ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-7-2019

Χρώμα σε Νερό

Έκθεση σύγχρονης υδατογραφίας στην Chili Art Gallery

Χρώμα σε Νερό

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει στην Chili Art Gallery   την έκθεση ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών που επικεντρώνονται στην υδατογραφια με τίτλο “Χρώμα σε Νερό”, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ώρα 20.00 (οκτώ το βράδυ).

Η έκθεση έχει ως θέμα την ανάδειξη της σύγχρονης υδατογραφίας μέσα από τα έργα ανερχόμενων Ελληνων δημιουργών, μία σκηνή εν πολλοίς υποτιμημένη εξαιτίας αφενός μιας εγκαθιδρυμένης λαθεμένης άποψης στην Ελλάδα που θέλει το μέσο συνδεδμένο με μια στενή γκάμα θεμάτων στην ζωγραφική θεωρώντας το “περιορισμένων δυνατοτήτων”, και αφετέρου με μια συγκεκριμένη τεχνοτροπία που κυριάρχησε στην Ελλάδα από τα τέλη του 19ου μέχρι πριν 20 χρόνια. 

Εντούτοις, η νεότερη γενιά καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο την υδατογραφία, έχουν στα χέρια τους μια απαράμιλη σε αριθμό και σε εκφραστικό βάθος παλέτα τεχνοτροπιών, αλλά και υλικών, που, διεθνώς, αξιοποιπούνται τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από προηγούμενες γενιές Ελλήνων ζωγράφων. 

Υδατοδιαλυτά μελάνια, σκόνες, μολύβια νερού, έρευνα σε ειδικά χαρτιά, και άλλα μέσα τόσο υδατοδιαλυτά /αποτύπωσης του έργου, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν ανυπέρβλητα τις τεχνικές προσεγγίσεις στο μέσο, και αποδίδουν εξαιρετικές δυνατότητές σε έναν εμπνευσμένο δημιουργό, άρωντας παλιότερους περιορισμούς. 

Με την πίστη αλλά και την γνώση εξαιτίας της εμπειρίας στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη, πιστεύω ακράδαντα ότι η τάχιστα αναπτυσσόμενη σκηνή της υδατογραφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει τώρα μια νέα γενιά καλλιτεχνών που θα λάμψουν τις επόμενες δεκαετίες εντός και εκτός χώρας. Η έκθεση αυτή έχει στόχο να ανιχνεύσει και να αναδείξει τέτοιες προσεγγίσεις.
Πάρης Καπράλος - 

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα τις έκθεσης ποικιλοτρόπως τεχνοτροπικά, ως προς το υδατοδιαλυτό μέσο, το θέμα, την οπτική γωνία και επεξεργάζονται -ως είναι αναμενόμενο- με τελείως διαφορετικούς τρόπους τα θέματα τους. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Χριστινα Αδάμ, Στέλλα Αντωνιάδου, Μαρία Αθανασοπούλου, Μαρία Βλασερού, Χριστίνα Γκουμουριάν, Κατερίνα Καλουμένου, Άννα Κελερμένου, Σάββας Κοζίδης, Μαργαρίτα Κουνενή, Ανδρούλα Κριμιτζα, Ιωάννης Μακρίδης, Χριστίνα Μακροπούλου, Στάθης Μαυρίδης, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Γιάννης Μότσης, Βικυ Σαρρή, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Τίτα Σταύρου, Γιούλα Τσιάντη, Γιώργος Χρονόπουλος..

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019. Η Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 - 18.00, Σάββατο 11-15.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

Σχετικά με την Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge