ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2019

35η Philoxenia από 8 - 10 Νοεμβρίου

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης

35η  Philoxenia από 8 - 10 Νοεμβρίου

Από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, διεξάγεται για 35η χρονιά η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Ενας εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος συνάντησης φορέων και ιδιωτών, στον οποίο συγκεντρώνονται όλα τα καινοτόμα στοιχεία και οι νέες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας.

Στη φετινή διοργάνωση αντιπροσωπεύονται όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, καθώς παρούσες είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας και πολλοί Δήμοι, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα του ξενοδοχειακού επιχειρείν. Με άμεσους εκθέτες από 17 χώρες, στην 35η Philoxenia, για πρώτη φορά, εκπροσωπούνται διεθνείς προορισμοί όπως, η Πολωνία και το Νεπάλ.

Στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, τιμώμενος Δήμος η Τρίπολη ενώ τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία.

Το 2019 η Πολωνία και η Ελλάδα γιορτάζουν την 100η επέτειο από την εδραίωση των διπλωματικών σχέσεων. Για να εορτάσουμε αυτή την μοναδική επέτειο, η Πολωνία συμμετέχει ως τιμώμενη  χώρα στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2019.
Οι διοργανωτές αναφέρουν:
Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τους επισκέπτες στο Πολωνικό Περίπτερο (104) όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη χώρα μας και να εξερευνήσουν τους λόγους που η Πολωνία αναδεικνύεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες και κοσμογυριστές από όλο τον κόσμο. Στην Πολωνία θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μέρη όπου δημιουργήθηκε η ιστορία! Πέρυσι η Πολωνία γιόρτασε τα 100 χρόνια από την επανάκτηση της  ανεξαρτησίας της: αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για να μάθετε περισσότερα για τη χώρα μας και την χιλιόχρονη νεότερη ιστορίας της, την πλούσια παράδοσή της και τα εντυπωσιακά πολιτιστικά επιτεύγματά της.

Στην Πολωνία μπορείτε να βρείτε 16 μνημεία που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μεταξύ άλλων πολλά παλάτια, κάστρα, μουσεία και φυσικά εκπληκτική φύση. Όσοι επισκέπτονται την Πολωνία έχουν την ευκαιρία να διαλέξουμε ανάμεσα στις 23 προστατευόμενες περιοχές φυσικού περιβάλλοντος που όλοι οι λάτρεις της φύσης πρέπει οπωσδήποτε να δουν.

Η Πολωνία αποτελεί επίσης εξαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις! Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με ανεπτυγμένες υποδομές, μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό και ευνοϊκή τοποθεσία, είναι συνεχώς ελκυστική για τους ξένους επενδυτές. Αποτελεί ενδιαφέρον προορισμός για τους σπουδαστές και τους μελλοντικούς φοιτητές. Επί του παρόντος, το πολωνικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναπτύσσεται ταχέως. Η Πολωνία κατέχει την τέταρτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν εγγραφεί σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα Πολωνικά πανεπιστήμια προσφέρουν περισσότερους από 600 κλάδους σπουδών που διδάσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ανεξαρτήτως του τι αναζητάτε: διακοπές, επιχειρηματική ευκαιρία ή σπουδές στο εξωτερικό, πρέπει να επισκεφθείτε το Πολωνικό Περίπτερο και να μάθετε περισσότερα για την Πολωνία!

Hotelia

Παράλληλα με την 35 Philoxenia διεξάγεται και η Hotelia. Όλες οι εξελίξεις και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο στους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης και της καφεστίασης αναδεικνύονται στην φετινή Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, η οποία πραγματοποιείται από τις 8-10 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η HOTELIA απευθύνεται σε ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τεχνικές εταιρείες, καθώς και επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης, της καφεστίασης και του τουρισμού. Οι παράλληλες εκδηλώσεις αποτελούν ζωτικό κομμάτι της HOTELIA δίνοντας ενημερωτική και εκπαιδευτική διάσταση στην έκθεση. 


Αξιοσημείωτη θα είναι και η ιδιαίτερη παρουσίαση της ψηφιακής κατεύθυνσης του τουρισμού στην 35η Philoxenia, ενώ start-ups θα συμμετάσχουν μέσω του project Digital Greece και του accelerator Capsule-T του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το συνέδριο με τίτλο «Σκοτεινός Τουρισμός: Φωτίζοντας τα σκοτάδια του χθες», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Το φετινό θέμα του συνεδρίου θα διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να εξετάσει ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών θεμάτων που θα περιλαμβάνει από αντιπροσωπευτικά μουσεία και νεκροταφεία μέχρι πολεμική κληρονομιά και φυλακές, από μνημεία και διαδρομές μνήμης (τουρισμός ολοκαυτώματος) μέχρι τη διαχείριση εγκληματικών τοπίων, αλλά και τη σύνδεσή τους με το θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τουριστικών προορισμών εκμετάλλευσης του dark tourism, όπου συρρέουν χιλιάδες τουριστών που αναζητούν συναρπαστικές εμπειρίες διακοπών ανά τον κόσμο, αποτελούν, τo Ground Zero στη Νέα Υόρκη, το Αουσβιτς στην Πολωνία, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το Peace Memorial Park στην Χιροσίμα, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη και πολλοί άλλοι προορισμοί.

-Η 35η Philoxenia πραγματοποιείται Παρασκευή 08 – Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στη ΔΕΘ – Helexpo και αναπτύσσεται στα Περίπτερα 9,12,13,15.

-Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων, διεξάγεται 11.00 – 17.00 το ετήσιο συμβούλιο Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» (Αίθουσα Β).

-Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου διεξάγεται το 2ο Φόρουμ Τουρισμού, που διοργανώνει το Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Ελλάδας – Σερβίας, με την υποστήριξη της ΔΕΘ – Helexpo, μεταξύ 09.00 – 15.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» (Αίθουσα «Ολυμπιάς») ενώ 10.00 – 15.00 θα λάβει χώρα το συνέδριο «Σκοτεινός Τουρισμός» στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α).

-Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, με την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης (Παρασκευή 8/11) να είναι μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες. Την Κυριακή 10/11 το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10.00 - 19.00.

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»

Η πολιτογράφηση και αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων μέσα από τα αρχεία του Κ.Ι.Θ.

«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929
«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929

Εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονικης

School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου
School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge