ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-12-2018

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από τις 21 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλίες, γκαλά, παιδική όπερα, χορό, θέατρο σκιών και μουσικό θέατρο προτείνει γι" αυτές τις γιορτές το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενώντας εκδηλώσεις πολιτισμού για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, αλλά και ένα ολόφωτο παγοδρόμιο που περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία μιας υπέροχης παγοπίστας.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου με παιδική όπερα, χορό και θέατρο σκιών. Οι μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής ετοίμασαν φέτος τη χριστουγεννιάτικη όπερα για μικρούς και μεγάλους «Ο Αμάλ και οι Νυχτερινοί Επισκέπτες» του Τζανκάρλο Μενόττι. Το έργο ανεβαίνει σε ελληνική μετάφραση του Γιώργου Πέτρου (21/12/2018), σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη και μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Την ίδια μέρα κάνει πρεμιέρα και η «Σταχτοπούτα». Η ιστορία της πιο αγαπημένης ηρωίδας των παιδικών παραμυθιών μεταμορφώνεται σε μια ποιητική και χιουμοριστική χορογραφία από τον Ζαν-Κριστόφ Μαγιό. Ο Γάλλος χορογράφος ανακαλύπτει κρυφές πτυχές των χαρακτήρων του έργου, τους οποίους ενσαρκώνουν οι χορευτές των περίφημων Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο, και πλάθει μια Σταχτοπούτα συγκινητική, γεμάτη ζωντάνια, μέσα από την κωμική ατμόσφαιρα της μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ (21-29/12/2018).

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για έκτη χρονιά στο Μέγαρο με μια ολοκαίνουργια παραγωγή, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στη Χαβάη» (21-30/12/2018). Μια ανεπανάληπτη περιπέτεια με άρωμα καλοκαιριού, γεμάτη μουσική, χρώμα και κύμα. Συνταξιδιώτες του, η ανατρεπτική μπάντα των Burger Project και ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου σε ρόλο-έκπληξη (συμπαραγωγή με τον Θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά).

Μάλιστα, το Μέγαρο δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών. «Το σπίτι του Καραγκιόζη» θα στεγαστεί στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Φουαγιέ ισογείου, η οποία εγκαινιάστηκε αυτή τη σεζόν. Σε αυτό τον νέο θεατρικό χώρο του Μεγάρου παρουσιάζεται έως τον Απρίλιο του 2019 ένα ακόμη έργο με πρωταγωνιστή τον καταφερτζή ήρωα της παιδικής μας ηλικίας με τίτλο «Ο Καραγκιόζης μαέστρος!».

Δύο λαμπερές μελωδικές βραδιές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα με τίτλο « It"s Christmas Time!» υπόσχεται ο Δώρος Δημοσθένους (22 & 23/12/2018). Γνωστός για την αγάπη του στο ρεπερτόριο περασμένων δεκαετιών, -πλαισιωμένος, και σε ballroom mood, από δύο νέες ερμηνεύτριες, τη Γιάννα Βασιλείου και τη Sugahspank!- στήνει μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα κλασικά αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα δώσουν τον απαραίτητο γιορτινό τόνο σ" αυτές τις τόσο ξεχωριστές μέρες.

Το αριστούργημα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου που μιλά για τοπία με μυστηριώδη πλάσματα και φτερωτά όντα, «Το Γαλάζιο Πουλί» (22-29/12/2018) του Μωρίς Μαίτερλινκ, ανοίγει τα φτερά του και πετά, αυτά τα Χριστούγεννα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης σε μια ονειρική παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου (διασκευή-κείμενο Στρατής Πασχάλης). Πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Αιμίλιος Χειλάκης. Μαζί τους, οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, που διευθύνει ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχήστρωση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου (1993), η Ουρανία Γκάσιου δίνει στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα χριστουγεννιάτικο επετειακό ρεσιτάλ με συνθέσεις κλασικών και σύγχρονων συνθετών που αποπνέουν θρησκευτικότητα αλλά και κοσμική αγαλλίαση (23/12/2018). H οργανίστα του Μεγάρου και της Γαλλικής Προτεσταντικής Εκκλησίας του Λονδίνου επέλεξε για το πρόγραμμά της κορυφαίες δημιουργίες των Μέντελσον, Μπαχ, Μεσσιάν που αναδεικνύουν τον μεγαλειώδη ήχο του μεγαλύτερου εκκλησιαστικού οργάνου της χώρας μας.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, το Μέγαρο θα φιλοξενήσει το καθιερωμένο «Εορταστικό γκαλά με την ΚΟΑ» (30/12/2018). Με τον Γιώργο Πέτρου στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη σοπράνο Βάσια Αλάτη και ο διακεκριμένος βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος ερμηνεύουν μπελκάντο άριες και ντουέτα από όπερες του Ροσσίνι, του Ντονιτσέττι και του Βέρντι. Το γιορτινό τοπίο αυτού του μουσικού ρεβεγιόν συμπληρώνουν βιενέζικα βαλς και αποσπάσματα από οπερέτες των Γιόχαν Στράους και Φραντς Λέχαρ.

Μουσικό ποδαρικό στις 4/1 κάνουν οι Canadian Brass που συναντούν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και συμπράττουν με το Ensemble των χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ και τη Nεανική Χορωδία Rosarte (διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα). Στο πρόγραμμά τους συναντάμε «Αναγεννησιακά πυροτεχνήματα», δημοφιλείς μελωδίες του Χαίντελ, φούγκες του Γ.Σ. Μπαχ, περουβιανά βαλς αλλά και ένα μίνι αφιέρωμα στους Beatles. Θα ακουστούν επίσης χριστουγεννιάτικα χορωδιακά τραγούδια και ύμνοι. Επίσης, το διάσημο καναδικό σύνολο χάλκινων πνευστών θα παρουσιάσει από κοινού με την ΚΟΑ, σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα, το έργο «New York Cityscapes» («Αστικά τοπία της Νέας Υόρκης») του Τζεφ Τάιζικ.

Για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Μέγαρο προτείνει σε μικρούς και μεγάλους μια νέα θεατρική παραγωγή, το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη «Το Φτερωτό "Αλογο» που παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή Α΄ (Νέος Εκθεσιακός Χώρος) για πρώτη φορά έως τις 21 Απριλίου 2019, με ζωντανή μουσική και 12μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η "Ανδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός.

Στο Αίθριο του Μεγάρου έχει στηθεί το πιο γιορτινό παγοδρόμιο της πόλης με παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. και προστατευτικό στέγαστρο. Εκπαιδευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στον χώρο για την επίβλεψη και ασφάλεια των επισκεπτών και για ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ. Γονείς και συνοδοί μπορούν να απολαύσουν ροφήματα και σνακ στο ζεστό περιβάλλον ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου δίπλα στο παγοδρόμιο. (Έναρξη λειτουργίας: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου).

Τέλος, όσοι αναζητούν ξεχωριστά και καλαίσθητα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορούν να βρουν στο «M Shop»- το Κατάστημα του Μεγάρου βιβλία, ψηφιακούς δίσκους, κομψά χειροποίητα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα (πάνινες τσάντες, σουβέρ, κούπες, πιάτα, σουπλά κ.ά.), μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, φουλάρια, προσεγμένα έντυπα προγράμματα από την εκδοτική συλλογή του ΜΜΑ, βιβλία και παιχνίδια για παιδιά.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge