ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-1-2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγνώστου Στρατιώτη από Πολίχνη προς Περιφερειακή

Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και για τέσσερις μήνες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγνώστου Στρατιώτη από Πολίχνη προς Περιφερειακή
Φωτογραφία αρχείου

Στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση οδού Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος σε πράσινο άξονα περιπάτου και διασύνδεσης σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Παύλου Μελά» θα γίνουν τροποποιήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται από Πολίχνη προς την έξοδο στην περιφερειακή οδό και το αντίστροφο, ενημερώνει ο δήμος Παύλου Μελά.

Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ξεκινά η ΦΑΣΗ Α που περιλαμβάνει τα εξής:

Οι εργασίες θα εκκινήσουν ανατολικά του κυκλικού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη Αγνώστου Στρατιώτη Ολυμπιονίκη Καρυπίδη. Αρχικά για την διαμόρφωση των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα αποκλειστεί η κυκλοφορία στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη και συγκεκριμένα στο τμήμα της από την οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη μέχρι την οδό Ιφιγένειας (Φάση Α-1).

Η κίνηση των οχημάτων είτε αυτά κινούνται από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είτε από την οδό Ιφιγένειας, θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ευγενίου Τραπεζούντος – Παπαϊωάννου – 25ης Μαρτίου – Μαυρολεύκης – Οπλαρχηγού Βελέντζα και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη.

Σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής της εκτροπής της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν οι σχετικές πινακίδες που θα πληροφορούν για την παράκαμψη που απαιτείται.

Έπειτα, για τις ανάγκες διαμόρφωσης του κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη με την οδό Ιφιγένειας, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τμήματος της πρόσβασης της οδού Ιφιγένειας, καθώς επίσης και της οδού Αγνώστου Στρατιώτη ανατολικά της διασταύρωσης (Φάσεις Α-2, Α-3).

Αρχικά στην Φάση Α-2, θα πραγματοποιηθεί η καθαίρεση των υφιστάμενων κατασκευών, ώστε να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο πλάτος οδοστρώματος και να διαμορφωθεί το προβλεπόμενο πεζοδρόμιο στο δυτικό σκέλος του κόμβου. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η προτεινόμενη διαμόρφωση του κόμβου στην Φάση Α-3.

Και στις δυο φάσεις η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά, καθώς το εναπομείναν πλάτος του οδοστρώματος και για τις δυο οδούς επαρκεί για την εξυπηρέτηση και των δυο κατευθύνσεων κυκλοφορίας.

Επίσης και στις δυο φάσεις, θα εξασφαλιστεί διάδρομος κίνησης για τους πεζούς ίσος με το προβλεπόμενο πλάτος 1,20μ. Ο προβλεπόμενος διάδρομος κίνησης πεζών θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα μειωμένης κινητικότητας και ΑμεΑ.

Όπου απαιτείται ώστε να εξασφαλίζεται ο διάδρομος κίνησης πεζών, πριν την πλήρωση και αποκατάσταση των σκαμμάτων στην αρχική τους υψομετρία, θα τοποθετούνται γεφυρώσεις σκαμμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα.

Η διάρκεια των εργασιών για κάθε μια από τις δυο φάσεις θα είναι 5 μέρες. Οι παραπάνω καταλήψεις οδοστρώματος και αποκλεισμοί κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα ρυθμίζονται από την προβλεπόμενη εργοταξιακή σήμανση.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της φάσης Α θα διαρκέσει 4 μήνες (αρχική εκτίμηση).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νυχτερινές εργασίες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης
Νυχτερινές εργασίες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Στο τμήμα μεταξύ Πυλαίας - Πανοράματος και νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Εργασίες τοποθέτησης αισθητήρων δομικής απόκρισης σε φορτία λειτουργίας
Εργασίες τοποθέτησης αισθητήρων δομικής απόκρισης σε φορτία λειτουργίας

Στη γέφυρα επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Μουδανιών και στον ανισόπεδο κόμβο Νεάπολης

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Παρασκευή 8 έως και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Αποκλεισμός μέρους του ΠΑΘΕ από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων έως το ύψος του Α/Κ Αξιού
Αποκλεισμός μέρους του ΠΑΘΕ από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων έως το ύψος του Α/Κ Αξιού

Στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας του Αξιού ποταμού




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge