Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
15-7-2020

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2020: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Λόγω συνθηκών, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επταπυργίου

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2020: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με τις εκδηλώσεις του, στην αυλή του επιβλητικού κτιρίου, έκανε πολλά χρόνια τώρα, κάθε χρόνο, κάποιες νύχτες του καλοκαιριού να μοιάζουν διαφορετικές.

Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σε μια κρίσιμη χρονιά για τα ζωντανά θεάματα που βγαίνουν από μια καραντίνα με ανατροπές και απώλειες, με μια μικρή καθυστέρηση το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών προλαβαίνει το καλοκαίρι και στήνονται πάλι οι προβολείς και τα ηχεία, στρώνονται οι καρέκλες και ετοιμάζεται να υποδεχτεί με ασφάλεια και προσοχή τους θεατές.

Με στόχο να διατηρήσει το φεστιβάλ όσο είναι δυνατόν τα χαρακτηριστικά του, τον πολυσυλλεκτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα αλλά και την επαφή του με το μεγάλο κοινό, διαμόρφωσε με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Πολιτισμού ένα πρόγραμμα με αγαπημένους καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής.

Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου και θα παρουσιάσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες: την συγκινητική και σπουδαία Φωτεινή Βελεσιώτου, το επιδραστικό δίδυμο των Χαζτηφραγκέτα, τους πειραματικούς ποιητές Παύλο Παυλίδη και Φώτη Σιώτα, τους σαράντα χρόνια τροβαδούρους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον λυρικό, ευαίσθητο «έφηβο» Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την μεγάλη Γλυκερία με τη Μελίνα Κανά μαζί με τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, και στο τέλος την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη νέα ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη. 

Επίσης, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που εκτάκτως φέτος, λόγω των συνθηκών θα πραγματοποιηθούν σε έναν χώρο που παρέχει ασφάλεια και άνεση.
Στη Μονή Λαζαριστών επίσης θα παρουσιαστεί και μια σύγχρονη εκδοχή της "Γκόλφω" του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, η δεύτερη μεγάλη θεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει και φέτος τον Σεπτέμβριο με έναν ακόμη κύκλο εκδηλώσεων με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Το υποβλητικό συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι καλλιτέχνες, συνεργάτες και κοινό και να τους προσφέρει άνετες και ασφαλείς συνθήκες. Ο χώρος έχει προσαρμοστεί στα νέα μέτρα και έχει διαμορφωθεί μόνο για καθήμενους. Οι θέσεις των θεατών μειώθηκαν, μεγάλωσαν οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και θα υπάρχει μέριμνα έτσι ώστε η είσοδος και η έξοδος, αλλά και η κυκλοφορία μέσα στον χώρο να γίνεται με ασφάλεια.

Τα εισιτήρια που κυκλοφορούν είναι όλα αριθμημένα και προτείνεται η ηλεκτρονική αγορά. Η ώρα προσέλευσης σε όλες τις εκδηλώσεις θα ξεκινάει από τις 20:00 και η έναρξη θα είναι στις 21:30.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 Ιουλίου
Γκόλφω
Η «Γκόλφω», το γνωστό έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Χρήστου Παπαδημητρίου και με πρωταγωνίστρια την Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
Ώρα έναρξης: 21:15  
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 10€, 12€


Δευτέρα 20 Ιουλίου 
Φωτεινή Βελεσιώτου
Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου ειναί μια γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία «Ευτυχία» όπου ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια («Μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και «Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι»).
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€


Τρίτη 21 Ιουλίου
Χατζηφραγκέτα
Οι Χατζηφραγκέτα The Band, έρχονται δυναμικά σε full band σύνθεση για να μας παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο παλιά και νέα τραγούδια. Πρόκειται για ένα live για όλα τα γούστα και για «πολλά γούστα», καθώς οι Χατζηφραγκέτα γεφυρώνουν με ένα επιτηδευμένα άχαρο στυλ, αλλά μια άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο και την hip-hop, φτύνοντας ρίμες και τραγουδώντας σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές.
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€


Πέμπτη 23 Ιουλίου
Παύλος Παυλίδης και Φώτης Σιώτας
Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Σιώτας συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου δίνοντας τους νέα δυναμική. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου αλλα και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία. Αναμένεται να δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα μπλέκοντας με τη φωνή και τους στίχους: Κιθάρες, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και λούπες.
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€


Δευτέρα 27 Ιουλίου 
40 Χρόνια Χειμερινοί Κολυμβητές
Ο Αργύρης Μπακιρτζής παρέα με εκλεκτούς φίλους και μουσικούς, δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με τραγούδια από την 40χρονη παρουσία των Χειμερινών Κολυμβητών στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 11€, 13€, 15€


Τετάρτη 29 Ιουλίου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στο φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορωνοϊού και της πανδημίας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απαντάει με συναίσθημα και λυρισμό. Μας ενώνει όλους και μας τραγουδάει τα πιο λυρικά, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο ρομαντικά του τραγούδια. Αυτά που ζεσταίνουν την ψυχή μας και μας κάνουν να ζητάμε κι άλλο. Ο Βασίλης είναι ο αιώνιος έφηβος, που μας ξεσηκώνει και αυτό το καλοκαίρι μας προσκαλεί σε μια βραδιά συλλογικής, πνευματικής και ψυχικής ανάτασης. Μια βραδιά που οι καρδιές και οι ψυχές μας θα γίνουν ένα και θα αισθανθούμε όλοι μια μεγάλη παρέα.
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30 
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 18€


Πέμπτη 30 Ιουλίου
Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Χρήστος Νικολόπουλος
Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες Γλυκερία και Μελίνα Κανά ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τον κορυφαίο λαϊκό συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, σε μια ξεχωριστή μουσική συνύπαρξη. Μοιράζονται τις ίδιες μουσικές αγάπες, τα ίδια όνειρα, τα τραγούδια και τις ίδιες μουσικές καταβολές. Μία μουσική παράσταση τόσο δυνατή όσο και η προσωπική τους πορεία και τα πολυαγαπημένα τραγούδια τους. Μαζί τους ο νέος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 15€, 17€


Τετάρτη 5 Αυγούστου
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα μας καλεί να τραγουδήσουμε παρέα τα αγαπημένα της τραγούδια αλλά και τραγούδια που είναι σαν δικά της και κρύβουν μέσα τους όλα όσα θέλει να μας πει. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργεια μας ένα τραγουδώντας!
Ώρα προσέλευσης: 20:00  
Ώρα έναρξης: 21:30  
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 18€
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη
20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη

Aπό το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

14-10-2020

Παύλος Μελάς, η ζωή και η δράση του
Παύλος Μελάς, η ζωή και η δράση του

Εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του

12-10-2020

Αναβολή των συναυλιών «100 χρόνια Μελίνα» με την Τίνα Αλεξοπούλου στο θέατρο Κολοσσαίον
Αναβολή των συναυλιών «100 χρόνια Μελίνα» με την Τίνα Αλεξοπούλου στο θέατρο Κολοσσαίον

Λόγω της καθυστέρησης ανακοίνωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού του πρωτοκόλλου λειτουργίας των παραστάσεων

7-10-2020


Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση
Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

30-9-2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους με την Ανθή Θάνου
Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους με την Ανθή Θάνου

Στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης

29-9-2020

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ!
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ!

Κομμάτια της ιστορίας του μακεδονικού αγώνα

28-9-2020

«100 χρόνια... Μελίνα» στο Θέατρο Κολοσσαίον - ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
«100 χρόνια... Μελίνα» στο Θέατρο Κολοσσαίον - ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στη Μέλινα Μερκούρη

28-9-2020


goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ