Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-2-2020

Ενημέρωση για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ

Για μαθητές λυκείου

Ενημέρωση για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ
fontsize
Εχει λήξει στις: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές Λυκείου οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης με βάση το ενδιαφέρον τους για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και χιλιάδες ακόμη από ολόκληρη την Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα ενημερωθούν και φέτος για τις σπουδές και τη φοίτηση στο Ίδρυμα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας διημερίδας «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, φοιτητές όλων των ετών θα παρουσιάσουν καθημερινά τους βιώματα από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, τις ευκαιρίες μάθησης αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής σε πρωτοβουλίες τόσο του Ιδρύματος όσο και των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό.

Επιπλέον, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και με ποιο τρόπο τους φάνηκαν αυτές χρήσιμες κατά την προσωπική τους σταδιοδρομία, θα καταθέσουν μέσω βιντεοπαρουσιάσεων απόφοιτοι του Ιδρύματος.

Ο κύριος κορμός της ενημέρωσς, η οποία θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, περιλαμβάνει παρουσιάσεις που θα κάνουν μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναφορικά με τις σπουδές και τις διαδικασίες φοίτησης στις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και με τις προοπτικές απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους.

Συγκεκριμένα, κάθε εισηγητής θα παρουσιάσει:

- τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα στο οποίο ανήκει
- το πρόγραμμα σπουδών
- τις κατευθύνσεις ειδίκευσης του Τμήματος, εφόσον υπάρχουν
- τις διαφορές του Τμήματος με τα Τμήματα άλλων Πανεπιστημίων τα οποία προσφέρουν αντίστοιχες ειδικότητες
- τα προγράμματα κινητικότητας φοιτητών, αλλά και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο Τμήμα
- τις δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο το Τμήμα
- τους τομείς στους οποίους μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του Τμήματος

Επίσης, θα γίνει αναφορά στα εργαστήρια καθώς και σε συμπληρωματικές υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε Τμήμα, όπως ενισχυτική διδασκαλία, ομάδες εργασίας, αλλά και τους ιδιαίτερους χώρους που διαθέτει καθένα από αυτά, όπως το στούντιο ηχογραφήσεων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα λειτουργήσει, στη διάρκεια του διαλείμματος, εκθεσιακός χώρος όπου υπηρεσίες και εθελοντικοί φοιτητικοί φορείς θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις δράσεις τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών που παρουσιάζονται, σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Για τον ίδιο λόγο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν παιδιά και σύμβουλοι ΣΕΠ από όλη την Ελλάδα για τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η μετάδοση θα γίνει από την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

ΠΗΓΗ ΔΕΠΘΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΘ: Διεθνής διαδικτυακή επιμόρφωση υποψήφιων Διδακτόρων και Καθηγητών
ΑΠΘ: Διεθνής διαδικτυακή επιμόρφωση υποψήφιων Διδακτόρων και Καθηγητών

Για θέματα διδασκαλίας και πρακτικών για την αειφορία και το οικολογικό αποτύπωμα

21-9-2020

Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα ΔΙΕΚ
Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα ΔΙΕΚ

Για το έτος κατάρτισης 2020-21

9-9-2020

Ερευνητικό πρόγραμμα «Game» με τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ
Ερευνητικό πρόγραμμα «Game» με τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ

Εκπαιδευτικό παιχνίδι για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

9-9-2020

Απονομή Βραβείων Αριστείας ΑΠΘ 2020
Απονομή Βραβείων Αριστείας ΑΠΘ 2020

Το Αριστοτέλειο τίμησε τα μέλη του που διέπρεψαν

28-8-2020

Το ΑΠΘ ανεβάζει το επίπεδο σπουδών εν μέσω κορωνοϊού
Το ΑΠΘ ανεβάζει το επίπεδο σπουδών εν μέσω κορωνοϊού

Έξυπνες λύσεις για καλύτερη αφομοίωση της ύλης

19-6-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ