Top
Φοιτητικά
19-11-2018

Αναγόρευση του John Geddes σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Αναγόρευση του John Geddes σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο John Geddes, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

 Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Ιατρικής, ο Καθηγητής Geddes, είναι ίσως ο σημαντικότερος ψυχίατρος παγκοσμίως στον Τομέα της Βασισμένης σε Δεδομένα Ψυχιατρικής (evidence based psychiatry), με σημαντικότατο πρωτοποριακό συγγραφικό έργο.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 Ο John Geddes είναι επικεφαλής του Τμήματος Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στο Oxford Health Foundation Trust του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (National Health System - NHS) και Διευθυντής του National Institute for Health Research (NIHR) Oxford Health Biomedical Research Centre.

 H πιο πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητά του εστιάζει στη διπολική διαταραχή. Πιο συγκεκριμένα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην αξιολόγηση της θεραπείας των ανθρώπων που πάσχουν από διπολική διαταραχή, αλλά και από άλλες ψυχιατρικές διαταραχές. Ο John Geddes έχει συγκεντρώσει μεγάλες ομάδες ασθενών, έχει εξελίξει νέες προσεγγίσεις για την αυτοδιαχείριση και εποπτεία, έχει διεξάγει κλινικές μελέτες και έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικές συνθετικές έρευνες. Η ομάδα του κατάφερε, μέσα από τη συμμετοχή των ασθενών στην ερευνητική διαδικασία, να προσδιορίσει τη φύση των διαταραχών της διάθεσης με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η έρευνά του έχει ως στόχο να χρησιμοποιηθεί αυτή η γνώση για να διερευνηθούν οι βασικοί νευροβιολογικοί και γενετικοί μηχανισμοί της διαταραχής, προκειμένου να ενταχθούν ως στόχοι στη θεραπευτική διαδικασία.

 Ο John Geddes έχει διεξάγει πολλές μεγάλες έρευνες οι οποίες έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στην κλινική πράξη, διεθνώς. Η ερευνητική στρατηγική του συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των επιδημιολογικών μελετών μεγάλης κλίμακας με την ακρίβεια της νευροβιολογικής διερεύνησης.

 Είναι επικεφαλής και κύριος ερευνητής σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών μελετών, οι οποίες περιλαμβάνουν δοκιμές αρχικής φάσης (phase Ib trials) έως και δοκιμές μεταγενέστερων φάσεων (II/III trials). Έχει σχεδιάσει και διευθύνει ως ερευνητής πολυκεντρικές μελέτες, όπως π.χ. τη μελέτη BALANCE (κύριος ερευνητής), όπου πρόκειται για τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη για τη σύγκριση του συνδυασμού λιθίου με βαλπροϊκό οξύ έναντι μονοθεραπείας με λίθιο ή με βαλπροϊκό οξύ στη διπολική διαταραχή και τη μελέτη CEQUEL (κύριος ερευνητής), όπου πρόκειται για τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της λαμοτριγίνης έναντι εικονικού φαρμάκου σε συνδυασμό με κουετιαπίνη στη διπολική κατάθλιψη.

 Η έρευνά του, συνδυάζοντας δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφαλείας, έχει βοηθήσει στην αποσαφήνιση της έκτασης των γνώσεων και έχει εντοπίσει τα στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε μελλοντικές ανακαλύψεις. Παράλληλα, έχει ασκήσει σημαντική επιρροή στην έρευνα, στις κατευθυντήριες οδηγίες και στην κλινική πράξη.

 Προς αναγνώριση της επαγγελματικής του συνεισφοράς, το 2008 του απονεμήθηκε το βραβείο Honorary Fellowship of the American of Psychiatrists. Το 2010 αναδείχθηκε Psychiatric Academic of the Year από το Royal College of Psychiatrists και το 2016 του απονεμήθηκε το Neyropsychopharmacology Award του European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) για την πρωτοποριακή δουλειά του στην ψυχοφαρμακολογία της διπολικής διαταραχής.

 Ο John Geddes είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας τριακοσίων (300) και άνω επιστημονικών άρθρων, κεφαλαίων βιβλίων και πέντε βιβλίων συμπεριλαμβανομένης και της επιμέλειας (με τους N. Andreasen και F. Goodwin) της επερχόμενης 3ης έκδοσης του Νέου Εγχειριδίου της Ψυχιατρικής της Οξφόρδης.

Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Περιοδική Έκθεση με θέμα την ανασκαφή του ΔίουΠεριοδική Έκθεση με θέμα την ανασκαφή του Δίου

Ανασκαφή Δίου. Μια διαδρομή 90 χρόνων. 1928-2018


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το άρθρο

Επιστημονική ημερίδα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.Επιστημονική ημερίδα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019


Στοιχεία  που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιώνΣτοιχεία που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ερευνα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ


5 Βραβεία για τις ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ5 Βραβεία για τις ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ

Στον 11ο Διεθνή Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό ENNOVATION 2018


Τιμητική εκδήλωση για 55 Ομότιμους Καθηγητές και κοπή βασιλόπιτας του ΑΠΘΤιμητική εκδήλωση για 55 Ομότιμους Καθηγητές και κοπή βασιλόπιτας του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ


Το ΑΠΘ για τον αποκλεισμό πτυχιούχων της Φιλοσοφικής από  διαγωνισμό του ΑΣΕΠΤο ΑΠΘ για τον αποκλεισμό πτυχιούχων της Φιλοσοφικής από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ


Πρόγραμμα BeRTISS για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένωνΠρόγραμμα BeRTISS για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων

Ελλάδα, Κύπρος και Βουλγαρία ενώνουν τις δυνάμεις τους


«Με τη ματιά των ερευνητών»«Με τη ματιά των ερευνητών»

Από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο του Harvard


5ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Παιδαγωγικής ΑΠΘ5ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Παιδαγωγικής ΑΠΘ

«Νέες Φωνές 5»


Για το κύρος και την αξιοπιστία της ΔικαιοσύνηςΓια το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ


Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Βασίλειο ΜέλφοΗ Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Βασίλειο Μέλφο

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Το ΑΠΘ για τον αποκλεισμό πτυχιούχων της Φιλοσοφικής από  διαγωνισμό του ΑΣΕΠΤο ΑΠΘ για τον αποκλεισμό πτυχιούχων της Φιλοσοφικής από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Εργασία στα κυλικεία του ΑΠΘΕργασία στα κυλικεία του ΑΠΘ
5ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Παιδαγωγικής ΑΠΘ5ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Παιδαγωγικής ΑΠΘ
Xmas Cult Party στη Φιλοσοφική του ΑΠΘXmas Cult Party στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ
Η ομοιοπαθητική έννοια του μύθου του Τήλεφου και η λειτουργία των εκπαιδευτικών..Η ομοιοπαθητική έννοια του μύθου του Τήλεφου και η λειτουργία των εκπαιδευτικών..
Αναγόρευση του Καθηγητή  Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘΑναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ
Ενημέρωση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιοΕνημέρωση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
Iνστιτούτο «Κομφούκιος» στο ΑΠΘIνστιτούτο «Κομφούκιος» στο ΑΠΘ
Νεότερα σχολιασμένα:
Ο,τι