ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
13-7-2019

Ομαδική έκθεση "Όλα Όσα Έχουμε Κοινά - All That We Have in Common"

Έργα 14 καλλιτεχνών από χώρες της ΝΑ Ευρώπης

Ομαδική έκθεση

"Όλα Όσα Έχουμε Κοινά" (All Τhat We Have In Common) είναι το βασικό σύνθημα που διατρέχει τα έργα 14 καλλιτεχνών από χώρες της ΝΑ Ευρώπης στην έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων και που θα παρουσιαστεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 17 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. 

Η έκθεση εξετάζει την αβεβαιότητα στο πλαίσιο του διαφορετικού κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος που σχετίζεται με την ευπάθεια και το υπαρξιακό απρόβλεπτο στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Όντας σε μια κατάσταση αστάθειας, συχνά και αυξημένης ανασφάλειας, κοινωνικές ομάδες υποφέρουν ή στερούνται των δικαιωμάτων τους με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε συμβολικές και φυσικές πράξεις βίας που οδηγούν σε συγκρούσεις, μετατοπίσεις, κατάχρηση εργασίας, μετανάστευση, αδικία, και ανισότητα φύλων. 

Ζητούμενο των καλλιτεχνών από την Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία, την Βουλγαρία, το Κόσοβο, την Κροατία και την Ελλάδα είναι να προτείνουν πρακτικές που να μπορούν να μας κατευθύνουν σε ένα πλαίσιο όπου αυτά που μας ενώνουν και μας καθορίζουν ως κοινές πανανθρώπινες αξίες να λειτουργήσουν έτσι ώστε οι διαχωρισμοί και οι ανησυχίες να αντιμετωπίζονται και να υποχωρούν. Έργα βίντεο, ζωγραφικής, φωτογραφίας και εγκαταστάσεις καλλιεργούν τη συνειδητοποίηση της γενικής επισφάλειας και μάς υποχρεώνουν να αμφισβητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τρέχουσα κατάστασή μας και μας κάνουν να αναλογιστούμε πώς τα ατομικά οράματα, οι ευθύνες και οι δεσμεύσεις μας μπορούν να διαμοιραστούν κοινωνικά και να υπηρετήσουν συλλογικούς στόχους. 

Επιμέλεια: Mira Gakjina & Jovanka Popova (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων) 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Ana Adamovich (Σερβία), Luchezar Boyadjiev (Βουλγαρία), Yane Calovski (Βόρεια Μακεδονία), Flaka Haliti (Κόσοβο), Ibro Hasanovich (Βοσνία-Εερζεγοβίνη), Hristina Ivanoska (Βόρεια Μακεδονία), Gjorgje Jovanovik (Βόρεια Μακεδονία), Alban Muja (Κόσοβο), Ahmet Ögüt (Τουρκία), Μαρία Παπαδημητρίου (Ελλάδα), Αντώνης Πίττας (Ελλάδα), Renata Poljak (Κροατία), Anri Sala (Αλβανία / Γαλλία), Velimir Zhernovski (Βόρεια Μακεδονία) 

Η έκθεση "Όλα Όσα Έχουμε Κοινά" (All Τhat We Have In Common) είναι μια συνεργασία μεταξύ των δύο μουσείων που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασιών του MOMus με φορείς και μουσεία της ΝΑ Ευρώπης. Θα ακολουθήσει έκθεση του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.  



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 17 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019
Κλειστά: 15 Αυγούστου
Εγκαίνια: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 20:00

Πού?
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια
4€ ολόκληρο
2€ μαθητικό-φοιτητικό-μειωμένο, ομαδικό επισκέψεων άνω των 10 ατόμων 2€/άτομο
1€ ομαδικό επισκέψεων σχολείων-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
Ισχύουν ατέλειες

Επικοινωνία
231 059 3270
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge