Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
11-2-2021

Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

Σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης
fontsize

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αντώνης Καλογιάννης σε ηλικία 81 ετών. Ο αγαπημένος τραγουδιστής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας επί σειρά ετών.

Γεννημένος στις 3 Αυγούστου του 1940 στην Καισαριανή, ο Αντώνης Καλογιάννης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάριος Τόκας, Δήμος Μούτσης, Αργύρης Κουνάδης, Τάκης Μουσαφίρης, αλλά και ποιητές και στιχουργούς (Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.).

Δισκογραφία:
  • Κάτι φταίει
  • Τα πρώτα μου τραγούδια
  • Ερωτικά
  • Συνοικισμός Α΄ [1972]
  • Για μια σταγόνα αλάτι [1973]
  • Τα λιοτρόπια [1974]
  • Τι ώρα νά ’ναι
  • Τραγούδια Μ. Θεοδωράκη
  • Γράμματα στο Μακρυγιάννη [1979]
  • Τα σημερινά [1981]
  • Μικραίνει ο κόσμος [1983]
  • Μικρά Ερωτικά [1984]
  • Και που λες Ευτυχία [1985]
  • Επικινδυνα παιχνιδια [1990]
  • Σε ανύποπτο χρόνο [1991]
  • Αντίθετη Πορεία [1993]
  • Ιστορίες αγγέλων [1997]

Δυο από τα πολύ χαρακτηριστικά τραγούδια του ήταν το «Αχ Αννούλα του χιονιά» και «Ομορφή μου Κατερίνα».

Η κηδεία του Αντώνη Καλογιάννη θα γίνει στην Καισαριανή.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έναρξη Διαδικτυακού Σεμιναρίου Ιστορίας της Τέχνης
Έναρξη Διαδικτυακού Σεμιναρίου Ιστορίας της Τέχνης

Από το Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Χ.Α.Ν.Θ.

To Film Office της Περιφέρειας Κ.Μ. στο διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ «Film O’Clock International Festival»
To Film Office της Περιφέρειας Κ.Μ. στο διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ «Film O’Clock International Festival»

Νέες προοπτικές για την προώθηση της διακριτής κινηματογραφικής ταυτότητας της Κεντρικής Μακεδονίας

«Ζιζέλ» του Ακραμ Καν από το εθνικό μπαλέτο της Αγγλίας on line
«Ζιζέλ» του Ακραμ Καν από το εθνικό μπαλέτο της Αγγλίας on line

Μια από τις σπουδαιότερες χορογραφίες του 21ου αιώνα έρχεται στο Christmas Theater On Line

Πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο ο θρύλος της ρέγκε Μπάνι Γουέιλερ
Πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο ο θρύλος της ρέγκε Μπάνι Γουέιλερ

Aφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Τζαμάικας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη

Tον ιδρυτή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Χρυσές Σφαίρες 2021: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές
Χρυσές Σφαίρες 2021: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές

Γεμάτη εκπλήξεις, αλλά και σίγουρα φαβορί ήταν η φετινή 78η, ηλεκτρονική απονομή των βραβείων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ









© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας