ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-12-2020

Εφυγε από τη ζωή ο Τακ Τάκερ δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη»

Ο «πατέρας» του Μπομπ Σφουγγαράκη πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου

Εφυγε από τη ζωή ο Τακ Τάκερ δημιουργός του «Μπομπ  Σφουγγαράκη»

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Τακ Τάκερ, δημιουργός του Μπομp Σφουγγαράκη. Ο «πατέρας» του Μπομπ Σφουγγαράκη πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου. Την είδηση έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οικογένεια του δημιουργού αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ουίλιαμ Όσμπορν Τάκερ Γ’.

Ο Τάκερ ήταν Αμερικανός συγγραφέας, καλλιτέχνης, εμψυχωτής, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης που εργάστηκε για τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων SpongeBob SquarePants.

Έγινε γνωστός μέσα από την αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Έι Άρνολντ!» και φυσικά από τη συμβολή του στην επιτυχία που σημείωσε η σειρά «Μπόμπ Σφουγγαράκης» ως σκηνοθέτης σεναρίου.
Η σειρά SpongeBob SquarePants που δημιουργήθηκε το 1999 για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Nickelodeon είναι η πέμπτη μακροβιότερη σειρά κόμικς στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Aπέφερε στο κανάλι συνολικά έσοδα (από τηλεοπτικά δικαιώματα και merchandising) που το 2017 ανέρχονταν σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Tάκερ δούλεψε επίσης στις «Μικρές γοργόνες», στο «Simpsons» αλλά και στην επερχόμενη ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη που αναμένεται να βγει σύντομα στους κινηματογράφους. Δίδαξε επίσης γραφιστική και κινούμενα σχέδια στο Πανεπιστήμιο Longwood της Βιρτζίνια. Το 2011, κέρδισε βραβείο Annie για την καλύτερη μουσική στην τηλεοπτική παραγωγή του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ο δημιουργός Κρεγκ Μπάρτλετ αποδίδει φόρο τιμής στον Tucker με ανάρτησή του στο Instagram. «Ένας σπουδαίος φίλος, ένας ακούραστος γελωτοποιός, ένας λαμπρός αφηγητής, ο πρώτος που πλησίασα όταν ξεκίνησα το” Hey Arnold! ” γιατί ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που είχα γνωρίσει ποτέ. Θα τον θυμάμαι πάντα να σχεδιάζει, τα χέρια να είναι συνεχώς του μαυρισμένα από τον γραφίτη και να ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μου», έγραψε ο Μπάρλετ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge