Top
gothess Home Page
facebook twiter
12-10-2021

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε εικαστική έκθεση με θέμα την ανθρώπινη μορφή

Προθεσμία υποβολής: Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε εικαστική έκθεση με θέμα την ανθρώπινη μορφή
fontsize

Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για την συμμετοχή σε έκθεση με τίτλο “Ιδανικές Μορφές” και θέμα την αποτύπωση της ανθρώπινης μορφής στην ελληνική τέχνη σήμερα, η οποία θα λάβει χώρα 14-24 Δεκεμβρίου 2021 σε κεντρική αίθουσα τέχνης της Θεσσαλονίκης, και παράλληλα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (artgrid.gr).

Στην έκθεση γίνονται δεκτά ανθρωποκεντρικά έργα σε οποιοδήποτε ύφος και εικαστικής επεξεργασίας, εξπρεσιονισμού, αφαίρεσης ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή , τα οποία μπορούν να συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα.

Προθεσμία υποβολής: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στις 23:59'


Εννοιολογικό Πλαίσιο

Η ανθρώπινη μορφή αποτελεί θέμα διαρκώς ανανεούμενο στο πλαίσιο της πολυμορφίας της σύγχρονης τέχνης. Μέσα από συνθέσεις υποκειμενικού ρεαλισμού, αλλά και με μια μια πολυσημία στόχων και μορφών, τα σώματα στα σύγχρονα εικαστικά έργα αντανακλούν νοοτροπίες, συμπεριφορές και ανάγκες, υποδηλώνοντας πως κατανοούμε πτυχές της ταυτότητας του κοινωνικού υποκειμένου. Άλλωστε, οι καλλιτέχνες δημιουργούν μέσα σε συγκεκριμένο ιστορικοπολιτικό πλαίσιο μορφοποιητικό των αιτημάτων τους, με αποτέλεσμα τα έργα τέχνης να αποτελούν έκφραση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η ανθρώπινη μορφή με μικρότερη ή μεγαλύτερη αφαίρεση, με ακραίο ή πιο συγκροτημένο εξπρεσσιονισμό, χάνοντας ενίοτε την απόλυτη φόρμα της, εξακολουθεί να αποτελεί τον ισχυρότερο ολοφραστικό μοχλό αισθητικής επίδρασης της τέχνης, αφού προσφέρει ένα ουσιώδες σημείο επαφής των αποδεκτών του έργου για τη κατανόηση του περιεχομένου και της μορφής του.


Ποιος μπορεί να υποβάλει

Μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα, η πρωτοτυπία, η εικαστική σύλληψη και επεξεργασία των έργων -όχι η ηλικία ή το βιογραφικό.

Έργα που γίνονται δεκτά

Γίνονται δεκτά αναρτώμενα επιτοίχια έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Γλυπτικής, και Ψηφιακής Τέχνης σε έντυπη μορφή, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις/χαρακτηριστικά:

Τα έργα σε καμβά πρέπει να είναι τελαρωμένα, τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα.

Η μέγιστη διάσταση κάθε αναρτώμενου εργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 90 εκατοστά: για τα έργα σε καμβά η μέγιστη διάσταση αφορά το τελάρο, και για κορνιζωμένα έργα τη τελική διάσταση της κορνίζας (είναι κατανοητό ότι ίσως δεν έχετε κορνιζωμένα τα έργα ας εφόσον αυτά είναι σε χαρτί, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε πως τα έργα θα πρέπει να είναι τέτοιων διαστάσεων ώστε να είναι εφικτό να τοποθετηθούν σε κορνίζα που να μη ξεπερνά τα 90 εκατοστά).

Το μέγιστο βάρος κάθε αναρτώμενου έργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 6 κιλά.

Το μέγιστο βάρος κάθε γλυπτού έργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 10 κιλά.

Τι πρέπει να υποβάλλετε

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο paris.kapralos@gmail.com με θέμα ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ τα ακόλουθα:

Φωτογραφίες 1-3 εργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg ή pdf μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρίς κορνίζα/τζάμι.

Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.

Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορεί να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο ρέοντος κειμένου στα Ελληνικά που να μη ξεπερνά τις 150 λέξεις.

Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σημαντικές Διευκρινίσεις

Απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση paris.kapralos@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε, θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση και πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε έργα και να αποστείλετε όλα τα ζητούμενα εγκαίρως.

Προθεσμία υποβολής: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στις 23:59'
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά!
Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά!

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μουσείο ΆΧρηστων ΑΝτικειμένων Μ.ΑΧ.ΑΝ. στο Bensousan Han
Μουσείο ΆΧρηστων ΑΝτικειμένων Μ.ΑΧ.ΑΝ. στο Bensousan Han

Παίξτε με τα εκθέματα του Μουσείου

200 χρόνια στρατιωτικής μουσικής
200 χρόνια στρατιωτικής μουσικής

Έκθεση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Universe Music ανακοινώνει την κυκλοφορία του Rough Diamonds Vol.2
Η Universe Music ανακοινώνει την κυκλοφορία του Rough Diamonds Vol.2

Συλλογή κομματιών από διάφορους καλλιτέχνες της εγχώριας και της ξένης ραπ μουσικής

Γιώργος Καγιαλίκος, Γιάννης Ευθυμιάδης και Βασίλης Γισδάκης: «Αλκίνοος»
Γιώργος Καγιαλίκος, Γιάννης Ευθυμιάδης και Βασίλης Γισδάκης: «Αλκίνοος»

Κύκλος τραγουδιών για αντρική φωνή και πιάνο από τον Μετρονόμο

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα Ευρωπαϊκά Περιφερειακά Κινηματογραφικά Ταμεία
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα Ευρωπαϊκά Περιφερειακά Κινηματογραφικά Ταμεία

Στο πλαίσιο των Agora Talks του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας