Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Μαρία Μαίρη Δέσποινα Βιργινία Σουλτάνα
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-10-2019

Αναγόρευση του Καθηγητή Γεωργίου Χατζηιωάννου σε Επίτιμο Διδάκτορα ΑΠΘ

Του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών

Αναγόρευση του Καθηγητή Γεωργίου Χατζηιωάννου σε Επίτιμο Διδάκτορα ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bordeaux της Γαλλίας, Γεώργιος Χατζηιωάννου, μία σημαντική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 17.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Καθηγητής Γεώργιος Χατζηιωάννου τα τελευταία 40 χρόνια έχει επιτελέσει εξαιρετικό έργο στην Επιστήμη και την Έρευνα των Πολυμερικών Ημιαγωγών, Νανοδομικών Πολυμερικών Υλικών, Πολυμερών για την αποθήκευση και μεταφορά Πληροφοριών στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και στα Συστήματά τους.

Η επιστημονική του δράση έχει φέρει επανάσταση στις μεθοδολογίες χαρακτηρισμού υλικών με μοντέρνες τεχνικές σκέδασης, scanning probe και οπτικής φασματοσκοπίας. Προσέφερε σημαντικότατο έργο στην ανακάλυψη νέων μεθοδολογιών της Επιστήμης των Επιφανειών, ενώ έχει βαθιά κατανόηση της σχέσης μεταξύ της μοριακής δομής και των ιδιοτήτων των υλικών.

Ο Καθηγητής Γεώργιος Χατζηιωάννου, μέσω της πολύχρονης και πρωτοπόρας προσφοράς του στην Επιστήμη της Φυσικής και Χημείας των Υλικών, έχει διαπρέψει στην επιστήμη και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες ως Καθηγητής σε πλήθος Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, ως μέλος Διεθνών Επιστημονικών Επιτροπών και έχει λάβει μεγάλο αριθμό διεθνών διακρίσεων.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο Καθηγητής Γεώργιος Χατζηιωάννου έχει σημαντικότατη προσφορά στις ερευνητικές και επιστημονικές δράσεις του Τμήματος Φυσικής και του ΑΠΘ γενικότερα.

Από το 2008 συνδιοργανώνει και έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ως κύριο μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς πολυ-γεγονότος NANOTECHNOLOGY και των Διεθνών Συνεδρίων «International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE)» και «International Conference on Nanosciences and Nanotechnologies (NN)», που διοργανώνονται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ τα τελευταία 16 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εκπαιδεύσει πληθώρα αποφοίτων του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ από το 1990 έως σήμερα, οι οποίοι υπό την επίβλεψή του έχουν κατακτήσει σημαντικότατες θέσεις στο διεθνές επιστημονικό στερέωμα και έχουν ανοίξει νέα πεδία επιστήμης και έρευνας.

Η προσφορά και οι δεσμοί που ανέπτυξε με το ΑΠΘ περιλαμβάνουν επίσης την πολυετή συνεργασία του με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN και άλλα εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και τη συνεργασία για την υποβολή και πραγματοποίηση πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπρόσθετα, ο Καθηγητής Γεώργιος Χατζηιωάννου έχει συνάψει πολυετείς συνεργασίες με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN για την πραγματοποίηση κοινών επιστημονικών δράσεων, για αμοιβαίες επισκέψεις επιστημονικού προσωπικού και για μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ του νέου Κέντρου ELORPrintTec που διευθύνει και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN.

Τέλος, προσέφερε σημαντικότατες υπηρεσίες στην αναβάθμιση του διδακτικού, επιστημονικού και ερευνητικού έργου του ΑΠΘ ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Αξιολόγησης τμημάτων του ΑΠΘ, όπως το Τμήμα Χημείας, αλλά και άλλων Ινστιτούτων της χώρας, όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - ΙΤΕ.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Επιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμούΕπιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού

Στο Αμφιθέατρο Παν. Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ


Ημερίδα  στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίαςΗμερίδα στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας

Στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής


Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας τηςΗ Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

Στην ίδια κατηγορία..
Τελετή Βράβευσης στη μνήμη των Ηλία και Δημητρίου ΚαραντώνηΤελετή Βράβευσης στη μνήμη των Ηλία και Δημητρίου Καραντώνη

Xρηματικό βραβείο θα λάβει απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ
Θερμά συγχαρητήρια του Πρύτανη του ΑΠΘ στον Αργύρη ΚουμτζήΘερμά συγχαρητήρια του Πρύτανη του ΑΠΘ στον Αργύρη Κουμτζή

Τον φοιτητή χωρίς όραση που αρίστευσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑριστοτελείουΡωσική ποίηση και Ελληνική μουσική σε μουσικο-ποιητική βραδιάΡωσική ποίηση και Ελληνική μουσική σε μουσικο-ποιητική βραδιά

Αφιερωματικό Έτος 2020 Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Ελλάδας-Ρωσίας
10η Ημερίδα για την Εφηβεία της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής10η Ημερίδα για την Εφηβεία της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής

Στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ