Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Φοιτητικά/
5-7-2019

ΑΠΘ: Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για την Οικολογία και τη Ζωογεωγραφία

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία

ΑΠΘ: Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για την Οικολογία και τη Ζωογεωγραφία
fontsize

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, οι εργασίες του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Οικολογία και Ζωογεωγραφία της Ελλάδας και των Γειτονικών Περιοχών - 14th International Congress on the Zoogeography and Ecology of Greece and Adjacent Regions (ΙCZEGAR).

Το Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 27 Ιουνίου 2019, διοργανώθηκε από την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ΙCZEGAR διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια κι εστιάζει στη μελέτη της Οικολογίας, της Βιογεωγραφίας, της Εξελικτικής Βιολογίας, της Συστηματικής και της Προστασίας και Διατήρησης της ζωικής ποικιλότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τη 14η διοργάνωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι από Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και άλλων 30 χωρών, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές από τη χώρα μας, την Αγγλία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και το Ισραήλ παρουσίασαν ζητήματα ζωτικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας για τη βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, με στόχο τη διατήρηση της ζωικής ποικιλότητας.

Επιπρόσθετα αναπτύχθηκαν θέματα αιχμής, όπως οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στη σύνθεση της πανίδας των περιοχών της ανατολικής Μεσογείου, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη βιοπαρακολούθηση ενδημικών και άλλων ζωικών οργανισμών κ.ά., δίνοντας την ευκαιρία στους συνέδρους να ανταλλάξουν απόψεις και να αναζητήσουν συνεργασίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Από το σύνολο των εισηγήσεων και των συζητήσεων η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου κατέληξε στο συμπέρασμα πως το επιστημονικό ενδιαφέρον για την προστασία και την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος παραμένει αμείωτο, ενώ η αναγκαιότητα της παρακολούθησης των οικοσυστημάτων στη βάση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την προστασία του περιβάλλοντος μάς καθιστά υπευθύνους για τη βελτίωση και αποκατάστασή του μέχρι το 2025. Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των ερευνητικών αυτών δραστηριοτήτων με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να βελτιωθούν οι αποτυπώσεις των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και άλλων ανθρωπογενών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα Πρακτικά του 14ου ΙCZEGAR είναι διαθέσιμα εδώ.

Μεγάλοι χορηγοί του Διεθνούς Συνεδρίου ήταν η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου.

Σημειώνεται ότι το 15ο ΙCZEGAR θα πραγματοποιηθεί το 2022.Στην ίδια κατηγορία..
Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ ο Καθηγητής Αντώνιος Γ. ΜίκοςΕπίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ ο Καθηγητής Αντώνιος Γ. Μίκος

Πρωτοπόρος της Μηχανικής Ιστών


Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας τηςΗ Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί


Εργαστήριο αυτογνωσίας από το ΠΑΜΑΚΕργαστήριο αυτογνωσίας από το ΠΑΜΑΚ

Γνωρίζω ώστε να ξεχωρίζω


ΠΑΜΑΚ: Εβδομάδα υποδοχής Πρωτοετών με πλήθος εκδηλώσεωνΠΑΜΑΚ: Εβδομάδα υποδοχής Πρωτοετών με πλήθος εκδηλώσεων

Από τη Δευτέρα 23 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου


Ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών φοιτητώνΗλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου


Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ συγχαίρει την Ομότιμη Καθηγήτρια Φραγκίσκη ΑμπατζοπούλουΗ Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ συγχαίρει την Ομότιμη Καθηγήτρια Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου

Για τη βράβευσή της με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων


Το ΠΑΜΑΚ στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας της Μικράς ΑσίαςΤο ΠΑΜΑΚ στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας

Κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης


Η Katherine Gibson στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΗ Katherine Gibson στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου


ΠΑΜΑΚ: Αιτήσεις για ΜΒΑ στελέχη επιχειρήσεωνΠΑΜΑΚ: Αιτήσεις για ΜΒΑ στελέχη επιχειρήσεων

Προθεσμία μέχρι 15 Νοεμβρίου 2019


Δράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘΔράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘ

Οι φοιτητές του ΑΠΘ υποδέχονται τους πρωτοετείς συναδέλφους τουςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος