Top
gothess Home Page
facebook twiter
3-9-2021

Θέατρο Αμαλία : Εργαστήρι Θεατρικής έρευνας «Πρόταση»

Το ιστορικό θέατρο της Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι της πύλες του

Θέατρο Αμαλία : Εργαστήρι Θεατρικής έρευνας «Πρόταση»
fontsize

Σε νέα εποχή μπαίνει το Θέατρο Αμαλία για τη θεατρική σεζόν 2021-2022. Το ιστορικό θέατρο της Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι της πύλες του μετά την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, συστήνοντας στο κοινό της πόλης το νέο Εργαστήρι Θεατρικής Έρευνας «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Με γνώμονα την ανίχνευση της θεατρικής πράξης και την έρευνα, το Θέατρο Αμαλία αναθέτει στον πλέον ταλαντούχο σκηνοθέτη της νέας γενιάς Στέλιο Βραχνή, την δημιουργία ενός ετήσιου Εργαστηρίου με μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, κινησιολογίας, δραματολογίας, ιστορίας θεάτρου και με μηνιαία σεμινάρια υποκριτικής από καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας. Φέτος αντικείμενο έρευνας αποτελεί η τραγωδία του Άμλετ του William Shakespeare και με αφορμή αυτή οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν εις βάθος ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας και να ανοίξουν τη σχέση τους με το λόγο, το σώμα και τον άλλον. Στόχο αποτελεί το ανέβασμα του έργου στη σκηνή του Θεάτρου Αμαλία τον Ιούνιο του 2022 σε σκηνοθεσία του Στέλιου Βραχνή.

«Τίποτα δεν μπορεί να είναι βαθειά επιδραστικό, ωφέλιμο και τελικά αποκαλυπτικό εάν δεν υπάρχει στόχος, ακρίβεια και συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης. Ο εχθρός της τέχνης είναι η προχειρότητα και η ρηχότητα. Η τέχνη του θεάτρου είναι η τέχνη του ηθοποιού και για αυτό το εργαστήρι “Πρόταση” επικεντρώνεται σε αυτόν και μόνο. Η επιλογή της τραγωδίας του Άμλετ έγινε διότι μέσα σ’ αυτήν ενυπάρχουν πολλές βασικές αρχές της υποκριτικής και της στάσης του ηθοποιού απέναντι στα πράγματα. Ο ηθοποιός και η ύπαρξη. Ο ηθοποιός και η τεχνική. Ο ηθοποιός ως ον ευάλωτο. Ο ηθοποιός και το ανθρώπινο. Ο ηθοποιός και η γνώση. Ο ηθοποιός και η εμπειρία. Ο ηθοποιός ως πάσχον σώμα. Ο ηθοποιός ως αγγελιαφόρος του δραματικού προσώπου. Το σώμα μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Ο τελετουργικός ηθοποιός. Ο ηθοποιός του εδώ και του τώρα» (Στέλιος Βραχνής)

Υπεύθυνος εργαστηρίου – υποκριτική:
Στέλιος Βραχνής (σκηνοθέτης, ιδρυτής ομάδα Θέατρο Πρόταση)
Ορθοφωνία:
Γιούλη Ζέττα (καθηγήτρια μονωδίας – φωνητικής - ορθοφωνίας)
Κινησιολογία:
Μέλπω Βασιλικού (MD χορογράφος, κινησιολόγος)
Ιστορία Θεάτρου – δραματολογία:
Δήμητρα Μήττα (δραματολόγος, φιλόλογος, συγγραφέας)


Πληροφορίες:

Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Συχνότητα: Εργαστήρι κάθε Σάββατο (15:00 με 19:00) / Σεμινάρια κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα
Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ μήνα

Κόστος Εγγραφής: 100 ευρώ (Αφορά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο)

Οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν το βιογραφικό τους στο mail: theatroamalia@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 084 2509, 6934053441, 6970623600


- Το Εργαστήρι Θεατρικής Έρευνας «ΠΡΟΤΑΣΗ» απευθύνεται σε φοιτητές- σπουδαστές σχολών θεάτρου, επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της υποκριτικής.

- Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό στο mail του Θεάτρου Αμαλία συμπληρώνοντας για θέμα: «Εργαστήρι Θεατρικής Έρευνας Πρόταση».

- Αφού σταλούν οι δηλώσεις, οι υποψήφιοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα περάσουν από ένα θεατρικό training με τον σκηνοθέτη Στέλιο Βραχνή και τους καθηγητές του εργαστηρίου όπου και θα επιλεγούν τα άτομα που θα μετέχουν στο ετήσιο εργαστήριο (μέχρι 20 συμμετέχοντες).

- Όσοι θα συμμετέχουν στο εργαστήρι «Πρόταση» δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε παραγωγές του Θεάτρου Αμαλία και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πρόβες των θεατρικών σχημάτων στο θέατρο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ξενάγηση σε μια εμβληματική αρχαιολογική ανακάλυψη

Γιάννης Μωραΐτης: «Η νύχτα είπε καληνύχτα - Το λαϊκό τραγούδι όπως το γνώρισα»
Γιάννης Μωραΐτης: «Η νύχτα είπε καληνύχτα - Το λαϊκό τραγούδι όπως το γνώρισα»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η βιογραφία του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη

«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Reloaded»
«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Reloaded»

Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

TO MAKING OF TOY «CRIMSON WREATH»
TO MAKING OF TOY «CRIMSON WREATH»

Κανένας δεν γνωρίζει πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός δίσκου..


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας