Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Τιμόθεος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8.3
4-1-2021

11ο Dance Days Chania 2020: Κάλεσμα συμμετοχών «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Το Dance Days Chania προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους

11ο Dance Days Chania 2020: Κάλεσμα συμμετοχών «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Το 11o Dance Days Chania 2020 συνεχίζει να επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων- project που θα συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν τον δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Για την 11η χρονιά υλοποίησής του Φεστιβάλ και για τρίτη συνεχή χρονιά της ενότητας «Νέοι δημιουργοί στην πόλη», στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η θεσμοθέτηση και περαιτέρω αξιοποίηση μιας πλατφόρμας υποστήριξης νέων καλλιτεχνών. Νέοι Έλληνες δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία site specific project με αφορμή, έμπνευση και κίνητρο την πόλη των Χανίων.

Όσοι επιλεγούν, θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ (2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου), πρωτότυπα έργα βασισμένα στο περιβάλλον και την κοινότητα της πόλης, μετατρέποντας το αστικό τοπίο σε μία οργανική και διαδραστική χορευτική σκηνή.

Οι δημιουργοί, στο πλαίσιο εξέλιξης της πρότασης, θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα Χανιά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πόλη και τους κατοίκους της. Το κάλεσμα αφορά σε προτάσεις, οι οποίες εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα· μπαίνουν σε διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, ή αρχιτεκτονικά· επανεξετάζουν το δημόσιο χώρο· ενεργοποιούν τον αστικό ιστό με πρωτότυπο τρόπο, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της.

Η διαφορετική οπτική και προσέγγιση της κάθε πρότασης θα αναδείξει την έννοια της site-specific δημιουργίας. Επιπλέον, θα διευκολύνει τη γεωγραφική μετακίνηση της χορευτικής τέχνης και θα ενισχύσει τη χρησιμότητα της δημιουργικής σύμπραξης και ανάμιξης διαφορετικών αντιλήψεων και κοινωνικών καταστάσεων.

Υποβολή πρότασης στην ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα dancedays.gr και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής με πρόταση για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη». Στη συνέχεια στείλετε email στο opencallddc@gmail.com με το απαραίτητο υλικό της δουλειάς σας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τους όρους συμμετοχής και τις συνθήκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

Υποβολή προτάσεων: 01.12.2020 – 17.01.2021

Το Dance Days Chania& διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του, έχοντας ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων. Σε κάποιες διοργανώσεις μέχρι σήμερα έχουν συντελέσει συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου, Flux Laboratory Athens, American Dance Abroad κ.ά.), όπως και πρεσβειών.

Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του. Τέλος, έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018 & 2019-2021 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από παραστάσεις, σεμινάρια, site specific παραστάσεις, την ενότητα Video Dance, την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί στην πόλη», διαλέξεις κ.ά.. (Πιθανό διάστημα διεξαγωγής Φεστιβάλ: 16.07 – 28.07.2021)

Περισσότερες Πληροφορίες: dancedays.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Λίμνη των Κύκνων - The Moscow Ballet
Η Λίμνη των Κύκνων - The Moscow Ballet

Διαθέσιμο έως 24 Ιανουαρίου οποιαδήποτε ώρα τη μέρα

«Το δικό μας σινεμά» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα
«Το δικό μας σινεμά» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

17 ηθοποιοί, 37 τραγούδια με 12μελή ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο και 1.000 κοστούμια επί σκηνής

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση»
Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση»

Στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν

ΔιαβάΖΟΥΜΕ: «Ιστορίες της Καραντίνας»
ΔιαβάΖΟΥΜΕ: «Ιστορίες της Καραντίνας»

Διαδικτυακές δράσεις από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Άκης Έξαρχος: «Ταξίδεψέ με»
Άκης Έξαρχος: «Ταξίδεψέ με»

Κυκλοφορεί από την Music Liberty

«Ότι αγάπησα μείνε» από τον Χρήστο Δρακόπουλο
«Ότι αγάπησα μείνε» από τον Χρήστο Δρακόπουλο

Σε μουσική του Πάνου Κουτσελίνη και στίχους του Γιώργου Τσοπάνη

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: νέο τμήμα podcast
23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: νέο τμήμα podcast

Ημερομηνίες, λεπτομέρειες και τρόπος διεξαγωγής


goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ