ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-12-2021

AIDS - HIV 40 Χρόνια Πορείας

Ημερίδα ενημέρωσης

AIDS - HIV 40 Χρόνια Πορείας

Η «Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας-Παράρτημα Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει ανοιχτή Ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο ‘AIDS | HIV 40 Χρόνια Πορείας’, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Με κεντρικό μήνυμα «Ενημερώνομαι, Ευαισθητοποιούμαι, Προστατεύομαι», η Ημερίδα διοργανώνεται με την προσδοκία να αποτελέσει μια ευκαιρία πρόσθετης ενημέρωσης της φοιτητικής κοινότητας του Α.Π.Θ. πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ιατρικής; την επιδημία του HIV, μια επιδημία που μας αφορά όλους.

Μέσα από την πλούσια θεματολογία της, η Ημερίδα στοχεύει σε μια ολιστική προσέγγιση του HIV και της συνεπακόλουθης νόσου, το AIDS. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν θα φέρουν σε επαφή σε όσους προσέλθουν στην Ημερίδα με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ιού, προσεγγίζοντας την κοινωνική πτυχή της επιδημίας και τον αντίκτυπο της στα άτομα που διαβιούν με τον ιό.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της εκδήλωσης κατέχουν η κατάρριψη διαχρονικών μύθων και η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη της λοίμωξης, προκειμένου να γίνει κοινή συνείδηση, ότι η καταπολέμηση του ιού αλλά και του κοινωνικού στίγματος αποτελούν ευθύνη όλων.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες οι κάτωθι:

- Νασίκας Παρασκευάς – Πάρης, Φοιτητής Ιατρικής Α.Π.Θ., με θέμα: ‘’Οι κατακτήσεις – σταθμοί που μας οδήγησαν στο σήμερα’’

- Χατζηδημητρίου Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Βιοπαθολογίας - Μικροβιολογίας/Ιολογίας Α.Π.Θ. και Επιστημονικά Υπεύθυνος Εθνικού Κέντρου Αναφοράς AIDS Βορείου Ελλάδας, με θέμα: «Επιδημιολογία και HIV Self Testing».

- Χρυσανθίδης Θεόφιλος, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελητής Α, Π.Γ.Ν.Θ. “ΑΧΕΠΑ” με θέμα: «Αντιρετροϊκή αγωγή, με το βλέμμα στο μέλλον».

- Γκόμα Φανή, Προϊσταμένη Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βόρειας Ελλάδας, με θέμα: «Στίγμα και Διακρίσεις: η ματιά του ειδικού»

- Μανωλοπούλου Αμαλία, Υπεύθυνη Γραφείου της Θετικής Φωνής Θεσσαλονίκης, “Green Corridor", με θέμα: «Θετική Φωνή – Άνθρωποι και HIV»

- Σκούρα Λεμονιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας Α.Π.Θ. και Διευθύντρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Π.Γ.Ν.Θ. “ΑΧΕΠΑ”, με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τον HIV».

- Δαρδαβέσης Ι. Θεόδωρος, Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής, Κοινωνικής – Προληπτικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ. και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., με θέμα: «Το ανδρικό προφυλακτικό».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ

Θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου
Απολογισμός έργου του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου

Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ως Πρύτανη του ΑΠΘ

EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
EY Ελλάδος: Υποστηρίζει ενεργά τη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας

225 φοιτητές συμμετείχαν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης της ΕΥ τα δύο τελευταία χρόνια

Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση
Παγκόσμια διάκριση φοιτητών του ΑΠΘ με πρότζεκτ για τα καμένα δάση

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM 2023» έλαβαν μέρος 400 ομάδες από 66 χώρες

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Yves P.S. Moens του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge