων Μουσικής), το κοινό θα απολαύσει τους βασιλιάδες του ρυθμού, τους STOMP σε μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Music Box Productions. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εργαστήρι με τους Stomp και το σύνολο κρουστών Paranaue.

Οι STOMP δημιουργήθηκαν το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas και κατάφεραν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να αποκτήσουν διεθνή ακτινοβολία. Το show τους είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στο χώρο των μουσικών τεχνών. Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής.

Με μια «μαγική» δύναμη αξιοποιώντας την ιδιότητα κάθε σώματος να παράγει ήχους, μεταμορφώνουν τα καθημερινά αυτά αντικείμενα σε πηγή εκρηκτικού, ασταμάτητου και μεταδοτικού ρυθμού. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

Έχοντας διανύσει σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής με παραστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο, με διεθνείς διακρίσεις και τις καλύτερες κριτικές οι Stomp καταφέρνουν σε κάθε τους εμφάνιση να μαγέψουν κοινό και κριτικούς, ενώ τα show τους έχουν συχνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα. Το 1994 απέσπασαν βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την «καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση», βραβείο «Καλύτερης χορογραφίας σε σόου West end», βραβείο ΟΒΙΕ για off Broadway σόου και τέλος το νεοϋορκέζικο βραβείο για την «περισσότερο αυθεντική θεατρική εμπειρία».

Το 1996 η μικρού μήκους ταινία των STOMP Σκούπες προτάθηκε για το Όσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο Φεστιβάλ Καννών, όσο και στο κινηματογραφικό Sundance. Το 1998 η ταινία τους STOMPOutLoud κέρδισε το άργυρο βραβείο FIRA στην ενότητα «Μουσική και Ζωντανό Θέαμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2013

Πού?
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Επικοινωνία
2310 895 800
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge