ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-11-2019

Ο Jeff Kiney, δημιουργός του «Σπασίκλα», στη Θεσσαλονίκη

Στο Ολύμπιον με ελεύθερη είσοδο

Ο Jeff Kiney, δημιουργός του «Σπασίκλα», στη Θεσσαλονίκη
FREE KIDS

Ο Jeff Kiney, δημιουργός του αγαπημένου «Σπασίκλα» των παιδιών, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά για να συναντήσει τους φανατικούς του φίλους το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30, στον κινηματογράφο Ολύμπιον. 

Το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2008 και πριν λίγες ημέρες έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 14ο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Κακός Χαμός» και πολλοί μικροί αναγνώστες ανυπομονούν να διαβάσουν τη συνέχεια των περιπετειών του πιο... διάσημου σπασίκλα!
Στο «Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» ο αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος Jeff Kinney παρουσιάζει έναν απροσδόκητο ήρωα που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

«Μια μέρα θα γίνω διάσημος, αλλά για την ώρα είμαι ακόμη στο γυμνάσιο μαζί με ένα μάτσο βλαμμένους», γράφει ο Γκρεγκ Χέφλι στο πρώτο του Ημερολόγιο έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή: «Μην περιμένετε να δείτε τίποτε "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", αυτό, και "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", εκείνο, εντάξει; ». Το να είσαι μικρός είναι φρίκη ώρες ώρες, αλλά το να πηγαίνεις στο Γυμνάσιο είναι το πιο φρικτό από όλα, μοιάζει να λέει ο συγγραφέας στους μικρούς αναγνώστες του θέλοντας να παρουσιάσει την παιδική ηλικία και όλα όσα συμβαίνουν καθώς ένα παιδί μεγαλώνει. «Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» είναι ένα ιδιότυπο graphic novel, γεμάτο εφηβικό χιούμορ και κυνικές παρατηρήσεις που περιγράφει τη καθημερινή ζωή του Γκρεγκ στο Γυμνάσιο της πόλης, εκεί όπου μικροκαμωμένα πιτσιρίκια μοιράζονται τους διαδρόμους του σχολείου με μαντραχαλάδες, οι οποίοι έχουν κιόλας αρχίσει να ξυρίζονται. Τίποτε δεν είναι εύκολο όταν είσαι έφηβος.

«Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα έχει εκδοθεί σε 53 χώρες, έχει μεταφραστεί σε 48 γλώσσες και έχει παραμείνει στη λίστα των best sellers των New York Times για περισσότερες από 445 εβδομάδες από την έκδοση του πρώτου βιβλίου. Οι απολαυστικές περιπέτειες του Γκρεγκ έχουν μεταφερθεί τρεις φορές στον κινηματογράφο. Ο Jeff Kinney έχει βραβευτεί δύο φορές με το Children's Choice Book Awards ενώ τα βιβλία της σειράς έχουν κερδίσει πολλά βραβεία ψηφισμένα από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο. Το Νησί του Σπασίκλα ( Wimpy Wonderland) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.poptropica.com είναι ένας εικονικός κόσμος για παιδιά και αποτελεί έναν από τους πλέον επισκέψιμους διαδικτυακούς τόπους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
Στις 11:30

Πού?

Κινηματογράφος Ολύμπιον

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 378637

Ολύμπιον - Κινηματογράφος

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge