ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-5-2014

Δ. Εϊπίδης: Στηρίζω τον ελληνικό κινηματογράφο

Με επιστολή του προς τον Τύπο απαντά σε δημοσιεύματα

Δ. Εϊπίδης: Στηρίζω τον ελληνικό κινηματογράφο

«Παρέλαβα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2010 με χρέος που ξεπερνούσε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα είμαι υπερήφανος να δηλώνω ότι το Φεστιβάλ -για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού- έχει αποπληρώσει όλα του τα χρέη» αναφέρει σε επιστολή του προς τον Τύπο ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο πρόσωπό του τα οποία άρχισαν μετά την πρώτη δημοσίευση του ΒΗΜΑΤΟΣ «Φεστιβάλ κινηματογράφου ή βασίλειο Δανιμαρκίας;» (Τετάρτη 28 Μαίου).

Εν συνεχεία, ο κ. Εϊπίδης αναφέρεται σε όλα τα σπουδαία πράγματα που έχει κάνει ως τώρα στο (και για το) Φεστιβάλ, τα οποία ουδείς ποτέ αμφισβήτησε και τα οποία βεβαίως όφειλε να κάνει εφόσον βρίσκεται σε αυτή την θέση. Ορμώμενος προφανώς από τις δηλώσεις του Προέδρου του φεστιβάλ κ. Γιάννη Σμαραγδή για την ανάγκη αναζωπύρωσης του ελληνικού κινηματογράφου στο Φεστιβάλ, ο κ. Εϊπίδης αναφέρει επίσης ότι χάρη στις προσπάθειες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το ελληνικό σινεμά με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει, προβάλλεται και βραβεύεται στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.

«Όταν μιλάμε για στήριξη, μιλάμε για έμπρακτη στήριξη και όχι για επιπόλαιες υποσχέσεις» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Φεστιβάλ. «Προσωπικά, έχω στηρίξει και εξακολουθώ να στηρίζω τον ελληνικό κινηματογράφο με όλες μου τις δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι, ως βασικός συνεργάτης του Φεστιβάλ του Τορόντο επί 28 χρόνια, έχω προγραμματίσει 68 νέες ελληνικές ταινίες. Η πρώτη προβολή ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου εκτός Ελλάδας έγινε στο Τορόντο, και ο ίδιος ήταν καλεσμένος μου.»

Επίμαχο θέμα της επιστολής Εϊπίδη είναι εκείνο της παραίτησής του από την θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ και ταυτοχρόνως την αίτησή του για την θέση του Γενικού Διευθυντή η οποία δεν καλυπτόταν ως σήμερα διότι θεωρείτο θέση πολυτελείας. Η υποβολή παραίτησης έγινε τον ίδιο μήνα με την λήξη θητείας του κ. Εϊπίδη ενώ η επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού έγινε χωρίς ενημέρωση των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. του Φεστιβάλ. Ο κ. Εϊπίδης επισημαίνει ότι ακριβώς μετά την ανακοίνωση του διορισμού του κ. Σμαραγδή στη θέση του Προέδρου στις 12 Μαρτίου 2014, το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού επικοινώνησε μαζί του και του ανακοίνωσε ότι από διευθυντής θα διοριστεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

«Για να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της διαδικασίας, μού ζήτησαν να παραιτηθώ από τη θέση που κατείχα με τον προηγούμενο νόμο - γεγονός που προκύπτει και από το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής μου, που δημοσιεύτηκε στο Τύπο. Έκτοτε, δεν υπήρξαν εξελίξεις από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού» λέει ο κ. Εϊπίδης στην επιστολή του.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge