ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-11-2019

4η Art-Thessaloniki Fair: Η ερωτική ζωή του Πικάσο σε μια ταινία

Και αφιέρωμα στα κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο

4η Art-Thessaloniki Fair: Η ερωτική ζωή του Πικάσο σε μια ταινία

Πανέτοιμη η Θεσσαλονίκη να υποδεχτεί την 4η Art-Thessaloniki Fair, την διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης, που φέτος έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον Ελληνοαμερικανό, Μπίλυ Ζέιν και αφιέρωμα στα κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα 9 και 10 της ΔΕΘ-Helexpo από τις 21 ως τις 24 Νοεμβρίου και φιλοδοξεί να «σπάσει» κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συμμετέχει στην 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair και, σε συνεργασία με τους διοργανωτές της, προβάλλει την ταινία «Surviving Picasso», την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

H ταινία αυτή του James Ivory με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins μας αφηγείται την ιστορία της Francoise Gilot, της μοναδικής ερωμένης του Πάμπλο Πικάσο, που μπόρεσε να αντέξει τη σκληρότητα του καλλιτέχνη και έχοντας εξαιρετική δύναμη η ίδια, κατόρθωσε να προχωρήσει στη ζωή της. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 9, σταντ 54. 

Η έκθεση αυτή έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό και στην εικαστική δημιουργία του παρόντος και του παρελθόντος.

Το φιλότεχνο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να επισκεφτεί την έκθεση “Unexpected Dialogue”-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Πάμπλο Πικάσσο και ζωγραφικά έργα του Μίτσε Γιανκούλοφσκι. Επίσης, παρουσιάζει δύο σημαντικές συλλογές Ελλήνων συλλεκτών. Την συλλογή του Νίκου Βερνίκου με έργα του καλλιτέχνη  Dennis Oppenheim (1938 –2011), καθώς και την συλλογή Παπαδημητρίου, με 24 έργα καλλιτεχνών που εκπροσωπούν την γενιά του 1980.

Για 1η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA”, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών. Δέκα επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα και θα συνομιλούν με το κοινό για τις δημιουργίες τους.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge