Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-11-2019

Έναρξη 4ης περιόδου διδασκαλίας της ποντιακής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ

Βραβεύσεις εθελοντών

Έναρξη 4ης περιόδου διδασκαλίας της ποντιακής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Βραβεύοντας τους επτά εθελοντές εκπαιδευτές που δίδαξαν δωρεάν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς την ποντιακή διάλεκτο σε 185 μαθητές, μια εκ των οποίων είναι 92 ετών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν τελετή για τη λήξη των φετινών μαθημάτων και ταυτόχρονα ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, η οποία θα αρχίσει στα τέλη Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, έχοντας ως αρχή το ποντιακό ρητό “Άμον τα γράμματα να δείκνε τον άρθωπον, κανέναν ΄κέν“, ολοκληρώνεται για τρίτο συνεχόμενο έτος η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών για τη δωρεάν διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου, με την απονομή των διπλωμάτων στους επτά πιστοποιημένους εκπαιδευτές που δίδαξαν σε αντίστοιχα τμήματα.

Η απονομή θα γίνει κατά την διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 από τις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Νωρίτερα, θα απονεμηθούν πλακέτες σε τρεις διακεκριμένους Πόντιους. Συγκεκριμένα:

·στον Ομότιμο Καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό,

·στον Μιχάλη Καλιοντζίδη, για τη συνεχή συμβολή του στην αναπαραγωγή της μουσικής των Ελλήνων του Πόντου και τη συμμετοχή του στα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις για την ποντιακή διάλεκτο και

·στην 92χρονη μαθήτρια Μαρία Σωτηριάδου, ως αναγνώριση της θέλησης, της δύναμης και της συνέπειας κατά την διάρκεια των μαθημάτων της ποντιακής διαλέκτου

Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδια και χορούς από την μακρόχρονη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και προσφορά εδεσμάτων και γλυκών από χορηγούς της εκδήλωσης.

Αρχίζει η τέταρτη περίοδος διδασκαλίας

Η τελετή θα αποτελέσει και την έναρξη της τέταρτης περιόδου διδασκαλίας της ποντιακής για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα των 100 ωρών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά ώς το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 εδώ.

Τα μαθήματα, όπως και πέρσι, θα παρέχονται από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου και θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή σε αίθουσες σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης. Θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 το πρώτο τμήμα και από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το δεύτερο. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτές τους μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν το περσινό πρόγραμμα και είναι αρχάριοι στην ποντιακή διάλεκτο. Οι διπλές εγγραφές θα διαγράφονται. Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας αίτησής τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα τηρείται παρουσιολόγιο, προκειμένου να δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο e-mail: gk@uom.gr
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
9ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ
9ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

21-2-2020

Ενημέρωση για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ
Ενημέρωση για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ

Για μαθητές λυκείου

21-2-2020

Νέος Πρόεδρος του ΔΙ.ΠΑ.Ε.  ο Καθηγητής  Αθανάσιος Καϊσης
Νέος Πρόεδρος του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ο Καθηγητής Αθανάσιος Καϊσης

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

7-2-2020


ΑΠΘ: Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου στην υγιή γήρανση
ΑΠΘ: Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου στην υγιή γήρανση

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα H2020 i-PROGNOSIS

6-2-2020

Το ΑΠΘ στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2020
Το ΑΠΘ στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2020

Η Λεωφόρος της Κοινωνίας των Εθνών..

5-2-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ