ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
26-2-2020

Inceptive: Έκθεση φωτογραφίας της Έφης Παναγούλα στο TOMS

Και παράλληλες εκδηλώσεις

Inceptive: Έκθεση φωτογραφίας της Έφης Παναγούλα στο TOMS

Η ταυτότητα, η ύπαρξη και η σύνδεση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, αποτελούν κάποια από τα βασικά θέματα που εξερευνά μέσα από τη δουλειά της ως photographic artist η Έφη Παναγούλα. Εντάσσοντας την ίδια -ως άνθρωπο και γυναίκα- στο φωτογραφικό κάδρο, πέρα από τον συμβολισμό της ίδιας της κίνησης, δίνει το έναυσμα για μια άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε αυτή και το κοινό της.

Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, η νέα της δουλειά με τίτλο Inceptive θα δίνει το παρών στον χώρο του TOMS, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η θεματική της νέας έκθεσης παραμένει πιστή στη μέχρι τώρα δουλειά της. Η Ύπαρξη, η Ταυτότητα, η Ζωή και η Γέννηση ως ξεκινήματα εξερεύνησης προς την “απαρχή” μας και σύνδεσης με τον εσωτερικό μας κόσμο, εκφράζονται μέσα από τα βασικά στοιχεία του σώματος και των καρπών, σε μια σειρά συνθέσεων σε καθαρό φόντο.

Η ανάγκη της ένωσης ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο-ύπαρξη, αποτυπώνεται συγχρόνως και μέσα από την αίσθηση του performance, ανοίγοντας έτσι έναν διάλογο, μεταξύ της φύσης/φυσικότητας και του θεατή. Εικόνες που μπορούν να γίνουν άγκυρες ελεύθερης ανάγνωσης, και στη συνέχεια να εμπνεύσουν άλλες γυναίκες (και μη) να μιλήσουν, να θυμηθούν, να εκφράσουν, να δημιουργήσουν, ν’ αναζητήσουν.


Παράλληλες εκδηλώσεις 

7 Μαρτίου, 19:00 | Body Shaming Workshop
by She & He
Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης εντάσσεται και το workshop που θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό She & He το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαρτίου στις 19:00 στον χώρο της έκθεσης. Με αφετηρία το body shaming -ένα φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά έντονα τα τελευταία χρόνια- και έμπνευση μία από τις φωτογραφίες της έκθεσης που θα επιλέξουν, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν ένα σύντομο σχετικό κείμενο, που μπορούν να μοιραστούν στη συνέχεια στα social media, έτσι ώστε η δημιουργία τους να έχει περισσότερο αντίκτυπο.

Οι She & He, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν μέσα από τις δράσεις τους -όπως τη σειρά δωρεάν trainings με τίτλο “Empowering Her”- τις δεξιότητες εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν νέες κοπέλες στην επαγγελματική τους πορεία, κάνοντας πιο προσιτή την εκπαίδευση στην ισότητα φύλων.


7 Μαρτίου, 21:30 | See – thru Party
DJ set by Elena Angelidou & Performance by Updot

Πάρτι: Η συγκέντρωση ανθρώπων που έχουν προσκληθεί από έναν οικοδεσπότη για κοινωνικοποίηση, συνομιλία ή αναψυχή.
Στα πάρτι συνήθως έχει φαγητά και ποτά, συχνά υπάρχει μουσική και χορός.
Στα πάρτι συνήθως περνάς καλά.
Στα πάρτι συνήθως φοράς τα καλά σου.
Στα πάρτι συνήθως είσαι στα high σου.
Στα πάρτι συνήθως φλερτάρεις.
Στα πάρτι συνήθως.

Μια performance για τα "φορεμένα" συνήθως, από την ομάδα Updot, θα είναι κομμάτι του See-thru Party το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου στον χώρο του TOMS, στα πλαίσια της Inceptive. Τα κορίτσια της ομάδας θα βρεθούν ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους στον χώρο της έκθεσης, μετατρέποντάς τον για μια νύχτα σε μια σκηνή αλληλεπίδρασης και εκπλήξεων, με μουσικές επιλογές από τη DJ Elena Angelidou.

Updot: Εννιά γυναίκες, ισάριθμα διαφορετικά backgrounds, ένα κοινό ενδιαφέρον για την contemporary performance. Αυτό που συν-κινεί τις Updot είναι η μίξη των των τεχνών, με επίκεντρο το σώμα και με μόνα εργαλεία τις τέχνες και την ενέργειά τους. Έμπνευσή τους, η σύγχρονη πραγματικότητα, οι προβληματισμοί και τις σκέψεις τους γύρω από τον κόσμο. Δίνοντας έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό, τη συλλογικότητα και την πηγαία έκφραση, βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να διηγηθούν ιστορίες.

Elena Angelidou: “Η ζωή είναι ωραία και είναι και μικρή”, αυτό είναι το καθημερινό της μότο και είναι η Φρίντα Κάλο, η Ίντιρα Γκάντι ή αν θες απλά η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός Έλενα Αγγελίδου που λατρεύει να δημιουργεί ψυχωμένες ερτζιανές αποδράσεις. Τα βράδια θα την συναντήσεις σε γνωστά στέκια της πόλης, φεστιβάλ ή events να μιξάρει jazzy, bossa, soul, funky & ethnic ήχους, ακόμη και να δημιουργεί βραδιές έκπληξη ανάλογα με τα vibes του κόσμου και με την πρώτη ευκαιρία ως αμετανόητη Globetrotter ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου φωτογραφίζοντας μικρές, κρυφές ιστορίες του πλανήτη.

TOMS
Τσιμισκή 22
Τηλέφωνο: 2310 234222
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge