ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-12-2019

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Πλούσιο πρόγραμμα με πολλή μουσική, χορό και χαρούμενες μελωδίες από όλο τον κόσμο

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα φωνητικό συγκρότημα από την Ιταλία εγκαινιάζει το πολύπλευρο πρόγραμμα που ετοίμασε για τα Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από τη σκηνή του δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συναυλίες, το μπαλέτο, οι τζαζ μελωδίες, τα κάλαντα και φυσικά η πρωτοχρονιάτικη συναυλία για το καλωσόρισμα του 2020.

Το Μέγαρο μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, με την συναυλία του ιταλικού φωνητικού συγκροτήματος Mezzotono. Οι Mezzotono είναι μια μικρή «ορχήστρα» χωρίς…όργανα, αλλά με πέντε φωνές που τραγουδούν και μιμούνται τον ήχο των μουσικών οργάνων. Παρουσιάζουν μια πρωτότυπη παράσταση γεμάτη ενέργεια, ρυθμό και χιούμορ και ερμηνεύουν πασίγνωστα τραγούδια. Έχουν εμφανιστεί σε 42 χώρες και είναι το ιταλικό φωνητικό συγκρότημα με τις περισσότερες εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Μια μέρα μετά, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη, συνοδεύει παιδιά 7-14 ετών με ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, στα οποία επιλέχθηκαν από ωδεία όλης της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό και θα ερμηνεύσουν μέρη κονσέρτων, καθώς και σόλο χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώνονται παιχνίδια για το Άσυλο του Παιδιού.

Τα Χριστούγεννα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η «Ωραία Κοιμωμένη», ένα από τα πιο γνωστά και ωραία έργα του χορευτικού ρεπερτορίου. Άριστοι σολίστες και χορευτές, σκηνικά και κοστούμια προχωρημένης αισθητικής, σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι, συνθέτουν μια χορευτική παράσταση, την οποία παρουσιάζει το St. Petersburg Festival Ballet, από τις 19 ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Στις 19 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα Πνευστών-Τζαζ Ορχήστρα του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, δίνει συναυλία με εορταστικό άρωμα και έργα από την ελληνική και διεθνή έντεχνη μουσική δημιουργία, σε καλλιτεχνική προετοιμασία και μουσική διεύθυνση του Αθανάσιου Ζέρβα, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε μουσική διεύθυνση του Σωτήρη Αλεβίζου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου, θα αποχαιρετήσουν την χρονιά συνοδεύοντας επτά λυρικές τραγουδίστριες από την Βόρεια Ελλάδα. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν αγαπημένες άριες από όπερες, ενώ στο δεύτερο, τραγούδια από γνωστά μιούζικλα και όλα τα έσοδα θα μοιραστούν στο Ορφανοτροφείο «Μέλισσα» και στο «Παιδικό Χωριό SOS-Πλαγιαρίου».

Το πρωτοχρονιάτικο γκαλά του Μεγάρου, στις 7 το απόγευμα την 1η και την 2α Ιανουαρίου, περιλαμβάνει τζαζ ακούσματα σε αγαπημένες συνθέσεις του Τζορτζ Γκέρσουιν και γνωστά τραγούδια του Γκέρσουιν και του Κόουλ Πόρτερ, που ταξιδεύουν το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο του Χόλιγουντ και του Μπρόντγουεϊ. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Θεσσαλονικιός πιανίστας, Βασίλης Βαρβαρέσος, η ερμηνεύτρια Μαρίνα Σάττι, η παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Γάλλος μαέστρος, Μαρτίν Λεμπέλ, συγκροτούν μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένα εκρηκτικό μίγμα που υπόσχεται μια συναρπαστική εορταστική μουσική εμπειρία.
Πηγή: Έθνος

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία

Διεθνείς αγορές βιβλίου, audiobooks, τεχνητή νοημοσύνη και λογοτεχνικοί πράκτορες από 30 χώρες

«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge