Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-3-2020

ΔΩΡΕΑΝ διανομή - παράδοση κατ’ οίκον 1.050.000 συγγραμμάτων σε φοιτητές

Από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.)

ΔΩΡΕΑΝ διανομή - παράδοση κατ’ οίκον 1.050.000 συγγραμμάτων σε φοιτητές
fontsize

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 συγκλήθηκε διαδικτυακώς έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), στην οποία λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:


"Ενημερώνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι την 29η Μαρτίου 2020 συγκλήθηκε διαδικτυακώς Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), στην οποία αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, οι εκδότες:

1. Να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, με την υπηρεσία της παράδοσης κατ’ οίκον. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αποφυγή διασποράς του ιού.

2.  Να επωμιστούν, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το υπέρογκο κόστος της προετοιμασίας της αποστολής και της διανομής των βιβλίων, έτσι ώστε οι φοιτητές να εφοδιαστούν εγκαίρως με τα συγγράμματά τους, καθώς ήδη παρακολουθούν μαθήματα εξ’ αποστάσεως.
 
3. Να συνεργαστούν με την εταιρεία ταχυμεταφορών (η οποία είναι ήδη συνδεδεμένη με το Π.Σ. Εύδοξος ως διανομέας), έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της, διαδικασία η οποία απαιτεί τρεις ημέρες. 

4. Όσον αφορά οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις, ή προτάσεις για ηλεκτρονικές πλατφόρμες με ανάρτηση του περιεχομένου των βιβλίων μας σε βάση ψηφιακής βιβλιοθήκης, η Γενική Συνέλευση έκρινε ότι είναι νομικά ευάλωτες, πρακτικά ανεφάρμοστες, τεχνικά διάτρητες και εκπαιδευτικά ατελέσφορες. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν εγκρίνεται η ανάρτηση ψηφιακού περιεχομένου για οποιαδήποτε χρήση.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τους ακόλουθους λόγους:
α) Σύμφωνα με τα Συμβόλαιά μας, δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη άδεια χρήσης τόσο από τους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού όσο και από τους συγγραφείς (δηλαδή τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων). Συνεπώς, εφόσον το επιχειρούσαμε, θα βρισκόμασταν εκτεθειμένοι σε αξεπέραστα νομικά προβλήματα, ενώπιον των διεθνών και των εθνικών δικαστηρίων. 
β) Αποτελεί βάσιμη επιχειρηματική επιλογή μας, η μη διάθεση (σε ευρύτερα κανάλια ηλεκτρονικών πωλήσεων) των προϊόντων μας σε ψηφιακή μορφή, καθώς είναι διεθνώς γνωστό ότι δεν διασφαλίζεται η προστασία τους από την αλόγιστη διαφυγή ψηφιακού υλικού στο διαδίκτυο.

5. Να συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκειμένου να συνεργαστεί και να μην υπαναχωρήσει από τη λύση της παράδοσης κατ’ οίκον για κάθε φοιτητή. 

Οι Εκδότες έχουμε ήδη συναινέσει και δεσμευθεί σ’ αυτήν την κοστοβόρα και χρονοβόρα επιλογή, παρά την οικονομική ασφυξία του κλάδου μας -όχι μόνο λόγω των έκτακτων συνθηκών- αλλά και από τις μακροχρόνιες οφειλές του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τις εταιρείες μας, καθώς παραμένουμε απλήρωτοι για την περσινή χρονιά (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο 2018-2019).

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.ΒΙ."ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Η πένα και το ξίφος: Η πολεμική στη νεοελληνική λογοτεχνία, φιλολογία και κριτική»
«Η πένα και το ξίφος: Η πολεμική στη νεοελληνική λογοτεχνία, φιλολογία και κριτική»

Διεθνές διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο από το ΑΠΘ

18-10-2020

Διαδικτυακά σεμινάρια για τη σοκολάτα και τα βιοκαύσιμα
Διαδικτυακά σεμινάρια για τη σοκολάτα και τα βιοκαύσιμα

Aπό την ομάδα ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ

12-10-2020

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ
Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

7-10-2020ΑΠΘ: Διεθνής διαδικτυακή επιμόρφωση υποψήφιων Διδακτόρων και Καθηγητών
ΑΠΘ: Διεθνής διαδικτυακή επιμόρφωση υποψήφιων Διδακτόρων και Καθηγητών

Για θέματα διδασκαλίας και πρακτικών για την αειφορία και το οικολογικό αποτύπωμα

21-9-2020

Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα ΔΙΕΚ
Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα ΔΙΕΚ

Για το έτος κατάρτισης 2020-21

9-9-2020

Ερευνητικό πρόγραμμα «Game» με τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ
Ερευνητικό πρόγραμμα «Game» με τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ

Εκπαιδευτικό παιχνίδι για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

9-9-2020

Απονομή Βραβείων Αριστείας ΑΠΘ 2020
Απονομή Βραβείων Αριστείας ΑΠΘ 2020

Το Αριστοτέλειο τίμησε τα μέλη του που διέπρεψαν

28-8-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ