ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
27-2-2020

Τίμιοι παράνομοι - Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή

Στο MOMus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Τίμιοι παράνομοι - Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή
Έργο: Δημήτρης Φραγκάκης, Το κλαρί, Θερινό εργαστήριο 2019, δημιουργία τοιχογραφίας στον προαύλιο χώρο της πτέρυγας γυναικών στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης στα Διαβατά, χρώματα λαδιού σε τοίχο, 320x260εκ.

Μια έκθεση όπου καλλιτέχνες ενώνουν δυνάμεις με τους εκπαιδευόμενους του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης του Kαταστήματος Kράτησης Διαβατών, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Άνθρωποι που, υπό άλλους όρους δεν θα συναντιούνταν ποτέ, συνυπάρχουν και συνδημιουργούν στην έκθεση «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή», που παρουσιάζει το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 26 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Διαβατών και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Με αφετηρία τα εργαστήρια φιλοσοφίας, γραφής και performance που πραγματοποίησαν αρχικά η επιμελήτρια και θεωρητικός τέχνης Σοφία Ελίζα Μπουράτση και ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Πλωμαρίτης στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, οκτώ ακόμη καλλιτέχνες έλαβαν αντίστοιχη πρόσκληση. Κάθε προσκεκλημένος ανέλαβε να ετοιμάσει και να υλοποιήσει ένα ξεχωριστό εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε ένα σύνολο περίπου 110 εκπαιδευομένων (2017-2020) στο σχολείο των φυλακών. Η έκθεση περιλαμβάνει κείμενα και έργα (φωτογραφίες, σχέδια, ζωγραφική, βίντεο, περφόρμανς, εγκαταστάσεις, χαρακτικά) που προέκυψαν στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης. 

Τα έργα της έκθεσης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: εκείνα που αποτελούν καρπό συνεργασίας, ατομικά έργα εκπαιδευομένων υπό την επίβλεψη των καλλιτεχνών, καθώς και έργα των ίδιων των καλλιτεχνών, αφιερωμένα στους κρατούμενους και στην εμπειρία αυτών των εργαστηρίων. Για όσο διαρκεί η έκθεση, κάθε Σάββατο στις12:00, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ανοιχτές στο κοινό με το εισιτήριο εισόδου.

Συμμετέχουν:
Οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι (2017-2020) του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης (Διαβατά) ο Β.Α. και οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αμελαδιώτης, Γιώργος Γεροντίδης, Μαίρη Ζυγούρη, Μαρία Κρεμέτη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Ράιον Μόργκαν, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Τάκης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Φραγκάκης.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 26 Απριλίου 2020

Πού?
MOMus–ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ
Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία
2310 593270
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge