ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-7-2019

Δέκα υποτροφίες από το NDF για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Δέκα υποτροφίες από το NDF για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Tο 2ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό προκηρύσσει η Φιλανθρωπική και Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF».

Συνολικά, θα χορηγηθούν δέκα υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους:

1. Τουριστικό Μάνατζμεντ

2. Πρωτογενής Τομέας και Τουρισμός

3. Πολιτισμός και Τουρισμός

4. Γενική Υποτροφία

Γενικοί όροι και προϋποθέσεις

1. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνον όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα και να έχουν γεννηθεί από το 1984 έως και το 2001.

2. Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί ή να έχουν αναβολή κατάταξης επαρκή για την ολοκλήρωση των σπουδών ή να είναι στρατευμένοι και η θητεία τους να λήγει πριν από την ημερομηνία έναρξης του μεταπτυχιακού τους προγράμματος.

3. Απολυτήριο από Λύκειο στην Ελλάδα.

4. Πτυχίο από δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) της Ελλάδας ή αντίστοιχα ισότιμα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον οκτώ (8,00) ή 80% της κλίμακας βαθμολογίας για αποφοίτους Πανεπιστημίων του εξωτερικού και 16/20 βαθμός απολυτηρίου για τους αποφοίτους Λυκείου. Αίτηση μπορούν, επίσης, να υποβάλουν και επί πτυχίω υποψήφιοι, καθώς και όσοι έχουν τελειώσει σχολές στο αντικείμενο του τουρισμού, με το πτυχίο των οποίων μπορούν να γίνουν δεκτοί σε μεταπτυχιακά προγράμματα μερικής ή πλήρους παρακολούθησης και σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, όπως αυτοί διατυπώνονται στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της NDF – ΑΜΚΕ, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

5. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για προγράμματα πλήρους και μερικής παρακολούθησης ανάλογα με το αντικείμενο και τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, όπως αυτοί διατυπώνονται στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της NDF – ΑΜΚΕ, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.


6. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία ειδικεύσεις ή σε περισσότερα από ένα προγράμματα υποτροφιών του ιδρύματος και δεν πρέπει να έχουν λάβει οποιαδήποτε υποτροφία ή επιχορήγηση από άλλο φορέα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. 

7. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Η έναρξη των υποτροφιών ξεκινά από 1/9/2019 και εξής, ανάλογα με τη χώρα και το πρόγραμμα σπουδών των υποψηφίων. Ο υπολογισμός της χρονικής διάρκειας της υποτροφίας γίνεται με βάση την ελάχιστη διάρκεια που ορίζεται στον Κανονισμό Σπουδών του προγράμματος, που έχει επιλέξει ο υποψήφιος. Ο υπολειπόμενος χρόνος σπουδών από 1/9/2019 για τους υποψηφίους για Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master's ή Διδακτορικές Σπουδές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 μήνες.

Επιλογή

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδικές τριμελείς επιτροπές ανά κλάδο και γνωστικό πεδίο, σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους της προκήρυξης όπως αυτοί διατυπώνονται στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης.

Η NDF ΑΜΚΕ και οι επιτροπές αξιολόγησης έχουν το δικαίωμα να καλέσουν σε προφορική συνέντευξη τους υποψηφίους, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αξιολόγησης και αποφασίζουν κατά την ελεύθερη κρίση τους για τον βέλτιστο συνδυασμό των όρων και των προϋποθέσεων όπως αυτά περιγράφονται στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φορέα www.ndf.org.gr.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.ndf.org.gr/el/scholarships.html

Όλα τα δικαιολογητικά στέλνονται ηλεκτρονικά, ενώ όσοι επιλεγούν, οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα αντίγραφα επικυρωμένα.

Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων: 29/7/2019

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου 2019 στην ιστοσελίδα της NDF AMKE.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για διευκρινίσεις στο email: scholarships@ndf.org.gr και στα τηλέφωνα 210 3743670-1.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ

Θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου

Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ως Πρύτανη του ΑΠΘ

EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

225 φοιτητές συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης της ΕΥ τα δύο τελευταία χρόνια

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση
Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM 2023» έλαβαν μέρος 400 ομάδες από 66 χώρες

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής

Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ
Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge