ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
12/8/2013

Θεοτόκια 2013 στη Νεάπολη

Από 14 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου

Θεοτόκια 2013 στη Νεάπολη

Την πολιτιστική γιορτή «Θεοτόκια» διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών στα Πεύκα, από τις 14 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου με την πανηγυρική θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων, στις 20.30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο την Τετάρτη 28 Αυγούστου από τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ» (ΠΕΘΕΑ). Θα μετάσχουν η Ομάδα Μαύρου Θεάτρου «ʼσπροι Γλάροι», η Ομάδα Κρουστών, η Θεατρική Ομάδα, η Ομάδα Κινηματογράφου και ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, στις 20.00.

Η αυλαία των «Θεοτοκίων 2013» θα πέσει στις 15 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία - αφιέρωμα στον αείμνηστο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης - Συκεών. Ερμηνευτής θα είναι ο Ανδρέας Καρακότας και η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό ʼλσος Δελασάλ, στις 21.00. Να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις των «Θεοτοκίων 2013» έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των «Θεοτοκίων 2013» είναι το εξής:

•Πέμπτη 29 Αυγούστου:
Μουσική συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου. Πάρκο Κοιμήσεως Θεοτόκου (οδός Κοιμήσεως Θεοτόκου) - 21.00

•Σάββατο 31 Αυγούστου:
«Γιορτή κάτω από τα άστρα». Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική, από το Σύλλογο ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ Πεύκων. Πάρκο Πυλώνες (Ακρόπολη) Πεύκων - 21.00.
•Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου:
Βραδιά καραόκε, από το Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω». 3ο Δημοτικό σχολείο Πεύκων - 20.30.

•Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου:
Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι από το Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ». Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 20.30. Θα συμμετάσχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου και η Χορωδία Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Θέρμης.

•Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου:
14ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι, από το Σκακιστικό Σύλλογο Πεύκων. Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων - 18.00.

•Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου:
14ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι, από το Σκακιστικό Σύλλογο Πεύκων. Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων - 10.00.

•Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου:
«Εσωτερικαί Ειδήσεις», του Μάριου Ποντίκα, από το Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος. Σκηνικά - κουστούμια: Μαγδαληνή Σίγα. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος. Κίνηση: Κωνσταντίνα Καστέλλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Μπισχινιώτη. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) – 20.30.

•Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου:
«Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, από το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήριο Νεάπολης «ΘΕΣΠΙΣ». Σκηνοθεσία: Ρούλα Αγγελίδου. Κουστούμια: ʼννα - Μαρία Αγγελίδου. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 20:30.

•Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου:
Παραδοσιακοί χοροί «Σεργιάνι στην Παράδοση» και Γιορτή Πίτας από το Σύλλογο Γυναικών Πεύκων «Αριάδνη». Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 21.00

•Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου:
«Αλλάζω και ονειρεύομαι» με τα ροκ συγκροτήματα «The Dreamers» και «Influenze», από το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία ΑλλάΖΩ. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 20.30.

•Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου:
Παραδοσιακή βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και χορωδίες από τον Παραδοσιακό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων και τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Πεύκων. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 21.00.

•Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου:
Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλων Πεύκων. Ιερός ναός Αγίας Τριάδας Πεύκων - 20.00.

•Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου:
Φθινοπωρινή γιορτή με παιδικά και οικογενειακά παιχνίδια, μουσική και χορό από το 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων και το Σύλλογο Ελλήνων Μεταναστών στη Γερμανία. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 10.00.

Αφιέρωμα στο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης - Συκεών, με ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα. Ενορχήστρωση: Πάνος Κοσμίδης. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Μπουλούσης. Δημοτικό άλσος Δελασάλ (γήπεδο μπάσκετ) - 21.00.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge