Top
Πολιτιστικά - Νέα
8-6-2019

Έκθεση έργων σπουδαστών των τμημάτων και εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Και παρουσίαση βιβλίου

Έκθεση έργων σπουδαστών των τμημάτων και εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Μια εβδομάδα πλούσιας καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δράσης ανοίγει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) να διοργανώνει έκθεση έργων των εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς και παρουσίαση βιβλίου.


Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, εγκαινιάζεται η έκθεση έργων των σπουδαστών που φοίτησαν στα εργαστήρια-τμήματα της Πολιτιστικής Γειτονιάς, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός ακόμη επιτυχημένου κύκλου σπουδών. Αυτή η ιδιαίτερη «σχολική» χρονιά έφτασε στο τέλος της και όσοι συμμετείχαν στα δημιουργικά εργαστήρια εικαστικών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αισθανθούν περήφανοι για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Ζωγραφική, αγγειοπλαστική, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ντεκουπάζ, κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων ήταν οι θεματικοί κύκλοι των μαθημάτων που παρακολούθησαν οι σπουδαστές και ανέπτυξαν την καλλιτεχνική τους δράση και δημιουργία. Όταν η φαντασία συναντά τη δημιουργικότητα παράγουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα, άκρως καλλιτεχνικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν στα εργαστήρια αυτά να εξωτερικεύσουν τη καλλιτεχνική τους έκφραση και φυσικά σε όσους επιλέξουν να επισκεφτούν την έκθεση να τα θαυμάσουν.

Στα εργαστήρια αυτά, προτεραιότητα δόθηκε στους άνεργους και σε κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα εργαστήρια της Πολιτιστικής Γειτονιάς θα συνεχίσουν να παράγουν πολιτισμό και να προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και θα λειτουργεί κάθε απόγευμα 4 μ.μ. με 8μ.μ. στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (Τομέας Τειχών Εβρου-πάρκο Ελπίδος, Συκιές).

Βιβλιοπαρουσίαση
Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της εκπαιδευτικού-συγγραφέα Ευμορφίλης Παπά «Καλημέρα Κυρία» (εκδ. «Αφοι Κυριακίδη»).

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών «Αντώνης Σαμαράκης» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στις 6.30 μμ. (Οδυσσέως Φωκά 46, τηλ.: 2310.217376). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής-συγγραφέας Κώστας Νίγδελης και η συγγραφέας Ευμορφίλη Παπά, η οποία έχει δεκάχρονη θητεία ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δ.Ε. Συκεών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
Μαζί μου σα σε χορό έσερνα το παλιό καθεστώς στα Δημοτικά. Η σφραγίδα της τετράχρονης φοίτησης άλλαξε την εικόνα των δασκάλων. Έπαψαν να είναι το απλό αγόρι ή κορίτσι από την επαρχία που φοιτούσε στην Παιδαγωγική Ακαδημία κι όχι στο Παιδαγωγικό Πανεπιστημιακό Τμήμα και όταν δούλευε άπλωνε τα χέρια να ενώσει τους αμαθείς με τους εγγράμματους, το χωριό με την πόλη, και γινόταν το γεφύρωμα των κοινωνικών ανισοτήτων. Έχασε τη δύναμη του φίλου, του δεύτερου γονιού, με την παρέλαση των εκπαιδευτικών από τις ειδικότητες σε κάθε τάξη. Σήμαινε το τέλος εποχής, μιας εποχής κρυμμένης σαν τόσες άλλες στο σκοροφαγωμένο μπαούλο του παρελθόντος, αφήνοντας νεφελώματα πάνω από το οικοδόμημα της εκπαίδευσης. 

Η εξειδίκευση, η πιότερη γνώση της τεχνολογίας θα πρόσφερε περισσότερα στις κατοπινές γενιές, ο πολιτισμός, οι στενότερες σχέσεις, ο ανθρωπισμός δε θα χτυπιόταν άραγε από την ανάπτυξη αυτή; Μήπως γεννιόταν στις συμπεριφορές... ο ρομποτισμός; Είμαστε βέβαιοι, από την άλλη, ότι δεν μπορούν να σταματήσουν οι εξελίξεις καλές ή κακές, και ότι η ανθρωπότητα προχωρά μπροστά με κάθε κόστος και με θύματα μερικές φορές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πολιτιστική Γειτονιά: Πάρκο Ελπίδος, Συκιές Τηλ.: 2310.639615
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών «Αντώνης Σαμαράκης»: Οδ. Φωκά 46, Συκιές
Τηλ.: 2310.217376

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Νέα τιμολογιακή πολιτική στο Μουσείο Μακεδονικού ΑγώναΝέα τιμολογιακή πολιτική στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το νέο τιμολόγιο θα ισχύει από την Τρίτη 18 Ιουνίου


"Δήμος Δέλτα | ιστορία - λαϊκή παράδοση - βιομηχανία - αγροτική παραγωγή - φυσική ομορφιά"

Παρουσίαση της έκδοσης σε ειδική εκδήλωση


Επετειακή έκθεση: Επετειακή έκθεση: "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς"

Από την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019


Διογένης Δασκάλου Monie & Monie Conniente - Ταρατσογραφία (Παράταση)Διογένης Δασκάλου Monie & Monie Conniente - Ταρατσογραφία (Παράταση)

Γιατί όταν κοιτάς από ψηλά, πιάνουνε τόπο τα ποτά!


3ο SykiesFest 2019: Ταξίδι στις ιστορίες του Γεντί Κουλέ3ο SykiesFest 2019: Ταξίδι στις ιστορίες του Γεντί Κουλέ

Από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου το τριήμερο πολιτιστικοϊστορικό Φεστιβάλ του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου ΘεσσαλονίκηςΕνημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στο διπλό περίπτερο 41 – 42


Έκθεση έργων σπουδαστών των τμημάτων και εργαστηρίων της Πολιτιστικής ΓειτονιάςΈκθεση έργων σπουδαστών των τμημάτων και εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Και παρουσίαση βιβλίου


Φεστιβάλ Επταπυργίου - Αναλυτικό ΠρόγραμμαΦεστιβάλ Επταπυργίου - Αναλυτικό Πρόγραμμα

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων


Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου ΘεσσαλονίκηςΤο ΚΘΒΕ συμμετέχει στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Από τις 7 έως και τις 23 Ιουνίου 2019


Αναγόρευση του Franz Erhard Walther σε Επίτιμο ΔιδάκτοραΑναγόρευση του Franz Erhard Walther σε Επίτιμο Διδάκτορα

Του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘgoTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
HOMENIO Ξυλινα Γραμματα

ΡΟΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Αναγόρευση του Franz Erhard Walther σε Επίτιμο ΔιδάκτοραΑναγόρευση του Franz Erhard Walther σε Επίτιμο Διδάκτορα
1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Διογένης Δασκάλου Monie & Monie Conniente - ΤαρατσογραφίαΔιογένης Δασκάλου Monie & Monie Conniente - Ταρατσογραφία
Μηδενίστηκαν τα χρέη του ΚΘΒΕΜηδενίστηκαν τα χρέη του ΚΘΒΕ
Καλοκαίρι 2019 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου ΕλλάδοςΚαλοκαίρι 2019 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Ὡς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιάὩς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιά
5ο Φεστιβάλ Δάσους5ο Φεστιβάλ Δάσους
Τζιτζικώστας: Tο μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά θα ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμοΤζιτζικώστας: Tο μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά θα ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμο
Νεότερα σχολιασμένα:
Φοράω