ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-5-2021

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν με τραγούδι παραλίας!

Συμμετέχει ο Νίκος Βατικιώτης

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν με τραγούδι παραλίας!

Αυτό που όλοι περιμένουμε μετά από τόσους μήνες καραντίνας, είναι ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Αρετή ΚΑΙ Ιωάννα Σπανομαρκου, έγραψαν τα «Ανεμοσκορπίσματα», ένα τραγούδι που οδηγεί τον ακροατή νοητά σε παραλίες, και παρέες με κιθάρες στο ηλιοβασίλεμα!

Ένα έντεχνο τραγούδι που ερμηνεύει ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Βατικιώτης, σε στίχους του ποιητή Ιωάννη Μάρκου, που μας ταξιδεύει σε ανείπωτα λόγια αγάπης, όλο ρομαντισμό και υπέροχες μελωδίες.

Ο Νίκος Βατικιώτης είναι ένας ηθοποιός του θεάτρου, με παρουσία ετών σε μεγάλες παραγωγές, αλλά και συμμετοχές σε ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Ο Νίκος Βατικιώτης έχει κάνει την πορεία του και στην τηλεόραση, ενώ πρόσφατα τον είδαμε στην σειρά «Ήλιος», στον ρόλο του .... κακού! Ομολογουμένως είναι μεγάλη η αντίθεση με την αισθαντική ερμηνεία που ακούμε στο νέο τραγούδι των αδελφών Σπανομάρκου, που τον εμπιστεύθηκαν και του χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια τους! Τον γνώρισαν άλλωστε μέσα από την συνεργασία τους στην άκρως επιτυχημένη παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς (σκην. Κωνσταντίνα Νικολαΐδη), όπου είχαν γράψει την μουσική, για την οποία οι διεθνώς διακεκριμένες συνθέτριες κέρδισαν 3 χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια! Έμελλε να τον ξεχωρίσουν για το ταλέντο του και να τον βάλουν στο studio για το νέο τους τραγούδι «Ανεμοσκορπίσματα», και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Είναι γνωστό άλλωστε πως οι βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου, αρέσκονται στον πειραματισμό μπλέκοντας μουσικά μοτίβα, προσφέροντας πάντα νέους ήχους και δημιουργώντας επιτυχίες.

Οι αδελφές Σπανομάρκου, σχολίασαν στο Instagram σχετικά με τη συνεργασία τους:

«Σκεφτήκαμε ότι η επιλογή ενός ηθοποιού για την ερμηνεία, δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην έκφραση αυτού του τραγουδιού, με πολλά συναισθηματικά επίπεδα, χαρίζοντάς του ιδιαίτερη χροιά. Ο Νίκος Βατικιώτης είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, και έχει επίσης σπουδές μουσικής. Με πολλή χαρά του εμπιστευθήκαμε τα «Ανεμοσκορπίσματα», καθώς είναι ένα κομμάτι αισθαντικό, και μπόρεσε να αποδώσει άριστα το ύφος που φανταστήκαμε. Η νοσταλγική κιθάρα του Παντελή Κλήμη δένει εξαιρετικά με τα ατμοσφαιρικά κρουστά του Δρόσου Σκυλλά, ενώ όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο σύγχρονο studio του Τάσου Ρούσση, στενό συνεργάτη μας επί πολλά έτη. Ευχόμαστε ότι με αυτό τον συνδυασμό των τεχνών, θα δοθεί ένα μικρό έρεισμα στους ακροατές, να εξερευνήσουν την σύγχρονη Ελληνική ποίηση, που βρίσκεται σε άνθηση και πάλι»

Τα «Ανεμοσκορπίσματα» ανήκουν στο φιλόδοξο project των αδελφών Σπανομάρκου, με μελοποιήσεις σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανανεώσει το ενδιαφέρον στην τέχνη της ποίησης, με όχημα το έντεχνο τραγούδι!

Κυκλοφορεί από την STROFINX σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. 

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
«Ορφέας και Ευρυδίκη» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες (και εφήβους άνω των 15 ετών)

TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά
TALE OF X CITIES για τέταρτη χρονιά

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2024

«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον
«Αλαντίν The Show» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα χαλιά, ακροβάτες, μάγους, χορευτές και πολλές εκπλήξεις

«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία
«Sankara - Magic is Believing» στο Θέατρο Αυλαία

Μοναδικές στιγμές μαγείας με πρωτότυπα και απίστευτα tricks, κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής

Το πρώτο ελληνικό video clip με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
Το πρώτο ελληνικό video clip με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Eμπνευσμένο από τις καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge