Top
14-9-2018

2nd Thessaloniki Sputnik Festival

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

2nd Thessaloniki Sputnik Festival
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
FREE

Το «2o Thessaloniki Sputnik Festival » είναι γεγονός και έρχεται στο πάρκο Ξαρχάκου στη ΧΑΝΘ στις 28-29-30 Σεπτέμβρη. Φέτος το Sputnik Festival, αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο. Με τίτλο «Stand for Peace | Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε», δημιουργούμε ένα φεστιβάλ ειρήνης.

Η κατάσταση στη Μ.Ανατολή, τα επτά χρόνια πολέμου στη Συρία και οι περισσότεροι από 350.000 νεκροί κάνουν την ανάγκη για ειρήνη κάτι παραπάνω από επιτακτική. Δημιουργούμε λοιπόν ένα φεστιβάλ ειρήνης αλλά και συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, δίνοντας αντιπολεμικό χαρακτήρα σε κάθε πτυχή του φεστιβάλ μας.

Μετά την πρώτη μας πτήση και το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του την περασμένη χρονιά σε διάφορες πόλεις της χώρας, ήρθε η ώρα για μία ακόμα απογείωση.

Τι είναι λοιπόν το ΣΠΟΥΤΝΙΚ:

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του περίπου πριν δύο χρόνια, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας έχει πλέον εκδώσει εννέα τακτικά και δύο θεματικά τεύχη και έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων.

Στην Θεσσαλονίκη, η ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ συμμετέχοντας σε αυτή την ομπρέλα πολιτισμού, διοργανώνει με το ΣΠΟΥΤΝΙΚ ένα ακόμα φεστιβάλ. Η Ετεροτοπία είναι ένας χώρος πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης που έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη με πολυποίκιλες δράσεις όπως Αλληλέγγυα μαθήματα (λυκείου, ξένων γλωσσών & μουσικής), προβολές, συλλογικές κουζίνες, καλάθι αλληλεγγύης, χορευτικό & θεατρικό εργαστήρι ενώ στο χώρο φιλοξενούνται άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης (καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες κ.α.)

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, κουζίνες και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες τον κήπο των εποχών, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή ειρήνης.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Στο πάρκο Ξαρχάκου στις 28-29-30 Σεπτέμβρη.

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28  Σεπτέμβρη.

Rebetiko Stage
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΒΑΛΚΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

Sputnik Stage

ΑΚΗΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ
THE BANKSTERS
BLEND MISHKIN & ROOTS EVOLUTION
SKG DUB ALLIANCE.

ΣΑΒΒΑΤΟ  29 Σεπτέμβρη.

Rebetiko Stage
ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΟΝ
ΒΑΣΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Sputnik Stage

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ
PARANAUE & dancaue
DYNAMIND BIG BAND
BAILDSA
KOZA MOSTRA

ΚΥΡΙΑΚΗ  30 Σεπτέμβρη.

Rebetiko Stage
ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ.
ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Sputnik Stage

STAND-UP COMEDY ΗΡΑ ΚΑΤΣΟΥΔΑ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΣΠΑΤΗΣ PERLE MUSIC
GEORGE FOKAS AND THE FOLKS
SPEAKEASIES SWING BAND.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικό Link


Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο


Από το Broadway  στο HollywoodΑπό το Broadway στο Hollywood

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
'Η Πεντάμορφη και το Τέρας' σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου'Η Πεντάμορφη και το Τέρας' σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου

Σε Παιδιατρικές Κλινικές, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς


Ο ambassador της Αγοράς Φοίβος Δεληβοριάς κέρδισε τους ξένουςΟ ambassador της Αγοράς Φοίβος Δεληβοριάς κέρδισε τους ξένους

Μια νοερή διαδρομή σε ένα σινεμά που ταξίδεψε πέρα από τα ελληνικά σύνορα


Το Φεστιβάλ αποχαιρετά τον Κώστα ΒρεττάκοΤο Φεστιβάλ αποχαιρετά τον Κώστα Βρεττάκο

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών μετά από προβλήματα υγείας

Νοέμβριος στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΝοέμβριος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διαλέξεις, εκθέσεις, ξεναγήσεις και πολλά άλλαgoTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ