Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Λαυρέντιος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-1-2020

Εργαστήριο για το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ

Το νεοϊδρυθέν Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Εργαστήριο για το  Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας   του ΑΠΘ
fontsize
Εχει λήξει στις: Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Το πρώτο του Εργαστήριο διοργανώνει το νεοϊδρυθέν Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία το οποίο αποτελεί μια πρωτοπόρα δράση στον χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να έχει σημαντικό ρόλο.

Το Εργαστήριο με τίτλο «Έρευνα και επαλήθευση ειδησεογραφικού περιεχομένου» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 (ώρες: 10.00-17.00) και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 (ώρες: 9.00-15.00), στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ - Στρατηγού Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη). Το Εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Digital Forensic Lab του Atlantic Council, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εξειδικευμένα Κέντρα με αντικείμενο τα καινοτόμα ερευνητικά εργαλεία και τις μεθοδολογίες.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε δημοσιογράφους, φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, καθώς και σε όσους έχουν ανάλογο ενδιαφέρον. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του Εργαστηρίου, τις διαδικασίες διεξαγωγής του οποίου θα συντονίζουν καθ’ όλη τη διάρκειά του, είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και κάτοχος Έδρας Jean Monnet, Χρήστος Φραγκονικολόπουλος.

«Με τη δράση αυτή εγκαινιάζουμε μία σειρά από αντίστοιχες πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση και την έρευνα στην ψηφιακή επικοινωνία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.Λίγα λόγια για το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με βασικούς πυλώνες την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Θεωρείται μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και το Διεθνές Δίκτυο Επικοινωνίας Digital Communication Network εγκαινίασαν το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία στις 13 Δεκεμβρίου 2019, στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.


Στόχος του Κέντρου είναι η δημιουργία εργαλείων και τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και η περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση στις προκλήσεις που αναδύονται στο πεδίο των Μέσων και της πληροφορίας. Έμφαση δίνεται στην προώθηση των δημοκρατικών αξιών, την ανταλλαγή χρήσιμων ιδεών, την ενίσχυση μιας πιο κριτικής στάσης, καθώς και την ανάπτυξη ανθεκτικών μηχανισμών απέναντι στην παραπληροφόρηση.

Με την πρωτοβουλία αυτή ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή γνώση και την επικοινωνία, με 14 χώρες να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να συνεισφέρουν δημιουργικά και υπεύθυνα σε αυτό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.


Το Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα μίας γόνιμης και δυναμικής συνεργασίας μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και καινοτομίας, μη κερδοσκοπικών φορέων της ψηφιακής επικοινωνίας και ενεργών πολιτών από ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει, επίσης, στο να διαμορφωθεί πρόσφορο έδαφος για την ανάδειξη της πόλης και της περιφέρειας ως σημαντικών ερευνητικών και αναπτυξιακών κόμβων για την περιοχή», επισημαίνει ο κ. Παναγιώτου.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το ΑΠΘ ανεβάζει το επίπεδο σπουδών εν μέσω κορωνοϊού
Το ΑΠΘ ανεβάζει το επίπεδο σπουδών εν μέσω κορωνοϊού

Έξυπνες λύσεις για καλύτερη αφομοίωση της ύλης

19-6-2020
«Covid-19 Data Explorations»
«Covid-19 Data Explorations»

Πρωτοβουλία ερευνητών του ΑΠΘ σχετικά με την COVID-19

29-4-2020


Γράφος βιβλιογραφικών αναφορών για την εξερεύνηση   του COVID-19
Γράφος βιβλιογραφικών αναφορών για την εξερεύνηση του COVID-19

Με πρωτοβουλία του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ

13-4-2020


ΔΩΡΕΑΝ διανομή - παράδοση κατ’ οίκον 1.050.000 συγγραμμάτων σε φοιτητές
ΔΩΡΕΑΝ διανομή - παράδοση κατ’ οίκον 1.050.000 συγγραμμάτων σε φοιτητές

Από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.)

30-3-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ