ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-10-2019

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ΑΠΘ

Ενημερώθηκε για δράσεις του ιδρύματος

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ΑΠΘ
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Στυλιανίδης

Με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Σεφερλής, και ο Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης.
Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή Ευστράτιο Στυλιανίδη, και μέλη της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ UAV-iRC. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του ΑΠΘ, καθώς και στον ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ακολούθησε επίσκεψη του Επιτρόπου στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ, όπου συναντήθηκε με την ερευνητική ομάδα Ολιστικής Έρευνας σε Μη-Επανδρωμένα Αεροχήματα, UAV-iRC.
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Στυλιανίδης (Κέντρο), ο Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας-Συνεργάτης του Επιτρόπου, Φίλιππος Σαββίδης (Δεξιά), η Ελπίδα Βιάννη από το Γραφείο Τύπου του ΑΠΘ και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Σεφερλής (Αριστερά) 
Στην επίσκεψη παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και μέλος της ερευνητικής ομάδας UAV-iRC, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας UAV-iRC, Καθηγητής Κυριάκος Υάκινθος, o Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και μέλος της ερευνητικής ομάδας UAV-iRC, Καθηγητής Παναγιώτης Σεφερλής, καθώς και το σύνολο των ερευνητών και υποψήφιων Διδακτόρων της ερευνητικής ομάδας.

Ο Επίτροπος ενημερώθηκε για το ΚΕΔΕΚ και τις δράσεις της ομάδας UAV-iRC σχετικά με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή των πειραματικών μοντέλων μη-επανδρωμένων αεροχημάτων και των δυνατοτήτων τους, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τελευταία μοντέλα αεροχημάτων που αναπτύσσει η ομάδα, καθώς και στα ερευνητικά προγράμματα που συντονίζει, τα οποία είναι συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και από ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία και με άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας UAV-iRC, Καθηγητής Κυριάκος Υάκινθος, και o Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Σεφερλής 
Επιπρόσθετα, αναδείχθηκε το θέμα της χρήσης τεχνολογιών αυτόνομων μη-επανδρωμένων αεροχημάτων σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών και επισημάνθηκε ο κυρίαρχος ρόλος του ΑΠΘ στην Ελλάδα σε θέματα ανάπτυξης της τεχνολογίας στα μη-επανδρωμένα αεροχήματα, μέσω συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ

Θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου

Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ως Πρύτανη του ΑΠΘ

EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

225 φοιτητές συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης της ΕΥ τα δύο τελευταία χρόνια

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση
Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM 2023» έλαβαν μέρος 400 ομάδες από 66 χώρες

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής

Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ
Τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ

Αποτελέσματα εκλογικής διαδικασίας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge