ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-9-2018

Ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα 2018-2019 του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Καινοτομία, ποικιλομορφία και συνεργασίες

Ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα 2018-2019 του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που σας προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο για το έτος 2018 κινείται σε τρεις άξονες: της καινοτομίας, της ποικιλομορφίας και των συνεργασιών.

Στις σελίδες του προγράμματος θα ανακαλύψετε ποικίλες εκδηλώσεις: μουσικής, λογοτεχνίας, αθλητισμού, γαστρονομίας, ζωγραφικής, ελληνογαλλικών συζητήσεων, μόδας, κόμικς, πανεπιστημιακών σπουδών στη Γαλλία, Ιστορίας, κινηματογράφου, έρευνας κοινωνικών επιστημών. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της πόλης.

Ανανεώνονται παλιές και δημιουργούνται νέες συνεργασίες και συνδέονται οι δραστηριότητες με αυτές που πραγματοποιούν οι κύριοι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.



ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
«Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής»
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018
Καθημερινά 9.00 - 16.00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η έκθεση είναι παραγωγή του Μουσείου και εντάσσεται στο Κεντρικό Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.


ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διεθνές συνέδριο με θέμα τις άγνωστες πτυχές της παραμονής της Στρατιάς της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελετητών από διάφορα επιστημονικά πεδία, όπως Ιστορία, Ιστορία της φωτογραφίας, την τέχνη της εποχής, την ιστορία της πολεοδομίας και των αρχαιολογικών ανασκαφών. 

Τόσο η έκθεση όσο και η ημερίδα φιλοδοξούν να βρουν απήχηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς και να προσδώσουν μία νέα οπτική σε μία ιδιαίτερη περίοδο.


ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη
27 Οκτωβρίου 2018 έως 10 Φεβρουαρίου 2019
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

Το Τελλόγλειο έχει διοργανώσει την τελευταία δεκαετία μια σειρά από εκθέσεις που προσεγγίζουν τις ελληνογαλλικές πολιτιστικές σχέσεις σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας των δύο χωρών (Ευρώπη και Ελληνικοί μύθοι: 16ος-19ος αι., ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ΄21, ο Φιλιποτό δημιουργεί το πανόραμα της πολιορκίας του Παρισιού, κ.ά.). 

Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής εντάσσεται η έκθεση "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει της Θεσσαλονίκη", η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Σε αυτήν παρουσιάζονται περισσότερα από 450 έργα Γάλλων –κυρίως- Στρατιωτών, οι οποίοι υπηρέτησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ακουαρέλες, ελαιογραφίες, γκουάς και σχέδια, τα οποία προέρχονται από Μουσεία και φορείς της Γαλλίας (Centre Pompidou, Institut de France, Musée de l’Armée) και της Ελλάδας (Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, ΜΙΕΤ, ιδιωτικές συλλογές). Με την αμεσότητα και την ακρίβεια του εικαστικού ρεπορτάζ, τα έργα σκιαγραφούν την πολυ-πολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης, τα μνημεία της, αλλά και την καθημερινότητα των ενστόλων. 

Για την υλοποίηση της έκθεσης, η οποία συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο, σημαντική υπήρξε η υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
8 Οκτωβρίου 2018 στις 21:00
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση: Philippe Forget
Πιάνο: Μαριλένα Λιακοπούλου

Πρόγραμμα:
W. A. Mozart : Adagio et Fugue, KV546 (7’)
J. Sibelius : Romance, opus 42 (5’)
E. Elgar : Sérénade pour cordes, opus 20 (13’)
S. Michaïlidis : In Memoriam (4’)
Fr. Chopin : Concerto pour piano n°1 opus 11 (40’)


ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Η Χιονάτη
Με τη Γαλλίδα χορογράφο Catherine Baÿ
Εργαστήριο: 7 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου
Περφόρμανς: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 12:00, Λιμάνι

Η performance «Χιονάτη» έρχεται στα 53α Δημήτρια έχοντας ταξιδέψει σε πολλές μητροπόλεις του κόσμου. Το project της Γαλλίδας χορογράφου Catherine Baÿ μεταμορφώνει το παραμύθι των αδελφών Γκριμ σε μια παραβολή για τον ναρκισσισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Η «Χιονάτη» είναι η ιστορία του καθρέφτη.

Τοποθετώντας πολλαπλές ρεπλίκες της Χιονάτης σε εξωτερικές τοποθεσίες και σε μέρη με διαφορετικές πολιτιστικές νόρμες, η Catherine Baÿ φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με την ίδια του την αντανάκλαση. Με τον τρόπο αυτό, ο χαρακτήρας του παραμυθιού λειτουργεί σαν καθρέφτης της κουλτούρας των ψευδαισθήσεων και του μαζικού καταναλωτισμού.


ΕΚΘΕΣΗ
Γαλλική Μόδα
16-23 Νοεμβρίου
Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας

Η «Nouvelle Amicale» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014, από τους απόφοιτους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσ/νίκης, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τις ελληνογαλλικές σχέσεις.

Στο παραπάνω πλαίσιο, και ενόψει του ότι σε όλη τη διάρκεια του 2018, η πόλη μας τιμά τη γαλλοφωνία (Thessalonique en français), το Νοέμβριο του 2018, ο σύλλογός μας διοργανώνει έκθεση Γαλλικής Μόδας, με θέμα την επιρροή της στις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών.

Το  concept είναι σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα (μέχρι τρία) ρούχα εμπνευσμένα (όχι αντιγραφές) από κάποιον (ή κάποιους) από τους γνωστούς Γάλλους σχεδιαστές, τους οποίους θα επιλέξουν οι ίδιοι. 

Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108), 16–23 Νοεμβρίου 2018, και ένα μέρος αυτής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, Του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.


7PLY PROJECT FESTIVAL
1-6 Οκτωβρίου

Το 7Ply project Festival – το όνομα του φεστιβάλ προέρχεται από την πιο διαδεδομένη μέθοδο κατασκευής σανίδων skate, γνωστή ως 7ply construction – γιορτάζει τα δώδεκά του χρόνια! Με επίκεντρο το skateboard πραγματεύεται την πολυδιάστατη σύγχρονη αστική κουλτούρα εικαστικά, αθλητικά και πολιτιστικά με σκοπό την διάδοση σύγχρονων μέσων έκφρασης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διοργανώνονται διαγωνισμοί και επιδείξεις skateboard και άλλων αστικών αθλημάτων, μαθήματα skate, ημερίδες και εργαστήρια σχετικά με τη σύγχρονη τέχνη, προβολές, συναυλίες και άλλα δρώμενα με επίκεντρο την street κουλτούρα και το νεανικό κοινό.


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
8-14 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας των γεύσεων», που φέτος εορτάζει την 29η επέτειό της (http://www.legout.com/), το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα καλέσει νέους Γάλλους μάγειρες για να συναντήσουν και να συντονίσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια με μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων. Προτείνουμε επίσης δράσεις με τους επαγγελματίες της εστίασης και Αρχιμάγειρες για εργαστήρια και μπουφέ γευσιγνωσίας.

Σχολικά εγαστήρια: 8, 9 & 10 Oκτωβρίου 2018
9:30-11:00 και 11:30-13:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

«Ανακαλύπτοντας τα τρόφιμα»
«Καλή όρεξη!»
«Η τέχνη του τραπεζιού»
Aπεριτίφ-κοκτέιλ για το ευρύ κοινό

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, από 20:00
Εστιατόριο Tre Marie
Εθνικής Αμύνης 3 & Μητροπόλεως, 231 024 2280
Τιμή: 5 ευρώ, απεριόριστη κατανάλωση


ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΞ
9-11 Νοεμβρίου

Το “Comic ‘N’ Play” πλησιάζει ! Φέτος, γιορτάζει 17 χρόνια ζωής και από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα ζωντανεύσει με συναντήσεις από συγγραφείς και εικονογράφους που θα είναι παρόντες στην έκθεση. Στο πρόγραμμα, μικροί και μεγάλοι θα βρουν σίγουρα κάτι που τους ενδιαφέρει από τα πολλά προτεινόμενα είδη, στα σταντ και τις παράλληλες εκδηλώσεις (διαλέξεις, εργαστήρια, παιχνίδια, αγορά κόμιξ)!


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
22 Νοεμβρίου - 14 Δεκεμβρίου 2018
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Έκθεση Ζωγραφικής και δυο παρουσιάσεις με θέμα την μετακίνηση Εβραίων της Θεσσαλονίκης στη Γαλλία, το Ολοκαύτωμα και τον επαναπατρισμό ορισμένων στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά υπό το πρίσμα των προσφυγικών – μεταναστευτικών ρευμάτων εξαιτίας της ανελέητης πολεμικής σύρραξης που μαίνεται κατά τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην έκθεση ζωγραφικής θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Rosa Sepple, PRI – Πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου, RI)
Aimee Birnbaum (μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου, RI)
Γιώργος Πολίτης (μέλος των ενώσεων American Watercolor Society, Royal Institute , πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος)
Επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης


ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Προσκεκλημένος o Michel KAPLAN
«Γιατί το Βυζάντιο;»
Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 1 (Panthéon-Sorbonne), όπου και διετέλεσε πρόεδρος από το 1999 έως το 2004, ο Michel Kaplan ξεκίνησε την έρευνά του με τους Πωλ Λεμέρλ και στη συνέχεια με την Ελένη Αρβελέρ και τον Νίκο Σβορώνο. Στην αρχή επικεντρώθηκε στην Ιστορία της βυζαντινής οικονομίας και η έρευνά του επεκτάθηκε στις πολιτικοθρησκευτικές συνθήκες της βυζαντινής κοινωνίας και στις σχέσεις εξουσίας. Συμμετείχε στη συγγραφή διαφόρων βιβλίων για φοιτητές όλων των επιπέδων και έχει γράψει πολλά βιβλία για το ευρύτερο κοινό. Είναι λόγιος που χαίρει εκτίμησης στα διεθνή συνέδρια και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών «Το Βυζάντιο, το Ισλάμ και η Μεσόγειος κατά τον Μεσαίωνα» του Πανεπιστημίου Paris 1 και υπεύθυνος της συλλογής «Βυζαντινά Sorbonensia» των εκδόσεων της Σορβόννης.

Ταυτόχρονη Μετάφραση
Ελεύθερη Είσοδος


ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Εν όψει του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις σπουδές στη Γαλλία, το Γαλλικό Ινστιτούτο ανανεώνει τις συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων γαλλικών Ιδρυμάτων και το ελληνικό κοινό με δύο μεγάλες εκθέσεις.

ΚΥΚΛΟΣ « ΤΑ RDV CAMPUS-FRANCE »
Ζωντανή σύνδεση με Aθήνα/MASTER
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, 17:00

Eίσοδος ελεύθερη

Σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε ετών, ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 4,6% το 2016-2017, φθάνοντας τους 323.933, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσίευσε στις 12 Απριλίου 2018 ο οργανισμός Campus France, υπηρεσία υπεύθυνη για την υποδοχή τους. Η Γαλλία είναι ο τέταρτος προορισμός παγκόσμια για διεθνείς φοιτητές μετά από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Η Γαλλία αφιερώνει το 6,8% του ΑΕΠ της στον τομέα της εκπαίδευσης. Στα δημόσια Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους εκπαίδευσης.

Τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες τις συναντήσεις του Campus France, τον λόγο θα λάβουν, οι Έλληνες απόφοιτοι (alumni) που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία και επιθυμούν να την μοιραστούν με το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.


CREABALK
«Φτιάχνοντας πόλεις, φτιάχνοντας την πόλη: μνημειοποιήσεις, πολιτικοποιήσεις, πειραματισμοί»
26 & 27 Νοεμβρίου 2018
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης - Αίθουσα Αλλατίνη-Dassault

Ενακτήριο σεμινάριο-εργαστήριο του ερευνητικού Κέντρου CREABALK - Δημιουργικά Βαλκάνια
Καρπός της συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και των Πανεπιστημίων Aix-Marseille και Lumière-Lyon 2, η δράση αυτή έχει στόχο να προσδιορίσει ένα καινοτόμο χώρο πειραματισμού και εκπαίδευσης κοινωνικών επιστημών και καλλιτεχνικών κλάδων, σε κλίμακα περιφέρειας (νοτιοανατολική Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειος) και πέρα από αυτήν. Αυτή η πρωτότυπη τοποθέτηση βασίζεται στην έννοια της έρευνας-δημιουργίας, η οποία εξετάζει τις μοναδικότητες και τις συμπληρωματικότητες των επιστημονικών και καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, μέσω του πειραματισμού και του διεπιστημονικού διαλόγου, όπως και μέσω της διερεύνησης των αμοιβαίων μεθόδων διαβίβασης και ανάκτησης.

Oliver Givre, Kαθηγητής Ανθρωπολογίας, παν. Lumière-Lyon2-UMR EVS
Pierre Sintès, Καθηγητής Γεωγραφίας, Aix-Marseille Université, UMR TELEMME
Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Culture, BordersnGender/LAB, παν. Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη 


EΚΘΕΣΗ
ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Γαλλικές Ιστορίες της Θεσσαλονίκης»

Έκθεση και κύκλος διαλέξεων-Μάρτιος 2019

Εδώ και αρκετούς μήνες το Γαλλικό Ινστιτούτο προετοιμάζει ένα μεγάλο εγχείρημα με το οποίο θα επιδιώξει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τους στενούς και μακροχρόνιους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ της Γαλλίας και της Θεσσαλονίκης.

Πλατεία Αριστοτέλους, Λιμάνι, Μονή Λαζαριστών … τοπόσημα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων, πόλοι έλξης τουριστικών ροών, αλλά και μαρτυρίες Μνήμης και Ιστορίας. Πώς η Γαλλία συνέβαλε στην ύπαρξή τους; Πώς η γαλλική γλώσσα και κουλτούρα επηρέασε την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης;
Με μία έκθεση και έναν κύκλο διαλέξεων, έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε την ποικιλομορφία της γαλλικής και γαλλόφωνης παρουσίας και επιρροής στην πόλη, μέσω των παρακάτω εννιά θεματικών: την προξενική παρουσία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την εβραϊκή κοινότητα, το Μακεδονικό Μέτωπο, τον γαλλόφωνο τύπο, τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή, την πυρκαγιά του 1917 και τους Γάλλους αρχιτέκτονες της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό σημείο θα είναι το «Λυσέ», το οποίο ιδρύθηκε το 1906 και οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Ιστορία του «Λυσέ» η οποία συνδέεται άρρηκτα με αυτή της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το εγχείρημα δεν θα είχε νόημα χωρίς την παιδαγωγική του διάσταση, η οποία στοχεύει στην εμπλοκή όσων σχολείων διαθέτουν τμήματα διδασκαλίας γαλλικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, πολλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν σε ποικίλα σχολικά project σε θεματικές που σχετίζονται με την έκθεση. Θα συμβάλλουν δημιουργώντας κείμενα, θεατρικές παραστάσεις και οπτικοακουστικές παραγωγές στη γαλλική γλώσσα.

Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης και του κύκλου των διαλέξεων, την ανέλαβε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe Ray και η κα Ευαγγελία Μεσοχωρίτη, αρχιτέκτων-μουσειολόγος. Η ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του εγχειρήματος απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς και ιστορικούς με ειδικές γνώσεις επί του αντικειμένου, επιδιώκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Συντελεστές της έκθεσης

Γενική Επιμέλεια Έκθεσης:
- Philipe Ray, Ευαγγελία Μεσοχωρίτη

Μουσειολογική-Μουσειογραφική Μελέτη:
- Ευαγγελία Μεσοχωρίτη, Πολυτίμη Αντωνιάδου

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:
- Βλάσης Βλασίδης, Ιστορικός, Ειδικός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
- Ρένα Μόλχο, Ιστορικός, Ειδική της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης
- Ανδρέας Μπουρούτης, Ιστορικός, Ειδικός για τη γαλλικά παρουσία και τα ευρωπαϊκά σχολεία στη Θεσσαλονίκης
- Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Αρχιτέκτονας, Ειδική της Ιστορίας και της Αρχιτεκτονικής της πόλης
- Mathieu Jestin, Ιστορικός, Ειδικός της Ιστορίας του Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης

Ειδικοί Συνεργάτες:
- Αλέκα ​​Καραδήμου-Γερόλυμπου, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής
- Αρετή Κονδυλίδου
- Ιωάννης Μέγας, Συλλέκτης έργων και ντοκουμέντων για τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο
- Πρόδρομος Νικηφορίδης & Bernard Cuomo, Αρχιτέκτονες,
- Στελλίνα Τρωιανού, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου της Nouvelle Amicale
Συντονισμός, Οργάνωση & Επικοινωνία:
- Μαριάνθη Πάσχου, Κατερίνα Σπυροπούλου


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310 82 12 31.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία

Διεθνείς αγορές βιβλίου, audiobooks, τεχνητή νοημοσύνη και λογοτεχνικοί πράκτορες από 30 χώρες

«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge