Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Φοιτητικά/
24-9-2019

Πιστοποίηση Ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Πιστοποίηση Ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
fontsize

Ο τίτλος της Πιστοποίησης Ποιότητας απονεμήθηκε σήμερα από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα.

Στην κατάμεστη από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας Αίθουσα Συνεδρίων, ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ, καθηγητής Παντελής Κυπριανός, απένειμε το Πιστοποιητικό της Αρχής στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη.

Ο κ. Κατρανίδης μαζί με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρο της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ), καθηγητή Δημήτριο Κυρκιλή ευχαρίστησαν τον κ. Κυπριανό και τη Γενική Διευθύντρια της ΑΔΙΠ, δρ. Χριστίνα Μπέστα για τη συνεργασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε σημαντική τη μέρα για το Ίδρυμα, αφού όπως είπε η απονομή αποτελεί επιβράβευση προσπαθειών πολλών ετών και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν ένα από τα πρώτα ΑΕΙ της χώρας, το οποίο εδώ και πάνω από 20 χρόνια είχε προχωρήσει σε διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ίδρυσε και την πρώτη ΜΟΔΙΠ στην Ελλάδα, μέσα από κανονικές διαδικασίες της Συγκλήτου. Ο κ. Κατρανίδης έκανε κατά λέξη αναφορά στην έκθεση αξιολόγησης της ΑΔΙΠ, η οποία επισημαίνει για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ότι «είναι ιδιαίτερα εμφανής η ύπαρξη κουλτούρας Διασφάλισης Ποιότητας σε όλα τα επίπεδα της ακαδημαϊκής κοινότητας», ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «μέτρα μπορούμε να παίρνουμε, πρωτοβουλίες να λαμβάνουμε, θεσμούς να δημιουργούμε, αλλά αυτό που μετράει για το μέλλον είναι η διαμόρφωση κουλτούρας και αυτό είναι που τελικά διασφαλίζει το κύρος και την μακροημέρευση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι περήφανο που βάζει και αυτό το λιθαράκι του σε αυτήν την προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ, καθηγητής Δ. Κυρκιλής, υπογράμμισε ότι η απονομή «αποτελεί το επιστέγασμα της άοκνης προσπάθειας που κατέβαλε ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα η ΜΟΔΙΠ για να σχεδιάσει τη στρατηγική, τους στόχους και τους δείκτες που απαιτούνται, έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτογνωσία, συνείδηση των δυνατοτήτων και της πορείας που θέλει να ακολουθήσει». Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι σαφής, διαυγής και αδιαπραγμάτευτη η βούληση της παρούσας Πρυτανείας να διασφαλίσει και να προωθήσει την ακαδημαϊκή ποιότητα επειδή τη θεωρεί ως τη μόνη στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει το Ίδρυμα στις δύσκολες ατραπούς του μέλλοντος».

Διπλά χαρούμενος που συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ, Παντελής Κυπριανός, αφενός για την ίδια την απονομή σε ένα Πανεπιστήμιο που ήταν από τα πρώτα που εφάρμοσε διαδικασίες αξιολόγησης και αφετέρου γιατί η Αρχή διαπιστώνει ότι δημιουργείται κλίμα άμιλλας μεταξύ των ΑΕΙ, τα οποία θέλει συμμάχους της και επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους. Επισήμανε ότι θεωρεί την απονομή ένα επιστέγασμα προσπαθειών, αλλά και μια καινούργια απαρχή. Το εξαιρετικά θετικό, όπως το χαρακτήρισε, αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για τρία επιπλέον βήματα: βελτίωση όσων σημείων χρειάζεται, ανάπτυξη του Ιδρύματος και τρίτον πιστοποίηση των Τμημάτων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Τα βήματα αυτά «πρέπει να τα δούμε ως πρόκληση για το Ίδρυμά σας και ως μια απαρχή ώστε το Ίδρυμα να εδραιωθεί στον χάρτη της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος μας ως ΑΔΙΠ είναι να δούμε τα ελληνικά ΑΕΙ ως μέλη ενός ευρύτερου γεωγραφικού χώρου, ευρωπαϊκού, αλλά και πέρα από αυτόν. Καλώ λοιπόν τον εαυτό μου, αλλά και όλους εσάς να είμαστε φιλόδοξοι και να συνεχίσουμε μια πορεία που ξεκίνησε πολύ θετικά», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανός.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των Προέδρων και των Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και όσων παρακολούθησαν την τελετή, από τη Γενική Διευθύντρια της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας, δρ. Χριστίνα Μπέστα, για τη διαδικασία που αφορά την Πιστοποίηση των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, η οποία πρόκειται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες για τα επιμέρους Τμήματα του Πανεπιστημίου.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Κριτική μουσική έρευνα: Προκλήσεις και προοπτικέςΚριτική μουσική έρευνα: Προκλήσεις και προοπτικές

Ημερίδα στο ΠΑΜΑΚ


ΠΑΜΑΚ: Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας από το Γραφείο ΔιασύνδεσηςΠΑΜΑΚ: Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας από το Γραφείο Διασύνδεσης

Θέλεις να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας;


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασηςΣτην ίδια κατηγορία..
Διεθνής έκθεση  για Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά της QSΔιεθνής έκθεση για Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά της QS

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου


Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ηθική και τη δεοντολογία στην έρευναΠραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ηθική και τη δεοντολογία στην έρευνα

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


10ο Ελληνογερμανικό Συμπόσιο Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ10ο Ελληνογερμανικό Συμπόσιο Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ

Λόγοι και όρια αναγκαίων περιορισμών του ποινικού δικαίου


Ημερίδα ΠΑΜΑΚ:  Ηθική και Δεοντολογία στην  ΈρευναΗμερίδα ΠΑΜΑΚ: Ηθική και Δεοντολογία στην Έρευνα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019


Κάλεσμα για συμμετοχή στις θεατρικές δράσεις ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚΚάλεσμα για συμμετοχή στις θεατρικές δράσεις ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ

Για την ομάδα Άλικο ή το Θεατρικό Εργαστήρι


«30 χρόνια προγραμμάτων Jean Monnet στο Α.Π.Θ.»«30 χρόνια προγραμμάτων Jean Monnet στο Α.Π.Θ.»

Εκδήλωση στη Νομική Σχολή


Προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης υποτρόφων ακαδημαϊκού έτους 2018-2019Προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης υποτρόφων ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 4 Νοεμβρίου


Φοιτητές δικαιούχοι δωρεάν σίτισηςΦοιτητές δικαιούχοι δωρεάν σίτισης

Οροι και προϋποθέσεις


Κριτική μουσική έρευνα: Προκλήσεις και προοπτικέςΚριτική μουσική έρευνα: Προκλήσεις και προοπτικές

Ημερίδα στο ΠΑΜΑΚ


ΑΠΘ: Εγκαινιάστηκε η ενοποιημένη βιβλιοθήκη της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών ΕπιστημώνΑΠΘ: Εγκαινιάστηκε η ενοποιημένη βιβλιοθήκη της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών

Παρουσία των Πρυτανικών ΑρχώνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Επιθέσεις