Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Φοιτητικά/
5-7-2019

3η Διεθνή Θερινή Ακαδημία «Thessaloniki International Media Summer Academy 2019»

Από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ

3η Διεθνή Θερινή Ακαδημία «Thessaloniki International Media Summer Academy 2019»
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, η 3η Διεθνής Θερινή Ακαδημία «Thessaloniki International Media Summer Academy 2019», που διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και την Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Goethe-Institut, Βασιλίσσης Όλγας 66), στη Θεσσαλονίκη.

Η Θερινή Ακαδημία έχει τίτλο «New Trends in Media and Journalism: Media 4.0 – communicating, verifying and reporting the Global and Digital World» και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019.

Εταίροι στη Θερινή Ακαδημία είναι η Ακαδημία της Deutsche Welle, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των ΗΠΑ, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και ο Οργανισμός Proof: Media for Social Justice.

Η κοινή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συγκεντρώνει αφενός το κύρος και αφετέρου την εξειδίκευση γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, ενώ υποστηρίζεται από Οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Konrad Adenauer, υποστηρίζοντας τη φετινή διοργάνωση, παρέχει πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων.

Οι τομείς στους οποίους εστιάζει η «Thessaloniki International Media Summer Academy 2019» είναι η επικοινωνία, η παραπληροφόρηση, η επαλήθευση ειδήσεων, η δημοσιογραφία μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων, επιδιώκοντας να παρουσιάσει και να αναλύσει τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Ειδικότερα, η φετινή Θερινή Ακαδημία, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και την εξειδίκευσή τους -μέσω διαλέξεων, συνεργατικών σχημάτων μελέτης, δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου και θεωρητικών μοντέλων- επικεντρώνεται στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

New Trends in Media
Fighting disinformation
Mobile Journalism
Media Literacy

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά της, διαρθρώνεται γύρω από τις κύριες παρουσιάσεις εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο της Δημοσιογραφίας, των Μέσων και της Επικοινωνίας, τη διαδραστική εργασία μικρών ομάδων και τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διάφορες μεθόδους διδασκαλίας, και πιο συγκεκριμένα διαλέξεις, συζητήσεις, μικρές ομάδες εργασίας, εργαστήριο πολιτικής και hands-on πρακτική. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενεργά μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια, αναπτύσσοντας μελέτες περίπτωσης.
Στην ίδια κατηγορία..
ΠΑΜΑΚ: Αιτήσεις για ΜΒΑ στελέχη επιχειρήσεωνΠΑΜΑΚ: Αιτήσεις για ΜΒΑ στελέχη επιχειρήσεων

Προθεσμία μέχρι 15 Νοεμβρίου 2019


Δράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘΔράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘ

Οι φοιτητές του ΑΠΘ υποδέχονται τους πρωτοετείς συναδέλφους τους


Επιστημονικό Συνέδριο  από το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. και την Ιερά Θεολογική Σχολή της ΧάλκηςΕπιστημονικό Συνέδριο από το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Το πρόβλημα του εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία


Μητρώο αναζήτησης εργασίας για φοιτητές και νέους αποφοίτους του ΠΑΜΑΚΜητρώο αναζήτησης εργασίας για φοιτητές και νέους αποφοίτους του ΠΑΜΑΚ

Από το Γραφείο Διασύνδεσης


Προκήρυξη Προγράμματος «Μοναχισμός και Κοινωνία στο Βυζάντιο»Προκήρυξη Προγράμματος «Μοναχισμός και Κοινωνία στο Βυζάντιο»

Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ


Προκήρυξη θέσης πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΠροκήρυξη θέσης πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στην Μονάδα Έρευνας "Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία"


Νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στο ΠΑΜΑΚΝέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στο ΠΑΜΑΚ

Ανθρώπινα δικαιώματα και μετανάστευση


Ευχαριστήρια ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘΕυχαριστήρια ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ

Για τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στο πανεπιστημιακό campus


Πακέτο πτήσεων για φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικόΠακέτο πτήσεων για φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό

Από την Brussels Airlines


Εισαγωγικές εξετάσεις 2019 Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕΕισαγωγικές εξετάσεις 2019 Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Ανακοίνωση προγράμματοςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Ενας