Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-10-2019

Συνάντηση Πρυτάνεων με μέλη του Ε.ΔΙ.Π.

Διευκρινήσεις από τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Συνάντηση Πρυτάνεων με μέλη του  Ε.ΔΙ.Π.
fontsize

Με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Καθηγητή Ανδρέα Γιαννακουδάκη, συναντήθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ο Δρ. Νίκος Παραλυκίδης και ο Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας, οι οποίοι υπηρετούν στο ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) και εξελέγησαν πρόσφατα στο Προεδρείο του Ανωτάτου Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ε.ΔΙ.Π.

Οι Πρυτανικές Αρχές συνεχάρησαν τους δύο Διδάκτορες για την εκλογή τους και άκουσαν με προσοχή και κατανόηση τις απόψεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής και λαμβανομένων υπόψη των όσων γράφτηκαν στον τύπο γι’ αυτήν, αλλά και της συζήτησης που επακολούθησε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ επιθυμεί να προβεί στην ακόλουθη δήλωση για την αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων:

«Στο ιστολόγιό μου, το οποίο δημιούργησα ενόψει των πρυτανικών εκλογών, ο καθένας μπορεί και σήμερα ακόμη να διαβάσει όσα έλεγα τότε: “Η στελέχωση ενός Τμήματος με βοηθητικό προσωπικό οιασδήποτε μορφής απασχόλησης δεν μπορεί να υποκαθιστά την πρόσληψη μελών ΔΕΠ, διαφορετικά το επίπεδο σπουδών υποβαθμίζεται. Όσο για την αναβάθμιση ήδη υπηρετούντος στις Σχολές μας τέτοιου προσωπικού σε διδακτικό, δεν μπορεί ούτε αυτή να γίνει σε βάρος της πρόσληψης νέων μελών ΔΕΠ.

 Ζήτημα άνισης μεταχείρισης τίθεται, και το αναγνωρίζω, από την αναβάθμιση στο μεταξύ πολλών μελών του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ σε καθηγητές ΑΕΙ, που δεν έχουν καν τα προσόντα πολλών δικών μας λεκτόρων ή Ε.ΔΙ.Π. Μια τέτοια κατάσταση είναι επίσης απαράδεκτη και θα πρέπει οπωσδήποτε να την αντιμετωπίσουμε και να προβούμε στον εξορθολογισμό της, εφόσον μας το επιτρέψει και η Πολιτεία. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν πιστεύω πως, οτιδήποτε γίνει, θα πρέπει να είναι σε βάρος των νέων παιδιών που χτυπούν την πόρτα μας φορτωμένα με πτυχία και προσόντα υψηλοτάτου επιπέδου. Δεν είναι δυνατό να μη μπορούμε να τους υποδεχθούμε στα ελληνικά Πανεπιστήμια επειδή θα πρέπει στο μεταξύ να “βολέψουμε” τα “δικά μας παιδιά”. Κάτι τέτοιο αποτελεί έγκλημα κατά της νέας γενιάς, αλλά και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Συμφωνώ ότι πολλά τέτοια εγκλήματα έχουν γίνει στο παρελθόν και θα πρέπει να διορθωθούν και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διορθωθούν. Στο Αριστοτέλειο, πάντως, επί δικής μου πρυτανείας, η αξιοκρατία θα είναι μια αρχή αδιαπραγμάτευτη.
” Στα παραπάνω, εμμένω και σήμερα».
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Επιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμούΕπιστημονικό Συνέδριο για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού

Στο Αμφιθέατρο Παν. Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ


Ημερίδα  στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίαςΗμερίδα στο ΑΠΘ: Ο εκσυγχρονισμός της εκλογικής διαδικασίας

Στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής


Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας τηςΗ Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί
Στην ίδια κατηγορία..


Θερμά συγχαρητήρια του Πρύτανη του ΑΠΘ στον Αργύρη ΚουμτζήΘερμά συγχαρητήρια του Πρύτανη του ΑΠΘ στον Αργύρη Κουμτζή

Τον φοιτητή χωρίς όραση που αρίστευσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑριστοτελείουΡωσική ποίηση και Ελληνική μουσική σε μουσικο-ποιητική βραδιάΡωσική ποίηση και Ελληνική μουσική σε μουσικο-ποιητική βραδιά

Αφιερωματικό Έτος 2020 Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Ελλάδας-Ρωσίας
10η Ημερίδα για την Εφηβεία της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής10η Ημερίδα για την Εφηβεία της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής

Στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ

goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ