ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
17-12-2020

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» - Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα του 2021

Η ηλεκτρονική πύλη για την κατάθεση των προτάσεων θα ανοίξει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» - Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα του 2021

Το 2020, ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και βρήκε θερμή ανταπόκριση σε όλη την επικράτεια, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, ο θεσμός συνέβαλε στο να υπάρξει και φέτος πολιτιστικό καλοκαίρι προσφέροντας, με ασφάλεια και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και δημιουργώντας συνθήκες απασχόλησης σε πολλούς ανθρώπους της τέχνης.

Όπως, εξ αρχής, είχε δηλώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» για το 2021, θα συγκροτηθεί από τις προτάσεις που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ drasis.culture.gr.

Η ηλεκτρονική πύλη για την κατάθεση των προτάσεων θα ανοίξει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 και θα λειτουργήσει ως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021. Η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα της πύλης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ως το τέλος Μαρτίου 2021.

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ΑΜΚΕ, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του ΥΠΠΟΑ. Κάθε ΑΜΚΕ έχει δικαίωμα να υποβάλει ως δύο προτάσεις, σε διαφορετικό θεματικό άξονα. Επιλέξιμη θα είναι μία. Για τις ΑΜΚΕ που θα επιλεγούν, θα καταρτιστούν τριμηνιαίες συμβάσεις. Τα δικαιώματα, για την μετέπειτα χρήση των παραγωγών, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.

Κάθε πρόταση πρέπει να συνδυάζει τουλάχιστον δύο από τους έξι τομείς: Μουσική, Θέατρο, Χορό, Μουσικό Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες/performance, Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους.

Οι προτάσεις πρέπει να εμπίπτουν στις κάτωθι κατηγορίες κοστολόγησης, για το σύνολο της κάθε παραγωγής, με την υποχρέωση παρουσίασης δύο παραστάσεων, σε χώρο που θα καθοριστεί από την επιτροπή.

15.000 ευρώ για 40 παραγωγές

30.000 ευρώ για 20 παραγωγές

60.000 ευρώ για 10 παραγωγές

Σύνολο: 70 παραγωγές, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν σε πρωτότυπη δημιουργία, βασισμένη σε έναν από τους επόμενους θεματικούς άξονες, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και συνθέσεων πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας.

Θεματικοί Άξονες

1. Μυθολογία

2. Τραγικά σπαράγματα

3. Βυζάντιο

4. Μεσαίωνας - Αναγέννηση - Μπαρόκ

5. Κλασικισμός – Ρομαντισμός

6. Παγκόσμια και Ελληνική Λογοτεχνία

7. Η πόλις

Το πρόγραμμα του Θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» για το 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία ανά την επικράτεια που θα επιλέξει η επιτροπή αξιολόγησης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός-2020» είναι ο φορέας, ο οποίος -σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ- αναλαμβάνει την διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος για το 2021.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge