ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-1-2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν με ήθελαν στο 50-50

Δεν πρέπει να μιλάς για τον εαυτό σου περί ευγένειας..

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν με ήθελαν στο 50-50

Στο "Ενώπιος Ενωπίω" βρέθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ως πρώτος καλεσμένος της χρονιάς, το βράδυ της Δευτέρας. Ο ηθοποιός μίλησε για την τέχνη του, για τον γιο του ο οποίος ακολουθεί τα "χνάρια" του, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης.

Αναφερόμενος στον γιο του, ο Πέτρος Φιλιππίδης δηλώνει ευτυχισμένος για το γεγονός ότι ακολουθεί το επάγγελμα του πατέρα του.

"Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος. Όταν με ρώτησε τη γνώμη μου για την υποκριτική, του είπα “με κάνεις ευτυχισμένο” και το είπα γιατί ξέρω ότι είναι ταλαντούχος. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχω αγωνία να ανοίξουν τα θέατρα για να τον δω να παίζει.

Είναι καλλιεργημένο παιδί, αγαπάει τα ζώα και μένει μόνος του από 19 χρονών. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, να τον δω να παίζει αλλά και να παίξουμε μαζί. Μου κάνει κριτική αλλά είναι σωστός και μου λέει και λεπτομέρειες" είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας μια παλαιότερη δήλωσή του κατά την οποία είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είναι καλός ηθοποιός, κάτι που είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, ο ηθοποιός ανέφερε: "Υπάρχει μία νέα οπτική στα πράγματα που λέει δεν πρέπει να μιλάς για τον εαυτό σου περί ευγένειας. Δεν θεωρώ κακό να λέει κάποιος ότι κάνει καλά την δουλειά του. Φτάνει να το αποδεικνύει".
Η αποκάλυψη: Ο ρόλος του στο "50-50" είχε γραφτεί γι’ άλλον

Στο 50-50 δεν ήταν να παίξω εγώ, ήταν γραμμένο για άλλον. Έτυχε να ακούσω μια συζήτηση στο καμαρίνι μου. Μιλούσε ο Παύλος Χαικάλης με τον Βασίλη Ρίσβα, έναν από τους συγγραφείς. Και λέω… "τι λέτε;” Προερχόμουν πάλι από χρονιά χωρίς τηλεόραση.

Και μου απαντούν "για ένα σίριαλ, αλλά δεν είναι για σένα”. Και λέω "γιατί;” "Γιατί δεν είναι για σένα, έχει τρεις άντρες, τρεις γυναίκες, κάτι παιδιά… Δεν είναι για σένα”. Λέω "μπορώ να το διαβάσω;”

Μου λέει "διάβασέ το να μου πεις τη γνώμη σου”. Και μου δίνει το 50-50. Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Τα δυο τελευταία χρόνια υπενθύμισα πως είμαι εδώ. Στον Πλάτανο η συμμετοχή μου έτσι συνέβη", είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Τα media τον βάζουν στο ίδιο "τσουβάλι" με τον Γιάννη Μπέζο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τα media τον βάζουν στο ίδιο "τσουβάλι" με τον Γιάννη Μπέζο, όταν ο τελευταίος κάνει κάποια δήλωση.

"Τα media αρχικά με συμπαθούσαν πολύ. Την μια ημέρα σε έχουν Θεό και την άλλη λένε γιατί το έκανε αυτό; Λέγεται και κάτι άλλο, όταν λέει κάτι ο Γιάννης Μπέζος εγώ μπορεί να μην συμμετέχω αλλά μπαίνω κι εγώ μέσα. Είπανε αυτό… Τρώω κι εγώ λίγο ξύλο" τόνισε.

Τα λόγια με τα οποία μίλησαν φίλοι του, όπως ο Χρήστος Θηβαίος προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση στον ηθοποιό ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

"Είναι μεγάλος δάσκαλος ο Πέτρος και τον θαυμάζω. Δεν είναι κωμικός ηθοποιός, είναι κωδικός ηθοποιός. Μου μεταφέρει την τέχνη του και μου την κάνει ανεξίτηλη. Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή τον ενθυμούμαι. Έχω μέσα μου τον Καβάφη και τον Καββαδία γιατί ενθυμούμαι τον παιδικό μου φίλο.

Πίσω και κάτω από τα φώτα μου διδάσκει τη σκηνή, να εξασκώ την τέχνη μου, τη φωνή μου. Του χρωστάω όλα αυτά. Στο μεταξύ, ο Πέτρος κατάφερε να τραγουδάει καλά. Αυτή είναι η πιο σημαντική ερμηνευτική στιγμή μου πάνω στη σκηνή", ανέφερε ο γνωστός τραγουδοποιός ενώ αμέσως μετά ερμήνευσε το "Πόσο πολύ σ' αγάπησα".

ΠΗΓΗ topontiki.gr, thetoc.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία
Το επαγγελματικό πρόγραμμα της 20ής ΔΕΘ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία

Διεθνείς αγορές βιβλίου, audiobooks, τεχνητή νοημοσύνη και λογοτεχνικοί πράκτορες από 30 χώρες

«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα
«Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας» του Αναστάσιου Καράμπαμπα

Παρουσίαση βιβλίου στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!
Ο Αλέξανδρος Τιτκόβ για πρώτη φορά στο Ian s Lounge Bar SOLO!

Ενα stand up με μηδενική λογοκρισία και χωρίς όρια!

Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ
Jeremy και Σεβαστέρης: ΔΥΝ-ΑΣΤΕΙΑ

Στο Κινηματοθέατρο Βακούρα

Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»
Θωμάς Ζάμπρας: «Απόφοιτος Λυκείου»

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων
Opening Καλλιτεχνικού Στούντιο και Έκθεση Έργων

Από τον Δημήτρη Κυριάκο και την Effie Panagoula

«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge